Hoe maak je de melkmeisjesvlecht in minder dan 15 minuten

De melkmeisjevlecht is een van de meest gekapte haartrends van dit jaar, het meest recent te zien in het festivalhaarcircuit. Tussen de pastorale, pretty-folksy sfeer en het feit dat het onze nek stijlvol zweetvrij houdt tijdens deze brutale NYC-zomer, is het geen wonder dat de melkmeisjesvlecht, een nieuw-oude look die killer is op gemarkeerd haar, een grote comeback heeft meegemaakt. En het feit dat je de vlecht kunt aanpassen om zo pannenkoekvormig te zijn, of zo verfijnd en mager als je wilt (#skimmilkmaid?) draagt alleen maar bij aan zijn veelzijdigheid en charme.

Wat dat betreft zal het je misschien ook verbazen om te lezen dat deze Nederlandse melkmeisjevlecht ook gemakkelijk kan overgaan in de wintermaanden. We zijn hier om je te vertellen dat is de ultieme koudweervlecht, en dat is niet alleen omdat je zorgt voor een extra laag warmte rond je hoofd als het weer daalt tot vriestemperaturen. (Een kapsel dat ook dienst doet als winteraccessoire? We zijn er nog niet helemaal.) Deze stijl is eenvoudig te maken met behulp van onze melkmeisje vlecht tutorial hieronder, dus blijf lezen! We kunnen deze zomer misschien allemaal niet ontsnappen naar de landelijke Zwitserse Alpen, maar doggone it, we gaan er zeker uit zien.

Laten we deze hipster kleine vlecht melken voor al zijn waarde, zullen we? Lees verder om meer te weten te komen over het vlechten van melkmeisjes, inclusief ons interview met deskundig opgeleide stylisten, Ashley Hambly van The Square Color Salon + Spa, die ons de inside scoop gaf over prachtige chique melkmeisjesvlechtstijlen die ze creëerde voor twee van de klanten van de Square Salon. Trendy, vorstelijk, met een vleugje bloemige flair, deze melkmeisjesvlechten zijn de belichaming van haardoelen. Ed’s opmerking: Ze alleen kijken hard.

Look 1: Basic Milkmaid Braid Tutorial

1

Stap 1

Maak een middendeel.

Begin met het wassen van je haar met een vochtinbrengend systeem, zoals Dove Radiant Shine Shampoo en Dove Radiant Shine Conditioner. Handdoekdroog, kam eventuele klitten uit en deel het haar in het midden.

het maken van een middendeel is de eerste stap in het maken van melkmeisjesvlechten

2

Stap 2

Splits het haar verticaal in twee secties.

Als je kroezen of flyaways hebt, gebruik dan een hoeveelheid serum ter grootte van een dubbeltje, zoals Nexxus New York Salon Care Humectress Encapsulate Serum door het hele haar. Zorg ervoor dat je middelste deel gelijkmatig over de achterkant van je hoofd is. Je kunt je partline zo scherp of zo zigzaggend maken als je wilt, afhankelijk van je smaak. Verdeel het haar in linker- en rechtergedeelten over je schouders.

het scheiden van je haar is de tweede stap in het maken van melkmeisjesvlechten

3

Stap 3

Maak je basis driestrengs vlecht.

Begin op één sectie met het maken van een standaard driestrengs vlecht (of doe een omgekeerde versie door de steek om te keren, zoals te zien is op de volgende foto).

het vlechten van een eenvoudige driestrengs vlecht is de volgende stap in het maken van melkmeisjesvlechten

4

Stap 4

Maak je eerste vlecht af.

Blijf haar vlechten totdat je de uiteinden bereikt. Maak je geen zorgen over perfectie: houd ze zo casual en zo los als je wilt. Opmerking: Wanneer je een melkmeisjevlecht voor kort haar maakt, ziet een strakkere vlecht er beter uit en voelt het veiliger aan.

blijf vlechten en je bent op weg om melkmeisjesvlechten te maken

5

Stap 5

Veilig met een haarband.

Bind het uiteinde vast met een met stof bedekt of onzichtbaar elastiek. Voor een zacht, gezichtsverlijstend effect laat je alle losse ranken op je haarlijn vrij vallen.

de volgende stap in het maken van melkmeisjesvlechten is het vastzetten van de vlecht met een haardas

6

Stap 6

Herhaal dit op het andere gedeelte.

Herhaal de omgekeerde vlecht op het resterende gedeelte en ga helemaal naar beneden totdat je de uiteinden van je haar bereikt.

maak een tweede driestrengs vlechten om de tweede helft van je melkmeisjevlechten te creëren

7

Stap 7

Maak eventuele strakheid los.

Pannenkoek of maak je weefsels naar wens los om je vlechten een meer getextureerde, moderne uitstraling te geven.

maak je melkmeisjesvlechten los

8

Stap 8

Draai over je kruin.

Breng het eerste vlecht omhoog en over de bovenkant van je hoofd (pas je zo dicht aan je haarlijn aan als je wilt), om de eerste helft van je kroonvlecht te creëren. Stevig vastzetten met een bobby pin.

draai een vlecht over je kroon om de melkmeisjesvlechten te maken

9

Stap 9

Herhaal dit op de andere vlecht.

Kruis je tweede vlecht over je kroon en zet stevig vast met een bobbyspeld. Pas de naden aan waar de twee vlechten elkaar kruisen, waardoor de opening zo klein mogelijk wordt.

draai de tweede vlecht over je kroon om je melkmeisjesvlechten te maken

10

Stap 10

Klaar!

Verfijn en strijk eventuele ongewenste bulten op je vlecht. Klaar!

je hebt melkmeisjesvlechten gemaakt

Nog steeds op het hek over deze all-weather, all-vlecht stijl?

Deze stijl is ook veelzijdig in het feit dat verschillende soorten vlechten kunnen worden gebruikt om uw kroonvlecht te maken. Als u bijvoorbeeld een Franse melkmeisjevlechtversie wilt, wisselt u eenvoudig de gewone driestrengsvlecht die hierboven wordt gebruikt uit met een Franse vlecht die hoger op uw randgebied begint en per definitie een ingebouwde vlecht is die verbonden begint met uw hoofdhuid.

Het kan ook worden gedaan op korter haar, zoals een lob, wat resulteert in een kortere overlap (of helemaal niet) tussen je twee vlechten. Zie hieronder:

melkmeisje vlecht kort haar
Grotere vlechten vullen ook een melkmeisjesvlecht aan (kort haar voelt echter veiliger vastgepind op de hoofdhuid).

Lees verder om te zien waarom een melkmeisjesvlecht ’s ochtends de extra inspanning waard is:

1. Het is gemakkelijk te accessoriseren.

Het enige dat schattiger is dan een muts of een hoed met al je haar erin gestopt, is een ingewikkelde vlecht die eronder naar buiten gluurt. Het combineren van je melkmeisjesvlecht met je favoriete accessoires voegt iets extra’s toe.

2. Het is indrukwekkend, maar toch gemakkelijk te maken.

Bereid je voor om te worden toegejuicht voor je aandacht voor detail en ingewikkelde vlechtvaardigheden. Het enige nadeel van het pronken met een kapsel dat zo indrukwekkend is? Al je vrienden zullen je smeken om het op hen na te maken.

3. Het pronkt met je haarkleur.

Als je een van de gelukkigen bent met benijdenswaardig haar dat van nature lichter wordt tijdens de zomer, wil je die hoogtepunten laten zien voordat de zon de komende vier maanden verdwijnt. Het goede nieuws is dat dit kapsel zowel dramatische als subtiele highlights laat zien, en dimensie toevoegt aan haar dat allemaal één kleur heeft. Dit betekent dat het een win-win is, ongeacht waar je bent in je haarkleurreis.

Kijk 2: Hoe maak je de melkmeisjesvlecht

Nederlands melkmeisje vlecht kapsel
Een hollandse vlecht is de perfecte manier om kleur en dimensie in je haar te laten zien. Foto credit: Ashley Hambly

Als eerste is er een mooie vlecht gemaakt op dik honingblond haar. Hambly merkte op: “Deze klant heeft echt lang haar, dus het is helemaal rond gewikkeld. Ze voegde eraan toe: “Ik gebruikte droogshampoo om de textuur te creëren, begon een Nederlandse vlecht die begon bij haar middelste deel en voegde haar toe terwijl ik verder ging. We wilden niet dat het er perfect uit zou zien, dus pakte ik onderweg willekeurige secties. Uiteindelijk toen ik geen haar meer had om toe te voegen, eindigde ik met een normale vlecht en stopte deze uiteindelijk in met de melkmeisjesvlecht. Ik ging door en trok de vlecht uit elkaar met zoutspray op mijn handen en voegde de adem van de baby toe en maakte haar af met een lichte spray van haarlak.” Prachtig, toch?

melkmeisje vlechthaar met accessoires
Het bewijs dat je haar geen ellebooglengte hoeft te hebben om in deze mooie stijl te passen. Foto credit: Ashley Hambly

“Het tweede meisje heeft schouderlang haar,” zegt Hambly, “Na een snelle wasbeurt en droog, liet ik haar natuurlijke krul naar buiten komen en ging ik door met een 1 3/4 inch krultang en voegde een losse golf in haar haar toe. Voor het vlechten spoot ik een strandgolf en glansspray door haar golven en begon de vlecht aan haar zijdeel. Ik deed een mix van een driestrengs Hollandse vlecht en fishtail Hollandse vlecht helemaal rond totdat ik de uiteinden wegstopte onder waar ik oorspronkelijk de vlecht begon. Ik trok de vlecht uit elkaar en stopte de parelhoofdband in de vlecht aan de achterkant en richtte deze naar één kant. Ik heb de look afgemaakt met een beetje haarlak.”

Het maakt niet uit met welke lengte of textuur van het haar je werkt, chique melkmeisjevlechten zijn zeker te doen. Volg deze eenvoudige stappen om er zelf een te maken!

Ben je op zoek naar een aantal andere vlechtstijlen? Bekijk meer kroonvlechten om te proberen.