Hoe maak je een snelle, elegante gedraaide bun in 9 stappen

Wanneer er geen extra tijd is, is een multifunctioneel twisted-bun kapsel de beste oplossing. Dit kapsel is eenvoudig te maken, dus je hebt er geen hulp bij nodig. Je hoeft je haar niet vaak te kammen; daarom is het perfect, zelfs als je aan het sporten bent. Hier hebben we een speciale tutorial voor je gemaakt die je snel zal helpen leren hoe je een mooie en stijlvolle gedraaide knot kunt maken.

Klaar om een twisted bun te rocken

Deze stijl past bij bijna iedereen, hoewel vrouwen met zware gelaatstrekken moeten onthouden dat dit soort updo hun unieke uiterlijk nog meer zal benadrukken. Als je dit niet van plan bent, is het beter om iets te kiezen waar je je zelfverzekerder en comfortabeler bij voelt. Het kapsel is het meest geschikt voor langer haar. Het zou echt moeilijk of zelfs onmogelijk zijn om het gewenste resultaat te krijgen met korter haar.

Als je een strikte dresscode op het werk hebt, is een dergelijke stijl een zeer geschikte en elegante optie. Tijdens fysieke oefeningen zal de gedraaide knot je ook niet ongedaan maken of storen. Het duurt meestal slechts ongeveer 7-10 minuten om het te maken. Het is dus ook perfect voor spontane dates, sollicitatiegesprekken of gewoon avondjes uit met vrienden.

Stap-voor-stap Twisted Bun Tutorial

Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat u alle benodigde details hebt voorbereid. Je hebt dus twee elastische haarbanden, onzichtbare haarspelden, wat bobby pins en medium fixatie haarspray nodig. Idealiter zou de kleur van elastieken en haarspelden heel dicht bij je eigen haarkleur moeten liggen. Je mag elke vorm van bobby pins gebruiken, alles hangt af van hoe je dit twist bun kapsel doet. Je haar moet schoon zijn om het er netjes en prachtig uit te laten zien.

Stap 1. Kam je haar. Begin aan de uiteinden en ga geleidelijk omhoog naar de wortels. Deel je haar direct in het midden.

Twisted Bun: Stap 1

Stap 2. Maak een hoge kleine varkensstaart aan één kant, met behulp van een elastische haarband.

Twisted Bun: Stap 2

Stap 3. Vergeet niet dat de elastische band echt sterk moet zijn.

Twisted Bun: Stap 3

Stap 4. Volg de twee vorige stappen en doe hetzelfde aan de andere kant.

Twisted Bun: Stap 4

Stap 5. Als gevolg hiervan zou je deze schattige twee-pigtails-look moeten krijgen.

Twisted Bun: Stap 5

Stap 6. Verdeel elk van je pigtails in twee strengen. Draai ze in krullen en draai ze tegelijkertijd samen.

Twisted Bun: Stap 6

Stap 7. Zo hoort het er van achteren uit te zien.

Twisted Bun: Stap 7

Stap 8. Nu moet je de vlechten samendraaien tot een knot, dan de uiteinden erin verbergen en alles met bobby-pinnen repareren waar ze nodig zijn.

Twisted Bun: Stap 8

Stap 9. Dat is het! Je vrouwelijke en tedere look is klaar! Los alles op met haarspray.

Twisted Bun: Stap 9

Bekijk de stapsgewijze instructies in onze video:

Met dit gedraaide knotkapsel kun je elke kleding kiezen die je geest verheft – loungepak of fitnessuniform, fancy dress of een conservatief shirt. Gebruik alle soorten accessoires om jezelf uit te drukken! Varieer de outfit. Gebruik je fantasie!

Als je onze tutorial leuk vond en je bent op zoek naar meer inspiratie over hoe je je haar kunt transformeren in mooie, unieke updo’s, abonneer je dan op het YouTube-kanaal van The Right Hairstyles en volg onze Instagram-pagina. Ontdek als eerste nieuwe en spannende haarstylingsopties!