Hoe vaak moet je een knipbeurt krijgen, volgens de experts?

Hoe vaak moet je je haar knippen? We stelden deze vraag aan een paar in Ottawa gevestigde celebrity-stylisten om hun deskundige inzicht in het onderwerp te krijgen. Hun meningen liepen op een paar gebieden enigszins uiteen, maar we konden een solide conclusie trekken: de frequentie waarmee je je haar moet knippen, hangt af van deze 5 belangrijke factoren.

1. De lengte van je haar

De lengte van je haar is een belangrijk onderdeel van je algemene uiterlijk; een deel van je signature look. Je kunt het je daarom niet veroorloven om het haar te kort te knippen of te lang te laten groeien. Ook verliezen korte kapsels sneller van vorm en vereisen ze dus vaker kapsels.

Kort haar. Ella, een van onze correspondenten en een top hairstylist in Ottawa, is van mening dat je kort haar een of twee keer per maand moet knippen als een pixie cut. “Zo behoud je de vorm van je haar en maak je het makkelijker om het te stylen”, zegt ze.

Lagen. Met lagen en face-framing stukken heb je minstens eens in de acht weken een snede nodig. Volgens Ella moeten “de lagen je jukbeenderen en kaaklijn het perfecte frame geven. Als je te lang wacht, kunnen de lagen zich ontgroeid gaan voelen en eruit zien, en zo verliezen ze hun magie.”

Robin was het eens met Ella en voegde eraan toe dat mensen die veel schokkerige lagen hebben, hun knip na elke 6 weken moeten krijgen. “De lagen kunnen scheef lijken als je wacht tot de 8e week,” zegt ze.

Halflang haar. De stylisten waren het erover eens dat veranderingen in medium haar min of meer onmerkbaar zijn. Je kunt tot acht weken zonder snit gaan en toch een perfecte haarvorm behouden.

Lang haar. Veranderingen in lang haar zijn nog onmerkbaarder. “Je lange haar heeft minstens 8 weken geen all-over trim nodig”, aldus Robin. “Het is belangrijk om je knallen een paar keer tussen de trims door te verversen en gespleten haarpunten af te snijden als je ze hebt. Ik zou hetzelfde zeggen over lagen,” voegt ze eraan toe.

2. Wil je je haar laten groeien?

Zo ja, dan moet je je haar eens in de drie maanden trimmen. Je haar knippen wanneer je wilt dat het heel lang groeit, klinkt misschien contra-intuïtief, maar het is wat het sterk en gezond zal houden. Volgens Ella moet “je droog, beschadigd haar verwijderen om te voorkomen dat ze breken en je lengtedoelen verpesten.”

Omdat sommige stylisten altijd meer haar lijken te knippen dan hun klanten nodig hebben, stelt Ella voor om haar af te stoffen in plaats van haar te knippen wanneer je je haar lang wilt laten groeien. “Haar afstoffen betekent dat je kapper of haarstylist alleen de gespleten haarpunten afknipt, waardoor de rest van het haar intact blijft.”

Robin wilde zich niet binden aan een specifiek tijdsbestek zolang het gaat om het bijsnijden van gespleten haarpunten. Haar antwoord was simpel: “Trim ze zodra ze naar boven komen”.

3. Haartype en textuur

Lily en Penny, twee gevierde haarstylisten in een van de beste kapsalons in Ottawa, geloven dat het type en de textuur van je haar ook van invloed zijn op de gemiddelde wachttijd tussen kapsels.

– Als je haar steil is, heb je elke 12 weken een knipbeurt nodig om de vorm en stijl van je haar te behouden.

– Dikharige individuen kunnen een beetje tegenstrijdig zijn. Aan de ene kant groeit hun haar niet zo snel uit als dun haar. Dat betekent dat ze een paar maanden kunnen gaan zonder hun haar te hoeven opfrissen. Aan de andere kant wordt het zonder regelmatig onderhoud bijna onmogelijk om dikke strengen te temmen. Onze experts zijn het erover eens dat het beste wat je kunt doen als je dik haar hebt, is om je haarstylist regelmatig te bezoeken voor een professionele mening over wat je moet doen. Grof haar valt in deze categorie dik haar en je zult het eens in de paar maanden moeten trimmen.

– Dunharige individuen moeten op hun hoede zijn voor breuk. Je hebt minstens één keer per maand een knipbeurt nodig om het sterk en gezond te houden. Als je haar goed is, heb je misschien elke 5-6 weken een trimbeurt nodig. “Fijn haar begint vrij snel te breken als het te lang uitgroeit”, zegt Lily. Ze voegde er ook aan toe dat “regelmatige kapsels verplicht zijn als je je fijne haar lang glanzend en gezond wilt houden.”

– Als je golvend golvend haar hebt, moet je je haar minstens eens in de 10 tot 12 weken laten knippen. Voor personen met bijzonder fijne strengen kan de gemiddelde wachttijd oplopen tot minder dan acht weken, afhankelijk van uw voorkeursstijl.

– Als je krullend haar hebt, kan de gemiddelde wachttijd van acht weken tot een paar maanden zijn. Penny is van mening dat deze haartextuur meer onderhoud vereist omdat het snel droogt en gemakkelijk in de knoop raakt, maar als je je krullen op de juiste manier verzorgt, behouden ze een mooie haarvorm en zorgen ze voor minder frequente trims. Als u echter de voorkeur geeft aan warmtestyling en chemische behandelingen om uw natuurlijke textuur te veranderen, heeft u elke acht weken regelmatige trimbeurten nodig om de gezondheid van het haar te behouden.

Kinky of coily haar groeit heel langzaam, dus je kunt 3-6 maanden gaan zonder een knipbeurt nodig te hebben. “Het goede aan het hebben van natuurlijk haar is dat het er bijna op dezelfde manier uitziet, zelfs na maanden zonder trim te zijn gegaan,” zegt Penny.

4. Heb je bangs?

Hoewel haargroei misschien minder merkbaar is bij langere kapsels, kan het een enorm verschil maken in termen van knallen. Stompe knallen aan de voorkant zijn het meest onderhoud, omdat zelfs een beetje langer haar in je ogen begint te komen en het kapsel zijn aantrekkingskracht verliest. Knip het om de twee tot drie weken. Side bangs en curtain bangs die naar de zijkanten kunnen worden geduwd, groeien naadloos uit en vereisen geen frequente sneden.

Penny waarschuwt ook dat het snijden van je eigen knallen een slecht idee zou zijn. “Je loopt het risico dat je te hard aan je knallen trekt en ze verpest! Knallen moeten perfect zijn, want ze bevinden zich precies aan de voorkant en het midden van je gezicht.” Als je ze thuis moet trimmen, gebruik dan in ieder geval geen keukenschaar. Snijd ze ook beter droog, niet nat, omdat knallen kunnen en hun vorm kunnen veranderen als ze drogen.

5. Uw haarverzorgingsroutine

Het maakt niet uit wat populaire commercials zullen zeggen, de beste manier om gefrituurd haar kwijt te raken en verdere schade te voorkomen, is door het af te knippen. Dit is de reden waarom experts waarschuwen tegen het blootstellen van je haar aan te veel hitte of chemicaliën. Als uw haar hittebeschadigd of chemisch behandeld is, moet u het om de paar weken trimmen voor een optimale gezondheid van het haar.

Dus, wat is de meest langdurige periode die je realistisch gezien kunt doen zonder je haar te knippen? Het antwoord ligt in een of een paar van de punten die we hierboven hebben gedeeld. Vergeet niet dat het doel is om het haar gezond en glanzend te houden. Elke keer als het lijkt alsof het een mooie vorm verliest of er ledemaat en onhandelbaar uitziet, ga dan naar een goede salon voor hulp!