Hoe natuurlijk haar plat te draaien: een stapsgewijze handleiding

Ben jij een pas omgebouwde naturalista op zoek naar makkelijke D.I.Y. kapsels? Of misschien heb je je haar altijd al in doosvlechten gedragen en ben je op zoek naar een frisse nieuwe manier om je natuurlijke haar te dragen? Laat ons je kennis laten maken met de platte twist, een must-try stijl voor meisjes met krullend haar.

Als je nog nooit van platte wendingen hebt gehoord of als je ze hebt gezien, maar er niet veel over weet, laten we het dan voor je opsplitsen. Blijf lezen voor alles wat je moet weten over deze go-to stijl voor naturalistas:

Wat zijn platte wendingen?

platte twist kroon
De perfecte gedraaide halo. Foto credit: Dvora

Zie ze als de zusterstijl van cornrows, vergelijkbaar maar iets anders. En net als cornrows zijn ze een beschermend kapsel dat dicht bij de hoofdhuid is gedraaid.

In plaats van drie afzonderlijke strengen te vormen, bestaat het echter uit slechts twee zoals je normale draai. Draai het haar strak tegen elkaar (of plat) tegen je hoofd. Om te leren hoe je je haar plat kunt draaien, volg je gewoon de onderstaande stappen:

Hoe je je haar plat draait:

1. Bereid haar voor.

platte twist prep
Bereid je haar voor met het juiste vocht.

Platte wendingen kunnen worden gedaan op vochtig of droog haar. Als je de stijl op vochtig haar wilt beginnen, maar geen tijd hebt om je haar goed te wassen, kun je ook een spuitwaterfles gebruiken om je lokken licht te bevochtigen.

2. Pas styler toe.

flat twist product
Begin met het toevoegen van stylingproduct.

Pas vervolgens uw styler toe. U kunt gebruik maken van Suave Luscious Curls Krullen Definiërende Crème, die zal helpen hydrateren en definiëren van je krullen als je je haar draait.

Dit is vooral belangrijk als je van plan bent om een platte twist-out stijl te dragen in plaats van je twists erin te houden.

3. Verdeel het haar.

platte twist sectie haar
Snijd je haar om te draaien.

Gebruik je vingers om zachtjes door je krullen te kammen en eventuele klitten los te maken. Verdeel vervolgens je haar in secties. Hoe kleiner je je wendingen wilt, hoe meer secties je nodig hebt en vice versa.

4. Twist!

flat twist twist haar
Creëer je platte wendingen!

Tijd om te draaien! Neem één sectie per keer en verdeel het haar in 2 gelijke secties. Neem het onderste gedeelte en draai het over het bovenste stuk en herhaal, trek meer haar naar het onderste gedeelte elke keer dat je draait (zoals je zou doen met een Franse vlecht). Blijf draaien totdat je het einde van je haar bereikt en herhaal dit met je andere secties.

Fooi: Voor een nettere finish, vergeet niet om te proberen je draaiingen zo dicht mogelijk bij je hoofdhuid te houden door strak aan je haar te trekken terwijl je bezig bent.

5. Leg randen.

platte draairanden
Leg je randen voor een gladde afwerking.

Het temmen en leggen van je randen is een belangrijke laatste stap naar het afwerken van een platte draaistijl. Het houdt je stijl kroesvrij en strak.

Gebruik wat Emerge Edge-besturing met een tandenborstel om de gladde afwerking te krijgen die u wenst.

6. Aan de lucht drogen.

flat twist luchtdrogend
Laat je stijl aan de lucht drogen en het is compleet.

Als je haar vochtig was, laat je haar dan gewoon aan de lucht drogen en je bent klaar! Vergeet niet om een zijden sjaal te dragen of ’s nachts op een zijden kussensloop te slapen als je van plan bent om in je bochten te slapen, om vocht vast te houden.

Dacht je dat er maar één manier was om platte wendingen te maken? Zodra je de basis flat twist-methode onder de knie hebt, kun je deze gebruiken om een verscheidenheid aan verschillende kapsels te maken.

Houd het simpel met een volle kop cornrow-achtige twists of creëer een elegante updo, zoals de halo twist hierboven. Je kunt zelfs spelen met looks van pigtails tot chique chignons – je zult nooit zonder looks komen te zitten om te proberen!

Tip van de redactie: Zodra je je haar in het door jou gekozen kapsel hebt gewerkt, gebruik je een gel, zoals Dove Amplified Textures Shine &Moisture Finishing Gel, om je randen schoon te maken en eventuele babyharen glad te strijken voor een perfect gepolijste afwerking.

Doe een platte twist-out voor hitteloze krullen.

Wil je de beste dunne weteng over deze stijl? Het zijn eigenlijk twee kapsels in één! Het zijn niet alleen de platte twists zelf, die zorgen voor een superleuke stijl. De krullen die je overhoudt als je eenmaal je wendingen hebt ontrafeld, zijn ook een geweldig kapsel!

Als je haar van nature krullend is, maar je wilt dat je krullen meer vorm en definitie hebben, kan de platte twist-out-methode je helpen een meer uniform, gecontroleerd gekruld patroon te bereiken. Om deze warmtevrije curlingmethode eens te proberen, begin je met het volgen van onze methode zoals hierboven uiteengezet. Ontrafel vervolgens zorgvuldig elk van je wendingen één voor één om je twist-out krullen te onthullen – volledig hittevrij!

Heb je wat meer platte twist inspo nodig? Bekijk deze stijlen hieronder!

1. Platte Twist-Out ‘Fro

platte twist out afro
Pluk je haar bij de wortels voor maximaal volume.

Als dit geen gekrulde afrodoelen zijn, weten we niet wat het is. Wist je dat een platte twist out dit meesterwerk kan worden? Het draait allemaal om het uitpluizen van het haar bij de wortel met een kam met brede tanden of afro pick. Deze methode helpt het volume te verbeteren.

2. Lange platte twist-out

plat lang haar uitdraaien
Lange en zachte krullen.

Heb je een mooiere stijl gezien? Flat twist lang haar met behulp van de hierboven uitgelegde methode met een gel of zelfs een gel-serum combo, zoals Suave Professionals Define &Shine Serum Gel voor natuurlijk haar om grip en glans toe te voegen aan je uiteindelijke look.

3. Platte Twist Updo

platte twist updo
Een makkelijke updo stijl.

Deze updo-stijl is geweldig voor off-duty dagen. Verzamel je twist in een broodje en pin op zijn plaats. We houden van hoeveel textuur, volume en body deze stijl creëert, zelfs als je gewoon in een casual updo wordt gegooid!

4. Platte Twist-Out Bob

platte twist out
Krijg gedefinieerde, runway-ready krullen zonder warmte te gebruiken. Foto credit: Craig Alexander

Heb je schouderlange krullen? Probeer deze curl bob-stijl door je twists te ontvouwen. Om glans en een zachte houvast aan je stijl toe te voegen, maak je je look af met Bed Head van TIGI Headrush Shine Hairspray.

5. Platte Twist Updo

ananashaar met pony's
Chique kant platte twist stijl.

Een formele stijl nodig? Deze updo is ideaal voor mooie evenementen op uw agenda.

6. Teruggetrokken platte draai

meisje met teruggetrokken platte wendingen
Laat je wendingen zien met een pulled back-stijl.

Leg alle focus op de wendingen door de rest van je haar naar achteren te trekken.

7. Hoge Bun Flat Twist

meisje met platte twist bun
Ga voor een strakke high bun stijl.

Deze high bun-stijl geeft je meteen een runway-approved look. We houden ervan hoe de twist een unieke look toevoegt aan een typisch broodje.

Nu je de low down op alles flat twist hebt, heb je twee nieuwe stijlen om te creëren. Of je nu de stijl wilt rocken of de krulvoordelen wilt plukken van het uiteindelijk verwijderen ervan, er is zeker een stijl die voor jou werkt.

Denk je erover om deze stijl uit te proberen? Zorg ervoor dat je de resultaten met ons deelt via @AllThingsHairUS!