Hoe kauwgom uit het haar te krijgen: 7 waterdichte methoden zonder schaar

Misschien heb je de autoruit naar beneden gerold terwijl je een grote bubbel blaast, of misschien is je kind niet gewend om kauwgom te kauwen en vind je plotseling een rommelige kauwgom in je haar. Het is een van die vragen die je nooit stelt totdat het je overkomt: hoe krijg je kauwgom uit het haar? Hoewel je het altijd kunt uitknippen, willen we niet allemaal dat er een enorm stuk ontbreekt in ons haar. In plaats van te proberen een nieuwe snit te rocken die jij niet bent, bekijk deze waterdichte methoden voor het eeuwenoude probleem om kauwgom uit je haar te krijgen.

#1: Pindakaas

Een van de meest beproefde huismiddeltjes om kauwgom uit het haar te krijgen, is pindakaas. Het is iets dat we bijna allemaal in onze voorraadkast hebben en het doet het werk om de kleverige situatie te verwijderen. Als je je afvraagt hoe het werkt, breekt de olie in pindakaas de kleefeigenschappen van de kauwgom af, waardoor pindakaas het ideale smeermiddel is. Wanneer je pindakaas gebruikt, kleeft de kauwgom makkelijker aan de oliën dan aan het eiwit van het haar.

Om te gebruiken, breng pindakaas aan op de haarlokken die momenteel zijn verpakt in kauwgom. Bestrijk de kauwgom royaal en werk in de puinhoop. Na een paar minuten beginnen stukjes kauwgom af te breken en worden ze gemakkelijk te verwijderen. Als je klaar bent, heb je waarschijnlijk een douche nodig, tenzij je het niet erg vindt dat je haar naar een boterham ruikt!

Insluiten vanuit Getty Images

#2: Olie

Omdat het de olie in pindakaas is die zo goed werk levert om de puinhoop te ontwarren, zal elke op olie gebaseerde substantie of pure olie, zoals olijfolie, kokosolie en mayonaise, de klus klaren. Als je je nu in deze situatie bevindt en wat overtuigingskracht nodig hebt voordat je je hoofd in olie dompelt, laat deze video je in minder dan een minuut zien hoe het wordt gedaan. Breng het op dezelfde manier aan als de pindakaas, door de olie in de bol te werken en te masseren totdat het tandvlees is losgemaakt. Omdat je al wat olie in je haar hebt, kun je het net zo goed op je hoofdhuid aanbrengen en opvolgen met een voedend masker!

Insluiten vanuit Getty Images

#3: Haarmousse

Een ander glijmiddel dat je zeker hebt liggen is haarmousse. Scheid de haarlokken met het tandvlees van de rest. Werk de mousse royaal in het haar en werk met een kam met brede tanden het tandvlees voorzichtig helemaal tot aan de onderkant van je lokken. Het zou er vrij gemakkelijk uit moeten glijden.

#4: IJs

IJs is misschien niet het eerste dat in je opkomt als je te maken hebt met kauwgom die vastzit in het haar, maar het is een waterdichte remedie die al lang wordt gebruikt. Hoewel het proces langer duurt dan olie of pindakaas, is het lang niet zo rommelig en werkt het als je in het openbaar bent of geen tijd hebt om je haar daarna te wassen.

Houd blokjes ijs tegen het haar of wikkel een ijspak om de haarlokken die het tandvlees bevatten. Het doel hier is om de kauwgom in te vriezen, waardoor het broos wordt. Het zal beginnen af te breken in je handen, waardoor je haar vrijkomt. Het kan even duren, maar je haar is in ieder geval gewoon vochtig en niet bedekt met pindakaas of mayonaise.

#5: Azijn

Azijn kan een methode zijn om kauwgom uit het haar te krijgen dat je verrast, maar het werkt goed bij het oplossen van de kauwgom. Azijn is een ander product dat gemakkelijk te vinden is in bijna elk huis. Je kunt appelciderazijn of zelfs rijstazijn gebruiken als je in een snufje zit, maar de meest voorkomende remedie is witte azijn.

Als je je afvraagt hoe dit werkt, werkt de azijn als een oplosmiddel om de band tussen het haar en het tandvlees te verslechteren. Om het op je haar te gebruiken, week je een doek volledig in azijn of doop je het haar in een kopje azijn. Laat enkele minuten weken en verwijder het tandvlees langzaam en voorzichtig met de vingertoppen of een kam met brede tanden.

Insluiten vanuit Getty Images

#6: Vaseline

Good old Vaseline is een ander product dat je gegarandeerd in huis hebt liggen. Deze op olie gebaseerde substantie is een zekere manier om dit tandvleesprobleem in de kiem te smoren! Breng ruime hoeveelheden vaseline aan op de hele haarlok die het tandvlees bevat, vooral de onderkant. Werk de vaseline heel goed in je haar. Laat het een paar minuten intrekken en gebruik dan een kam met brede tanden, zachtjes werk het tandvlees langs de haarlokken naar beneden. Als de kauwgom niet gemakkelijk glijdt, voeg dan gewoon meer vaseline toe.

#7: Coca-Cola

Ten slotte doet dit veel voorkomende huishoudelijke product echt wonderen bij het krijgen van vervelende kauwgom uit je lokken. Hoewel het vrij onwaarschijnlijk lijkt, kunnen dezelfde zuren die roest op een fiets kunnen afbreken, het tandvlees afbreken, waardoor het recht uit je haar glijdt. Om te gebruiken, breng de drank royaal aan op het haar en luister naar de sizzle! Na een minuut pak je het haar boven het tandvlees en trek je het tandvlees samen met je vingertoppen naar beneden. Het is dat gemakkelijk! En voor het geval je sceptisch bent, hier is een videobewijs dat deze methode werkt.

Insluiten vanuit Getty Images

En daar heb je het! Als je ooit een vriend, je kind of zelfs jezelf in een bijzonder kleverige situatie vindt, raadpleeg dan deze pagina voor een van deze 7 methoden. Of je nu thuis, op het werk of zelfs onderweg bent, elke methode is waterdicht, zoek gewoon degene die voor jouw situatie werkt! Succes!