Hoe te waven haar: 4 verschillende manieren om het strandgolven haar te bereiken

Je kunt het meisje uit het strand halen, maar het is een stuk moeilijker om het strand uit het meisje te halen, vooral als er sexy uitziend haar bij betrokken is! Hoewel we van onszelf houden van een goed gepolijste, gestructureerde golf, zal er altijd iets zijn met strandhaargolven met hun duidelijk lichte en tousled-uitziende structuur die luchtig, licht en super verfijnd is. Bonus: beachy golven zijn gemakkelijk te maken en kunnen op vrijwel elk haartype of haarlengte werken. Om je te helpen deze losse, rommelig uitziende golven te creëren, hebben we een gids gemaakt over hoe je met haar kunt zwaaien om een strandgolvenlook te creëren.

Lees verder en we zijn er zeker van dat je in een mum van tijd strandhaar zult wiegen met al deze inspiratie:

1

Stap 1

Begin met Schoon Haar

Bereid je haar voor door het schoon te krijgen. Was en verzorg je haar met vochtrijke shampoo en conditioner om je lokken schoon te maken en om ze te voorzien van wat hydratatie. Uitproberen Dove Intensieve Reparatie Shampoo en Conditioner.

strand golven haar op schoon haar

2

Stap 2

Bereid je lokken voor

Besproei je schone lokken met wat zeezoutspray. Deze speciale formule kan je textuur verbeteren door volume te creëren, terwijl je je haar een matte glans geeft. Zorg ervoor dat je de spray gelijkmatig verdeelt voor een optimaal resultaat.

spray zeezout spray om strandgolven haar te bereiken

3

Stap 3

Gebruik een Heat Protectant

Zorg ervoor dat je je haar besprenkelt met een hittebeschermend middel, zoals de TRESsemmé Thermal Creations Warmte Tamer Spray, om ervoor te zorgen dat je haar beschermd blijft tegen de hitte van je krultang.

bescherm je strandhaar met een hittebeschermend middel

4

Stap 4

Gebruik een krultang

Met een krultang kun je golvende en losse krullen maken. Om te beginnen pak je een klein stukje van je haar terwijl je de lokken in een cirkel rond je krultang wikkelt, waarbij je ervoor zorgt dat je de uiteinden vrij en los laat.

krultang om strandgolven haar te creëren

5

Stap 5

Aanspannen voor Stellar Curls

Span de krultang naar je kruin om de vorm van je krullen te ontwikkelen.

strand golven haar met behulp van een toverstok

7

Stap 7

Genieten!

Geniet van je dag met lage inzet en leuke beachy haargolven.

strand golven haar tutorial en tips
strand golven haar tutorial blogger-waardig
Prachtige strandgolven zoals te zien op Jennifer Palpallatoc van Haute Off the Rack. Foto credit: Kristen Soileau

Stap 1: Verdeel je haar

Splits het haar in vier gelijkmatige secties aan de boven-, onder-, rechter- en linkerkant van het hoofd.

Stap 2: Voeg wat haarmousse toe.

Hark een deel van de Nexxus Styling Mousse Plus door één sectie tegelijk, föhn vervolgens je haar met behulp van een diffuser om te beschermen tegen vocht en je natuurlijke golf naar voren te brengen.

Stap 3: Draai je haar.

Draai elk gedeelte om zich heen om een touwvlecht te maken, wikkel het in een losse knot en zet vast met wat bobby-pinnen.

Stap 4: Blaas meer warmte.

Voor extra houvast en textuur blaast u elke knot met warmte van de föhn.

Stap 5: Schud je haar uit.

Eenmaal afgekoeld, laat je de vlechten los en schud je ze met de vingers uit voor een moeiteloze afwerking.

1

Stap 1

Spuit wat zoutspray.

Om een getextureerde strandgolf kapsel (zonder enige hitte!), spray wat zoutspray royaal over je haar.

zeezoutspray voor strandgolven haar

2

Stap 2

Knijp het op.

Gebruik je handen om je te helpen om natuurlijk ogende strandgolven te creëren. Knijp je haar omhoog totdat je de losse beachy golven krijgt die je wenst. Breng wat mousse aan voor extra houvast.

strand golven haar tutorial scrunch haar

3

Stap 3

Sluit je golven op.

Zet je golven op hun plaats met een holding spray om je kapsel op zijn plaats te houden. Dit product zorgt ervoor dat je haar golven een flexibele hold hebben.

strand golven roze gekleurd haar definitieve look
strand golven haar op lang haar
Rock je lengte met leuke strandgolven. Foto credit: Verity Jane Smith

Stap 1: Was het haar.

De beste manier om lang golvend haar te hebben dat lang meegaat, is door je voor te bereiden terwijl je lokken nog vochtig zijn. Was en verzorg je haar en droog ze voorzichtig met een handdoek.

Stap 2: Breng een thermische bescherming aan.

Gebruik een spray die het haar beschermt tegen hitteschade, zoals Dove Style + Zorg Glad en Shine Heat Protection Spray, voordat je haar blaast op een medium setting. Gebruik voor extra bounce een diffuserbevestiging en richt het mondstuk vanaf de uiteinden naar boven. Föhn je haar tot het minstens 90% droog is, of net niet vochtig aanvoelt.

Stap 3: Bekleed je haar licht met een texturizing spray.

Houd haar ongeveer 12 centimeter van je hoofd en spray een gelijkmatige coating van een golfvormend middel op je lengtes voor een beachy, gezouten look.

Stap 4: Deel je haar in secties.

Gebruik het uiteinde van een rattenstaartkam om het bovenste deel van je haar van het ene oor naar het andere te snijden, verdeel in linker- en rechtergedeelten en klem elk op met een eendenbekclip. Begin het onderste deel in drie secties te verdelen – links, rechts en in het midden – en klem ook af met clips.

Stap 5: Draai secties rond een gesloten stijltang.

Een stijltang kan meestal een dikkere, meer opzettelijk getoupeerde look geven aan golvend haar versus een afgeronde krultang. Werk eerst aan de onderste secties, neem een sectie en steek deze kort tussen de twee tangen voordat je de tang dichtklemt. Krul vervolgens haar rond de gesloten tang – in wezen gebruik je ze als een krulstok – terwijl je het haar er zachtjes doorheen trekt in uitbarstingen, waardoor een meer hoekige bocht ontstaat. Bekijk voor hulp deze handige tutorial over hoe je het beste golvend haar kunt maken met een stijltang.

Stap 6: Bewaar de haarlijn voor het laatst.

De haarlijn is een cruciaal onderdeel bij het maken van golvend haar, omdat dit het gebied is dat mensen het meest opmerken. Nadat je klaar bent met het krullen van je onderste secties, maak je een kant van je bovenste secties los en herhaal je het krulproces met een stijltang: plaats het tussen de tang om het haar vast te houden, sluit vervolgens de tang en krul het haar over en rond tijdens het trekken. Ed’s tip: Draai het haar weg van het gezicht voor een meer flatterende look.

Stap 7: Tousle!

Hier is het leuke deel: nadat alle secties gelijkmatig zijn gekruld, trek je elke sectie voorzichtig naar beneden om de spiraal los te maken. Laat vervolgens de vingers verticaal door het haar lopen om elke spiraal verder te scheiden en een rommeliger, beachy golvend haargevoel te creëren.

Stap 8: Werk af met haarlak.

Sluit je nieuwe strandgolven haarlook vast met een haarlak die je look op zijn plaats houdt en tegelijkertijd voorkomt dat lokken uitpuilen. Om ervoor te zorgen dat je het haar gelijkmatig spuit, vorm je de hoofdletter L met je armen tijdens het spuiten.

1. Maak ze ’s nachts.

Om langer durende beachy golven te bereiken, kunt u ook voor het slapengaan beginnen. Dit houdt in dat je strakke mini-twists door je haar creëert met behulp van een stijltang. Houd de twists bij elkaar met kleine paardenstaarten en besprenkel je broodjes met wat zeezoutspray. In de ochtend heb je een aantal prachtig uitziende golven die de hele dag aanhouden.

2. Gebruik mousse voor wat hulp.

Over het algemeen zou haarlak voldoende moeten zijn om je strandgolven vast te houden, maar als je haar gevoelig is voor slap worden, heb je misschien wat stylingmousse nodig, zoals de TRESemmé Flawless Krullen Extra Hold Mousse. Dit product kan ook werken om te help herleef eventuele platte of slappe ringetjes, omdat het wat veerkracht geeft aan je strengen. Nadat je het product hebt aangebracht, knijp je de mousse en je haar samen terwijl je gaat voor grotere, verjongde krullen.

Op zoek naar meer haartips? Bekijk ons zeker @AllThingsHairUS!