Hoe oranje haar te repareren na het bleken is verkeerd gegaan

Heb je jezelf in een sleur bevonden en vraag je je af waarom je haar niet voorbij oranje zal bleken? Helaas zal het oranje haar niet vanzelf vervagen, omdat geel en oranje natuurlijke pigmenten van je haar zijn. Je zult dus daadwerkelijk iets moeten doen om van oranje tinten af te komen.

Wat zijn de opties? Je kunt oranje van je haar afkleuren, je haar opnieuw bleken of gewoon donkerder worden. Hier zijn de tips van de stylist over hoe deze manieren om oranje te repareren eigenlijk werken.

De oranje tinten opheffen

De eerste stap zou zijn om te beoordelen tot welk niveau je haar is opgetild om de juiste toner uit te kiezen. Om de toner correct te laten werken, moet je een toner gebruiken die op hetzelfde niveau is als je haar is opgetild: als het op een 8 is, toon je je oranje haar met een 8.

Het tweede deel van het werken met een toner zou zijn om daadwerkelijk een kleur te kiezen die de oranje koperachtige tinten opheft. Dit is waar je naar een kleurenwiel zou willen gaan voor wat hulp. Wanneer u oranje op het wiel vindt, ziet u dat de kleur rechtdoor, of de complementaire kleur, blauw is. Je moet je haar dus tonifiëren met een toner die op hetzelfde niveau is en blauwe ondertonen heeft om de oranje kleur van het haar te annuleren.

Daarnaast moet je bepalen waar de sinaasappel zit. Als de sinaasappel voornamelijk bij de wortels zit en de uiteinden lichter zijn, dan kun je een wortelsmelt doen. Een wortelsmelt is wanneer je een donkerdere kleurtoner aan de wortels toevoegt en deze mengt in de lichtere toner die zich aan de uiteinden van het haar bevindt.

Een andere manier om dit te doen zou zijn om een blauwe shampoo te gebruiken in plaats van een paarse shampoo. De paarse shampoo zal meer gele tinten annuleren en wordt vaak misbruikt bij het proberen om oranje haar te repareren. Zodra je de gewenste kleur hebt bereikt, zal de blauwe shampoo ook een geweldig product zijn om je geblondeerde haar te behouden en te voorkomen dat het oranje er weer doorheen knalt.

Bleek je haar. Opnieuw

Je moet begrijpen dat je haar niet oranje maakt door te bleken; integendeel, het proces van bleken is bedoeld om de natuurlijke koperachtige oranje tint in je haar te verwijderen. Als het blijft, is je haar ofwel bestand tegen lifting (daarom zou een colorist normaal gesproken een patchtest doen om te zien hoe je haar zal reageren) of je hebt het bleekmiddel te vroeg gespoeld. Dit betekent dat je oranje haar kwijt kunt raken door het bleekproces te herhalen.

In dit scenario is het erg belangrijk om te beoordelen of je haar gezond genoeg is om opnieuw te bleken. Een manier om dit uit te zoeken is door de uiteinden te testen. Ga je gang en geef ze een beetje trek terwijl je haar nog nat is. Als het haar sterk en stevig aanvoelt zonder breuk of overtollige kroezen, dan ben je klaar om te gaan. Breng het bleekmiddel opnieuw aan en houd het heel goed in de gaten. Je haar doorloopt verschillende stadia wanneer het lichter wordt: van rood tot oranje tot geel. Dus door het bleekmiddel opnieuw aan te brengen, laat je het oranje pigment uit het haar tillen naar iets beter beheersbaars.

Als je haar uitrekt en/of breekt tijdens de test, dan is dit niet de optie voor jou. Ik zou aanraden om een aantal herstellende behandelingen te doen om je haar weer op het goede spoor te krijgen en dan, na een paar maanden, kun je het misschien opnieuw proberen. We hebben allemaal de YouTube-horrorvideo’s gezien – als je opnieuw bleekmiddel toevoegt aan beschadigd haar, is de kans zeer groot dat je haar er gewoon afglijdt.

Met de juiste producten en timing kun je zelfs een radicale brunette tot blonde kleurtransformatie bereiken op zachte haartypes zonder de gezondheid van je lokken op te offeren.

Ga donkerder

Deze laatste optie waar ik het over zal hebben, is het toevoegen van pigment terug in het haar door donkerder te worden. Dit kan het probleem helemaal elimineren. Je hebt een paar verschillende opties bij het kiezen van de kleur. Je kunt een mooie chocoladebruine of zelfs een weelderige zwarte krijgen.

Het is helemaal aan jou, het moet alleen een donkerder niveau zijn dan het oranje dat je momenteel hebt. Je kunt in het oranje spelen en een kleur kiezen met warme of zelfs rode ondertonen. Of je kunt die sinaasappel met meer koele en ashy tinten annuleren als dit je huidskleur beter aanvult. Dit stond niet in het plan toen je aan het proces begon, ik weet het, maar het kan beter uitpakken dan je je had voorgesteld!

Al met al heb je veel verschillende opties om uit te kiezen wanneer je dat bleekmiddel uitspoelt en oranje ziet wanneer je dat niet had verwacht. Niet in paniek raken! Of je er nu voor kiest om die kleur op te heffen met een toner, opnieuw te verwerken als je kunt of donkerder te gaan, het komt goed. Je kunt immers ook gewoon naar de salon gaan voor professionele kleurcorrectie en een mooie haarkleur krijgen, samen met de richtlijnen voor het onderhoud ervan.

Abonneer je op mijn IG @hairbyclaudia voor meer tips en inspiratie.