Hoe van geblondeerde blonde naar bruine haarkleur te gaan

Een vrouw is een wispelturig wezen, daarom ondergaan onze kapsels constante veranderingen, van subtiel tot de meest spectaculaire. De ene dag willen we blond worden, de andere dag – we willen onze donkere haarkleur terug.

Helaas heb ik hier slecht nieuws voor je. Blond naar bruin gaan is niet zo eenvoudig, dus om te voorkomen dat je haar groen of een vieze kleur krijgt, is het belangrijk om een verstandige, professionele aanpak te volgen. Hier zijn enkele tips over hoe je een schone en langdurige haarkleur krijgt.

De fijne kneepjes van het gaan van blond naar bruin haar

Waarom is het kleuren van eerder geblondeerd haar niet zo eenvoudig als het klinkt? Welnu, het hele proces is ingewikkeld en hangt af van een paar belangrijke factoren:

Je huidige geblondeerde haarkleur

Het vermogen om uw doelbruine kleur te bereiken, hangt af van het niveau van uw bleekblonde haarkleur. Hoe lichter het haar waarop je de bruine kleurstof aanbrengt, hoe meer het koele tinten aanneemt (waaronder groen, as en blauw). Dit is de reden waarom een veel voorkomend verschijnsel wanneer je je haar zelf koel bruin probeert te verven, een groenachtig modderig effect is. Groenachtige tinten zijn erg moeilijk te repareren, dus je kunt beter twee keer nadenken voordat je je haar thuis van blond naar bruin verft.

Pigmentatie of vulling

Een zeer belangrijk aspect van de overgang van blond naar brunette haar is haarpigmentatie of haarkleurvulling. Dit is niets meer dan het voorverven van je haar om de pigmenten te vullen die veel voorkomende ondertonen zijn in bruin haar zonder lichte haarkleuren. De filler is bedoeld om diep in de haarstructuur door te dringen en een basis te creëren voor de bruine kleurstof. Als u de vulstap overslaat, kan de haarkleur diepte missen, ongeschikt zijn of snel uitwassen.

Warme tinten, rood en koper spelen hier een zeer belangrijke rol. Zoals we weten van het kleurenwiel, neutraliseert de kleur groen de kleur rood, dus om een gelijkmatig, natuurlijk bruin haar te verkrijgen tijdens de vulprocedure, is het meestal raadzaam om een van deze tinten als vulmiddel te gebruiken.

Selectief vullen kan nodig zijn

Er zijn gevallen waarin het nodig is om alleen pigment toe te voegen aan bepaalde delen van je haar om je dichter bij de nieuwe kleur te brengen. De colorist moet bijvoorbeeld een voorverf met de juiste tinten alleen aanbrengen op de uiteinden van het haar (of het midden en de uiteinden van het haar), die het meest beschadigd zijn. Op deze manier krijgen we een gelijkmatige en permanente kleur over de gehele haarlengte. Meestal wordt dit gebruikt in gevallen zoals ongelijkmatig geblondeerd haar, doffe haarkleur, beschadigde of zuurstofrijke lokken.

Elk geval is individueel en vraagt om een andere aanpak. Houd dus altijd rekening met de conditie van het haar, het kleurenspectrum, de schaduw, het kleurtype en uw kleurvoorkeuren. Uiteindelijk is het belangrijkste de voldoening van een goed gekozen kapsel!

Hieronder zal ik de meest voorkomende gevallen beschrijven en proberen kort uit te leggen hoe je de gewenste bruine kleur het gemakkelijkst kunt bereiken.

#1: Van Blond naar Bruin met Highlights

Het komt vaak voor dat vrouwen met geblondeerd platinablond heel graag voor een meer natuurlijke vorm van kleuren, somberheid, highlights of driedimensionen willen gaan. Sommigen kunnen er ook voor kiezen om een vergelijkbare maar donkerdere haarkleur te krijgen voor de herfst. Hoe kan dit worden gedaan? Nou, ik heb een paar tips.

Allereerst is het een goed idee om eerst een filler te gebruiken, zodat de kleur gelijkmatig uitwast, afhankelijk van de kleur. Dan doen we het tegenovergestelde van wat we doen bij het bleken van haar. Dit betekent dat we eerst een donkere tint op de wortels aanbrengen en vervolgens door de strengen te selecteren, een medium bruine of lichtbruine tint aanbrengen. Je colorist zou het ook reverse balayage kunnen noemen.

#2: Van Platina naar Donkerblond

Deze zaak is een beetje gemakkelijker, wat natuurlijk niet betekent dat het gemakkelijk is! Er zijn twee dingen om rekening mee te houden. Eerst zal een colorist beoordelen wat de conditie van je haar is (platina bleekblond kan je haar te beschadigd en poreus hebben achtergelaten, wat betekent dat het eerst een goede conditioneringsbehandeling moet krijgen). Ten tweede is zorgvuldige inspectie nodig om te zien welk niveau uw blonde haar is en of het gelijkmatig is verlicht.

Het is de moeite waard om op te letten dat je niet overdrijft met de hoeveelheid rode kleurstof – als je naar vuil blond streeft, zal het moeilijk te bedekken zijn. Sta er niet op om de look te krijgen die je op Pinterest hebt opgeslagen. Laat de colorist de meest flatterende kleur selecteren; op dit punt kan hij de kleur veilig afkoelen zoals gewenst om donkerder blond haar te krijgen.

#3: Van blond naar lichtbruin haar

Hier is het verhaal vergelijkbaar: het is noodzakelijk om aandacht te besteden aan de schaduw van de beginkleur en de conditie van het haar. Het is de moeite waard om het haar te vullen met rode tintvuller, die de bot elimineerttle groene tinten.

#4: Van Blonde naar Dark Brunette

Hoe donkerder de haarschakering, hoe moeilijker het is om de nieuwe kleur te behouden, zelfs als je probeert je natuurlijke haar terug te krijgen. Met andere woorden, de donkerbruine kleur kan sneller uitbloeden. Op dit punt is het belangrijk om thuis voor je haar te zorgen, omdat shampoos op basis van kamille, brandnetel, citroen, evenals antiroos en reinigingsshampoos het kleuruitlogingsproces kunnen versnellen. U moet producten kiezen die de nagelriem sluiten, het haar hydrateren en zijn geformuleerd voor gekleurd haar.

Bij het eerste bezoek aan de salon moet een colorist je blonde haar vullen en vervolgens de kleur verdiepen tot een gewenste donkerbruine tint.

#5: Geblondeerd haar zwart verven

De zwarte kleur is vrij specifiek, of het nu in de wereld van schilders, cartoonisten of kappers is. Waarom? Zwart wordt beschouwd als een neutrale kleur – net als wit. Maar in tegenstelling tot wit bestaat zwart uit al zijn tinten die op elkaar zijn gelegd. Zwart is mijn persoonlijke favoriete kleur: het voegt een vleugje klasse en elegantie toe. Toch accentueert het al onze kenmerken, elke breking van licht op ons lichaam en verbetert het de kleur van onze teint, waardoor we er op een lichte huid bleek en ongezond uit kunnen zien. Zodra je bij je colorist hebt gecontroleerd of je tevreden bent met de kleur, kun je verder gaan.

Hier hebben we een pre-pigmentatiebehandeling nodig, waarbij de strengen worden gevuld met alle pigmenten die aanwezig zijn in het kleurenwiel. Vervolgens kunnen we de kleur donkerder maken in twee- of drietoonsintervallen, totdat we een gelijkmatige zwarte kleur bereiken.

#6: Geblondeerd haar warmbruin verven

Allereerst is het veel gemakkelijker om geblondeerd haar warmbruin te kleuren dan een koel haar, omdat geblondeerd haar de neiging heeft om de koelere tinten te vangen, en met de verkeerde keuze van een filler kan de kleur vies worden. Wanneer ik van blond naar warmbruin wil gaan, gebruik ik voornamelijk rode, bruine, rode, gouden en soms roze kleurstoffen zodat de kleur driedimensionaal is en speelt met het licht.

#7: Geblondeerd haar asbruin verven

Het asbruin verven van blond haar is een stuk moeilijker dan het warm verven, omdat er, zoals eerder vermeld, een groot risico is op het krijgen van doe-het-zelf groene tinten. Om koel bruin te worden op medium blond, lichtblond of platina, moet je letten op welke tinten je in je kleurschaal stopt.

Zelfs als je allemaal op zoek bent naar een koele tint, voeg dan altijd een beetje rood en roze toe (wat geweldig is voor kleurzuivering). Probeer ook koele tinten te kiezen die de kleur niet zwaar vervuilen – violet, blauw, grafiet en, last but not least, as. Houd er rekening mee dat as de meest riskante kleur is en meestal haar groen wordt als het niet correct wordt gebruikt.

Na het lezen van dit artikel moet je je meer bewust zijn van hoe moeilijk de kunst van het kleuren is en hoeveel factoren van invloed zijn op hoe je een bevredigende eindkleur kunt bereiken. Als je niet te kieskeurig bent met betrekking tot de ultieme variant van de bruine haarkleur die je gaat krijgen en ervoor kiest om thuis van blond naar brunette te gaan, met behulp van een doosverf, vergeet dan in ieder geval niet om je bleekblonde haarkleur te vullen met wat rood pigment (gebruik een rode doosverf) voordat je haar bruin verft. Een andere variant kan het gebruik van een warme, koperbruine haarverf zijn, zelfs als je voor een neutrale of koelere tint gaat.

Ik nodig je uit om mij te volgen op mijn Instagram @annahairartist, waar ik me vooral richt op kleuren, maar ook op haarverzorging en kapsels. Veel plezier met je imago en kleur de wereld met je uniciteit.