Hoe maak je een chique chignon in 6 eenvoudige stappen

Chignon Broodje

Een chignon is een updo met een broodje of een broodje in de nek. Het woord is Frans, maar de updo is gekoppeld aan oude Griekse stijlen. De grootste verwarring die ontstaat bij het begrijpen van een chignon? Het wordt genomen voor een gewoon broodje, terwijl de twee stijlen niet hetzelfde zijn.

Wat is het verschil tussen een broodje en een chignon?

Het gaat in feite om verschillende gelegenheden waarbij je het ene kapsel of het andere gebruikt, de positie van de knot op het hoofd en de constructie ervan. Chignons worden beschouwd als meer formeel, klassiek en zelfs vintage, terwijl veel broodjes worden gezien als casual updos. De laatste worden om zichzelf gewikkeld en chignons kunnen worden gelussen, gedraaid, opgerold, gerold of weggestopt. Chique chignons zijn altijd laag, zittend aan de nek of op zijn minst op de achterkant van het hoofd; en broodjes kunnen heel hoog zitten, eigenlijk overal op je hoofd.

Onze versie van chignon is klassiek. Deze updo past bij een formele gelegenheid en past in je casual looks wanneer je er liever elegant en vrouwelijk uitziet tegen funky en edgy.

Klassieke Chignon Bun

Klassieke Chignon Bun

Chignon Bun How-To: Stap-voor-stap tutorial

Stap 1. Maak een deel van oor tot oor en snijd het voorste deel van het haar af dat je later als wrap voor de chignon zult gebruiken. Maak van de rest van het haar een paardenstaart die niet doorzakt. Probeer deze eenvoudige truc. (Gebruik een elastiek met twee bobby pinnen eraan geregen. Verzamel je haar in een pony en houd het met je hand vast. Speld een bobby pin op zijn plaats, wikkel het elastiek een paar keer om de basis van je pony en speld nog een bobby pin om de pony vast te zetten.) Span de pony aan en controleer of de strengen erboven goed liggen.

Hoe een Chignon te doen: Stap 1

Breek de voorkant af en maak een pony van de rest van het haar.

Stap 2. Kam de pony streng per streng terug voor extra volume en spritz met een lichte haarlak voor borstelbare textuur en betere grip. Kam lichtjes door de bovenkant om het haar gladder te maken. Maak een eenvoudige lus van je pony, gebruik een elastiek om de lus op zijn plaats te houden.

Hoe een Chignon te doen: Stap 2

Lus je paardenstaart en zet vast met een elastiek.

Stap 3. Wikkel het vrij hangende uiteinde losjes rond de basis van de pony; waaier het uiteinde van de wrap uit en schik het zo dat het de basis van de gelopte pony mooi bedekt. Speld de wrap op zijn plaats om vast te zetten.

Hoe een Chignon te doen: Stap 3

Wikkel het uiteinde van de pony rond de basis.

Stap 4. Werk nu aan het voorste gedeelte dat je in het begin hebt weggelaten. Verdeel het in 2 secties, plaag elk bij de wortels en borstel het licht door om het haar gladder te maken. Breng een deel naar de chignon en bedek de bodem ermee. Speld aan de zijkant van de chignon vast om vast te zetten.

Hoe een Chignon te doen: Stap 4

Neem een stuk van de voorkant en voeg toe aan de wrap.

Stap 5. Voeg een klein elastiek toe aan het midden van het gedeelte waarmee u nu werkt om het als een apart stuk te houden en te voorkomen dat u zich mengt met andere strengen in de wrap. Wikkel de streng nu een paar keer losjes om de chignon en speld waar het nodig is. Laat de ene wind dichter bij de basis komen en de volgende wat lager voor een kanten afwerking.

Hoe een Chignon te doen: Stap 5

Wind de streng een paar keer losjes voor een dikkere wrap.

Stap 6. Herhaal dezelfde stappen voor het andere omloopgedeelte vanaf de voorkant. Trek voorzichtig aan het haar boven de chignon voor een lossere, ietwat rommelige updo look. Je kunt zelfs een soort kleine bouffant maken, maar probeer niet te overdrijven.

Hoe een Chignon te doen: Stap 6

Voeg nog een stuk van de voorkant toe aan de wrap en zet vast waar het nodig voelt.

Video-tutorial Hoe een Chignon Bun te doen

Zoals je ziet, ziet het er elegant uit, in elkaar gezet maar met een lichte modieuze ongedaan gemaakte aanraking is niet moeilijk. Deze updo is absoluut te doen, zelfs ’s ochtends wanneer je geen tijd hebt voor uitgebreide styling. Oefen in het weekend en wees klaar om een nieuwe chique look te rocken voor de volgende werkweek. Hier is je wieg om naar te gluren tijdens het oefenen:

Chignon Bun voor lang haar

Voel je vrij om de tutorial voor je blog te gebruiken (kopieer code hieronder) of deel het met je vrienden in sociale netwerken!

Hoe maak je een chique chignon in 6 eenvoudige stappen

Met dank aan: TheRightHairStyles.com