Hoe maak je strandgolven in je superkorte haar

Strandgolven zijn niet alleen voor langharige meiden. Vrouwen met korte haarlengtes kunnen deze modieuze look uitproberen. Het bereiken van kort strandhaar is vrij eenvoudig met een paar eenvoudige stylingroutines en de juiste producten. Of je haar nu is geknipt in een pixie, bob of een asymmetrisch kapsel, je kunt je haar in slechts enkele minuten stylen in deze populaire golvende stijl. Lees verder terwijl we de beste manier onthullen om deze golvende ‘do op je kortere lokken te krijgen.

Stap 1: Begin met schoon haar

Jonge vrouw met strand golven kort haarstijl op blond haar
Het creëren van een rommeliger gevoel voor je strandgolven op kort kapsel kan helpen de illusie van een voller en volumineus ‘do’ te geven. Foto credit: Nick Urteaga

Kort strandhaar kan worden gemaakt op tweededagshaar of vers gewassen haar. Als u besluit om het uiterlijk van schoon haar te creëren, raden we u aan haar te wassen met een systeem dat uw haar een gewichtloos volume biedt, zoals TRESemmé Beauty-Full Volume Reverse Wash Systeem. Was je haar met de TRESemmé Beauty-Full Volume Pre-Wash Conditioneren verwijder vervolgens overtollig gewicht met de TRESemmé Vochtrijke Shampoo. Als je tweededagshaar hebt, verfris je haar dan met een droogshampoo om overtollige olie te absorberen voordat je je strandgolven met kort haar creëert.

Stap 2: Breng zoutspray aan of gebruik een haarstokje

vrouw met blonde strand golven kort haar stijl
Draag je strandgolfstijl met een nauwelijks aanwezige haarscheiding. Foto credit: indigitalimages.com

Om textuur te creëren, gebruik je een spray zoals TRESemmé Droge Textuur Afwerking Spray. Spray het product gelijkmatig van wortel tot punt en draai vervolgens je haar om een natuurlijk ogende textuur en golven te creëren.

Als je haar hebt dat het erg moeilijk heeft om op zichzelf te krullen, sla dan de zoutspray over en kies voor het gebruik van een krulstok om je te helpen. Bereid je haar voor met een hittebeschermend middel en wikkel vervolgens kleine stukjes haar rond de toverstaf weg van je gezicht. Houd het haar een paar seconden op zijn plaats, laat los en ga door met hetzelfde proces naar de resterende delen van het haar totdat je hele hoofd is gekruld.

Stap 3: Vingerkam je haar

oudere vrouw met strandgolven op kort haar
Strandgolven voor korte haarlooks zijn perfecte kapselopties voor elke leeftijd.

De ideale strandgolf voor een kort haarlook is er een die er natuurlijk uitziet. Niemand hoeft je geheim te kennen als je een stylingtool gebruikt! Om een natuurlijke look in je stijl te krijgen, kam je met je vinger door je haar om de golven los te maken. Verberg zichtbare haarscheidingen om een besmeurde textuur te creëren. Dit is ook een leuke manier om met je rol te spelen, waarbij je kunt kiezen voor een zijwaarts geveegd dramatisch deel dat aan de andere kant valt waar je normaal je haar draagt.

Stap 4: Set met haarlak

jonge vrouw met strand golven kort haar pixie kapsel
Verfraai een pixie kapsel door gewichtloze beachy golven toe te voegen.

Om je beachy look op je korte haar compleet te maken, zet je het in met een haarlak die een flexibele houvast biedt, zodat je golven beweging hebben. Probeer de Dove Style + Verzorgingssterkte en Shine Flexible Hold Hairspray om je kapsel af te maken met glans en vast te houden zonder stijf aan te voelen.

Hield je van deze eenvoudige hairstyling routine voor kort haar strand golven kapsels? Bekijk meer van onze eenvoudige tutorials voor kort haar, zoals deze vlechten voor kort kapsel.