Hoe krullend haar te verduidelijken en een enorme verandering die het maakt

Voor mensen met krullend haar ben je je er waarschijnlijk inmiddels van bewust dat goede wasdagen geen vanzelfsprekendheid zijn; het duurt niet lang voordat je go-to routine je plotseling te maken krijgt met doffe, kroesachtige, platte, verzwaarde krullen en een jeukende hoofdhuid, om er maar een paar te noemen. En je weet dat het googelen van een oplossing is alsof je op Web MD gaat om erachter te komen waarom je hoofdpijn hebt om 100 mogelijke oorzaken te ontvangen.

Hoe overweldigend het allemaal ook lijkt te zijn, de oplossing kan een stuk eenvoudiger zijn dan je denkt. Heb je gehoord van het verduidelijken van shampoo?

Waarom je krullend haar moet verduidelijken

Als uw go-to-producten u onverwacht in de steek laten, moeten verduidelijkende shampoos uw startpunt zijn voor het oplossen van de meeste haarproblemen. Ze werken om elke ernstige opeenhoping van vuil, oliën, producten, hardwatermineralen die zich in de loop van de tijd in je haar en hoofdhuid hebben opgehoopt, volledig te verwijderen.

Nu trek je hier misschien je wenkbrauw op en vraag je je af: “Is dat niet wat een traditionele shampoo al doet?” Nou, ja en nee. Traditionele shampoos en verduidelijkende shampoos verschillen in hun vermogen en kracht om opbouw te verwijderen. Traditionele shampoos bevatten bijvoorbeeld meestal zachtere reinigingsingrediënten die veilig genoeg zijn om regelmatig te gebruiken. Voor een diepere reiniging zijn verhelderende shampoos geformuleerd met sterkere reinigingsingrediënten, dus zie het als een resetknop voor je krullen.

Gezond en veerkrachtig krullend haar

Hoe vaak moet je verduidelijken?

Voor de beste praktijk, neem een verhelderende behandeling op in uw krullende haarregime ten minste één of twee keer per maand, of wanneer uw haar vuiler aanvoelt dan normaal na het wassen. Ben je gaan zwemmen bij het zwembad of op het strand? Een tijdelijke kleur wax geprobeerd? Een kapsel met een ton product en haarlak voor hold? Ga verduidelijken. Dit zijn een paar voorbeelden die onmiddellijke opbouw in je haar veroorzaken. Het wassen van het haar met een gewone shampoo zal een deel van het residu verwijderen, maar laten we eerlijk zijn, het zal zijn alsof je een gum gebruikt die gewoon je pagina besmeurt.

Hoe te weten wanneer het tijd is om krullend haar te verduidelijken

CG-vriendelijke verhelderende shampoos en behandelingen

Hier zijn een paar van mijn favoriete, zachte maar krachtige reinigingsmiddelen die je haar zullen resetten zonder krullen van essentieel vocht en eiwitten te strippen.

#1: Bounce Curl Clarifying Shampoo en Kurkuma Detox Masker

Clarifying Shampoo samen met Turmeric Detox Mask van Bounce Curl zal je nieuwe favoriete power-combo zijn. Bounce Curl Clarifying Shampoo werkt ook als een conventionele shampoo omdat het zacht genoeg is om elke wasbeurt te gebruiken. Wanneer het echter maandelijks samen met het Kurkuma Detox Mask wordt gebruikt, geeft het je haar die extra diepe reiniging voor het verwijderen van de hardnekkige opbouw waarnaar je op zoek bent. Merk op dat het detox-masker niet specifiek hoeft te worden gebruikt met Bounce Curl-verduidelijkende shampoo – je kunt het ook gebruiken met je gewone shampoo.

Hoe te gebruiken: Was je haar met shampoo. Spoelen. Breng Kurkuma Detox Mask aan en laat het 20-30 minuten intrekken. Volg op met een conditioner. Producten kunnen worden gebruikt op gekleurd haar.

#2: Flora Curl Coconut Mint Curl Refresh Clay Wash

Deze Curl Refresh Clay Wash is een volledig natuurlijke, op klei gebaseerde verhelderende behandeling. Het bevat kleimineralen zoals bentonietklei en Rhassoul-klei om de hoofdhuid te zuiveren en te exfoliëren, terwijl overtollig vuil, schilferigheid en opbouw worden geabsorbeerd. De kleiwas moet worden gebruikt in plaats van een shampoo. Merk op dat het niet geschikt is voor gekleurd haar.

#3: EVOLVh InstaVolume Reinigingsbehandeling

Als je een on-the-go curly bent, een last-minute evenement hebt of op zoek bent naar een snelle oplossing, dan is dit de cleanser voor jou! EVOLVh InstaVolume Cleansing Treatment is een verhelderende shampoo die overtollige oliën en opbouw onmiddellijk verwijdert. Hoewel het zachte reinigingsmiddelen bevat die veilig zijn voor krullend haar, is het sterk en één toepassing zal je haar gloednieuw laten aanvoelen (neem het van mij aan, shampoo er NIET twee keer mee!). Om overmatige droogheid te voorkomen, is deze shampoo het beste om maandelijks te gebruiken. Het product kan worden gebruikt op gekleurd haar.

DIY Haarverhelderend

Heb je op dit moment geen toegang tot verduidelijkende producten? Geen nood! Een appelciderazijn DIY-spoeling voor haar is ook een goed alternatief. Om het te maken, gebruik je 1/3 kopje biologische, rauwe, ongefilterde ACV en meng je het met 1 liter gedestilleerd water.

Begin met het wassen van je haar met gewone shampoo zoals je normaal zou doen, spoel en breng vervolgens de appelciderazijnmix aan op je haar. Scrub het op de hoofdhuid en laat het 5 minuten intrekken. Spoel opnieuw af en volg met een conditioner.

Fouten verduidelijken om te vermijden

Allereerst, verduidelijk het haar niet elke wasbeurt. Te vaak verhelderen zal de natuurlijke oliën en vocht in je haar en hoofdhuid en, in ruil daarvoor, laat je met droog en broos haar achter.

Houd er ook rekening mee dat niet alle verduidelijkende shampoos gelijk zijn gemaakt. Alleen omdat een verhelderende shampoo het woord verduidelijkend op de fles bevat, betekent dit niet dat het veilig is om voor je haar te gebruiken. Veel niet-CG-verhelderende shampoos bevatten reinigende ingrediënten die te hard zijn voor krullend haar. Bovendien bevatten veel van hen ook siliconen en siliconen veroorzaken opbouw.

Enkele van de meest voorkomende harde sulfaten om op te letten zijn: Sodium Laureth, Myreth of Lauryl Sulfate, Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Ammonium Laureth of Lauryl Sulfate, Sodium Cocoyl Sarcosinate.

Krullend haar met rode en auburn highlights

Geloof me, verhelderen is niet zo ingewikkeld als je misschien denkt! Persoonlijk vind ik het leuk om één keer aan het begin van de maand en één keer aan het einde te verduidelijken. Ik volg de aangepaste Curly Girl Methode, dus ik gebruik soms producten met siliconen. Als u ook producten met siliconen, boters, zware oliën gebruikt, zou twee keer per maand klaren voldoende moeten zijn.

Gerelateerd bericht: 10 baanbrekende krullende haarproducten

Ik los ook de meeste haarproblemen op met eerst verduidelijken. Meestal is verhelderen alles wat ik nodig heb om mijn krullen weer tot leven te brengen. Ik heb talloze uren (en geld!) besteed aan het uitzoeken van oorzaken en oplossingen voor mijn haar, terwijl ik alleen maar duidelijkheid hoefde te scheppen. Voor meer krullend haarverzorgingsadvies, tips en productrecensies nodig ik je uit om mijn Instagram-pagina te bekijken, @rare.rubi. Hopelijk tot daar!