Hoe zwarte haarverf te verwijderen waar je spijt van hebt gekregen

Dus je hebt het gedaan, je hebt je haar ZWART gekleurd en je haat het! Nog geen paniek, hulp IS beschikbaar! Omwille van dit artikel ga ik ervan uit dat je je haar thuis zelf hebt gekleurd met een zwarte doosverf van Sally’s of de drogisterij (alleen omdat een kapper je er waarschijnlijk met succes uit zou hebben gepraat), en nu moeite hebt om permanente kleurstof uit je lokken te verwijderen. Zonder verdere fronsen of oordelen, laat me je gewoon je do’s en don’ts vertellen.

Overweeg dit voordat u de haarverf probeert te verwijderen

Er zijn veel voorkomende manieren om haarverf uit je lokken te verwijderen, maar de taak is het moeilijkst als je te maken hebt met zwarte haarkleur (en zeker niet voor bangeriken). Hier is waarom.

Zwart is de diepste, donkerste kleur die we op onze kleurenkaart hebben, en de tinten gaan vanaf daar omhoog: door donkerbruin, medium bruin, donkerste blond, medium blond tot blond en dan lichtblond. Wanneer je je haar zwart kleurt, vul je de cortex van het haar met kleurmoleculen die zich aan de binnenkant van het haar hechten en vervolgens uitzetten, waardoor ze op hun plaats blijven zitten.

Als je naar een professionele salon ging om je haar zwart van blond te laten kleuren (ouch!), zou je colorist het haar eerst hebben gevuld met een oranje / gele filler, om de zwarte kleurmoleculen iets te geven om aan te verankeren, en vervolgens het zwart erop hebben gekleurd. Als je het zelf hebt gedaan, heb je dat waarschijnlijk allemaal overgeslagen en heb je misschien een goede kans om de kleur te krijgen die saai en levenloos is en ver van het doel op deze manier.

Om de juiste manier in kaart te brengen om kleurstof uit je haar te verwijderen of op zijn minst lichter te maken, is het van vitaal belang om te overwegen welke kleur je haar had voordat je het zwart kleurde. Als je een gemarkeerde blondine was en je hebt er net een permanente zwarte haarverf overheen aangebracht, zal het veel moeilijker voor je zijn om de kleur eruit te krijgen zonder schade aan te richten. Als je echter bent begonnen met donkerbruin haar of zelfs een mediumblonde natuurlijke kleur (geen eerdere bleeking), zal het lichter maken van haar niet zo moeilijk zijn. Dus, hier zijn de opties.

Hoe geverfd zwart haar lichter te maken

Laten we voor dit gedeelte aannemen dat je je natuurlijke bruine haar thuis gewoon zwart hebt gekleurd met een permanente haarverf en nu de vervelende donkere kleur wilt verwijderen. Probeer als eerste stap een kleurverwijderaar. Color Oops Hair Color Remover is een goede voor mensen om thuis te proberen, evenals Pulp Riot Blank Canvas of Malibu CPR Color Pigment Remover. Deze zijn ontworpen om zich te hechten aan de ongewenste kunstmatige kleurpigmenten en deze uit het haar te trekken.

Ik raad altijd aan om eerst met een kleurverwijderaar naar binnen te gaan, omdat deze de neiging hebben om het haar veel minder te beschadigen dan direct met bleekmiddel naar binnen te gaan. In tegenstelling tot bleekmiddel beginnen de kleurverwijderaars de bindingen van het haar niet af te breken zoals bleekmiddel dat doet, daarom moeten naar mijn mening kleurverwijderaars altijd eerst worden gebruikt.

Andere manieren om het haar lichter te maken, zoals het gebruik van een verhelderende shampoo of antiroosshampoo, zijn goed om te proberen, maar ze zullen waarschijnlijk geen echte impact hebben.

Hoe zwart geverfd haar te bleken

Als, om wat voor reden dan ook, de kleurverwijderaars niet genoeg van het pigment verwijderen, is het misschien tijd om het bleekmiddel eens te proberen, maar dit moet als laatste redmiddel worden gedaan vanwege de schade die het kan veroorzaken. Hier is een gedetailleerde gids over hoe je haar thuis kunt bleken met de genoemde grondige nazorg. Met ernstige schade in gedachten, zijn er echter enkele andere factoren die u ervan kunnen weerhouden de methode eens te proberen.

Een waarschuwing bij het gebruik van bleekpoeder en kleurverwijderaars, u zult niet achterblijven met “wat eronder zit”. Verwacht niet dat het verwijderen van de kleurstof je terugbrengt naar je natuurlijke haarkleur (of degene waarmee je eigenlijk bent begonnen)! In plaats daarvan blijft u achter met een oranjeachtige / roodachtige kleur, afhankelijk van hoeveel zwarte kleurstof het optilt.

Zodra je het haar met succes hebt opgetild naar een rode of oranje kleur, moet je het haar tonifiëren of kleuren met een andere tint die de oranje / rode tint die je ziet neutraliseert. Klinkt ingewikkeld? Dat komt omdat HET IS! Kleuren of DE-coloring is riskant en brengt veel kennis met zich mee over de haarstructuur en het kleurenwiel, en ik ben nog niet eens begonnen met zure kleuren (die op de nagelriem van het haar zitten) of alkalische kleuren (die in de cortex van het haar zitten)! Met dat alles gezegd zijnde, kun je waarschijnlijk raden, mijn volgende advies is dat je online gaat en een salon vindt die gespecialiseerd is in kleurcorrecties, en meer specifiek, het verwijderen van zwarte haarverf.

Wat zou een professionele colorist doen?

Wat kan een stylist doen om donker haar uit je lok te krijgen? Ze zouden je eerst door het proces praten, vragen stellen over je originele pre-zwarte beginnende haarkleur, welk precies product werd gebruikt om het haar zwart te kleuren, of het haar eerst werd gevuld of niet. Vervolgens zullen ze beginnen met het verwijderen van alle zwarte kleur en dan tonifiëren of het een mooie neutrale bruine kleur kleuren. Of ze kunnen highlights of een balayage-techniek voorstellen om het haar geleidelijk lichter te maken. Dit zal het proces starten dat afhankelijk is van het natuurlijke oxidatieproces (vervagen) van het haar om je na verloop van tijd langzaam naar een lichtere tint te brengen.

Typisch gesproken kunt u een goed resultaat krijgen in een professionele kapsalon, het verwijderen van wat zwarte haarverf, in ongeveer 4-6 uur afspraak. Het wordt misschien niet precies zoals je je had voorgesteld, maar het is een begin, en meestal stellen coloristen graag voor dat dit soort werk in 3- 4 afspraken wordt gedaan voor maximale resultaten en het behoud van de algehele integriteit van het haar.

Als je je haar (NOG!) nog niet zwart hebt gekleurd en dit artikel leest om eerst onderzoek te doen, nou, goed voor je! En als ik je niet heb overtuigd om het NIET zelf te doen, doe dan in ieder geval de minst riskante optie en gebruik een demi of semi-permanente haarkleur. Deze zitten op de nagelriem van het haar, ze zijn niet diep in de cortex van het haar ingebed en zouden de veiligste gok zijn om het later te verwijderen, als je besloot dat je het resultaat niet leuk vond.

Bedankt voor het lezen, dit is een onderwerp dat ik bijna wekelijks in de salon behandel, ga naar mijn IG-account om enkele voor- en na’s van mijn werk bij @hairshionista te zien.