hoe werk je tijdelijk je uitgroei bij alle tips op een rijtje

Hoe werk je tijdelijk je uitgroei bij alle tips op een rijtje

We weten allemaal dat het regelmatig kleuren van je haar kan leiden tot een uitgroei, zelfs als je net een nieuwe haarkleur hebt laten aanbrengen. En nu, met veel salons die tijdelijk gesloten zijn vanwege de pandemie, kan het bijwerken van je uitgroei een grotere uitdaging zijn geworden dan je had gedacht. Maar maak je geen zorgen, hier zijn alle tips die je nodig hebt om thuis tijdelijk je uitgroei bij te werken.

Wat is een uitgroei?

Een uitgroei betekent simpelweg dat je natuurlijke haarkleur terugkomt na het verven van je haar. Het is een lijn van donkere en ongekleurde strengen die duidelijk zichtbaar zijn. Bijwerken van de uitgroei helpt om je kleur langer vast te houden en een consistente look te behouden.

Hoe bepaal je welke kleur je nodig hebt?

Als je al eerder je haar hebt geverfd, moet je weten welke kleur je vorige keer hebt gebruikt. Dit kan je helpen om de juiste kleur te kiezen voor het bijwerken van je uitgroei. Als je nog nooit eerder je haar hebt geverfd, kan het een uitdaging zijn om de juiste kleur te kiezen. Een goede vuistregel is om een kleur te kiezen die maximaal twee tinten donkerder is dan je natuurlijke haarkleur.

Hoe breng je de verf aan?

Verdeel je haar in delen en gebruik een applicator om de verf aan te brengen langs de uitgroei. Begin aan de achterkant van je hoofd en werk naar voren, zorg ervoor dat je alle uitgroei bedekt hebt. Laat de verf de aanbevolen tijd intrekken en was daarna je haar goed. Gebruik hiervoor bij voorkeur een kleurvriendelijke shampoo en conditioner.

Tips voor het bijwerken van je uitgroei

1. Kies de juiste kleur. Kies een kleur die zo dicht mogelijk bij je huidige haarkleur ligt om een ​​natuurlijke look te behouden.

2. Bescherm je huid. Breng vaseline of een andere barrièrecreme aan op je haarlijn en oren om te voorkomen dat de verf op je huid komt.

3. Gebruik een kleine hoeveelheid verf. Breng niet teveel verf aan om te voorkomen dat de kleur te donker wordt.

4. Volg de instructies. Volg de instructies van de verf die je gebruikt, aangezien elk merk anders kan zijn.

5. Vraag om hulp. Als je twijfelt, vraag dan een vriend of familielid om hulp bij het aanbrengen van de verf.

FAQs

1. Hoe vaak moet je je uitgroei bijwerken?

Dit hangt af van hoe snel je haar groeit en hoe groot je uitgroei is. Het wordt meestal aanbevolen om je uitgroei elke vier tot zes weken bij te werken.

2. Is het beter om een ​​haarkleurset te kopen of de verf bij de apotheek te halen?

Het is aan jou om te beslissen wat het beste werkt voor jou. Haarkleursets bieden meestal alles wat je nodig hebt, inclusief handschoenen en applicatorborstels. Als je alleen verf nodig heeft, kan je deze ook bij de apotheek kopen.

3. Kan ik mijn uitgroei bijwerken als ik zwanger ben?

Hoewel er geen duidelijk bewijs is dat haarkleuren tijdens de zwangerschap schadelijk zijn, is het altijd het beste om voorzichtig te zijn en veilige opties te kiezen. Sommige vrouwen kiezen er bijvoorbeeld voor om hun uitgroei niet bij te werken tijdens de zwangerschap.

4. Hoe kan ik de levensduur van mijn haarkleur verlengen?

Gebruik een kleurvriendelijke shampoo en conditioner en vermijd overmatig wassen van je haar. Vermijd ook hitte tools zoals stijltangen en krultangen, wat kan leiden tot vervaging van de haarkleur.

5. Hoe kan ik mijn uitgroei verbergen zonder verf te gebruiken?

Er zijn verschillende haartexturizers en haarkleurproducten op de markt zoals haarspoelingen en kleur sprays, waarmee je je uitgroei tijdelijk kunt camoufleren zonder de noodzaak van verf.