Hoofdbandkrullen: de hittevrije manier om natuurlijke golven te verbeteren

Ben je op zoek naar runway-waardige krullen die je thuis kunt maken? Ben je het zat om uren voor de spiegel te experimenteren met een leger van verhitte stylingtools? Dan heb je geluk, want hoofdbandkrullen kunnen het antwoord zijn op al je haarproblemen.

Weet je niet precies wat hoofdbandkrullen zijn of hoe het gebruik van een eenvoudige hoofdband je kan helpen prachtige krullen te maken? Maak je geen zorgen, want we hebben alle haarinspiratie die je nodig hebt, plus een handvol handige tips en trucs, net hieronder:

1. Je kunt boho-golven maken met weinig gedoe.

Hoofdband krullen golven
Krijg moeiteloze boho-golven zonder hitte.

Als je een liefhebber bent van bohemien golven, maar die zorgeloze, gemakkelijk-luchtige afwerking (waarvan we allemaal weten dat het eigenlijk veel meer werk met zich meebrengt dan het lijkt) nooit helemaal onder de knie kunt krijgen, dan zijn hoofdbandkrullen de gemakkelijkste manier om ze te bereiken.

2. De stijl benadrukt natuurlijk golvend haar.

Hoofdband krullen textuur
Voeg textuur toe aan je haar met hoofdbandkrullen. Foto credit: indigitalimages.com

Als je van nature golvend haar hebt, maar meer nadruk wilt leggen op je krullen, zijn hoofdbandkrullen je nieuwe BFF! Ze helpen je natuurlijke textuur te versterken en geven je het hele jaar door die prachtige beachy vibe.

Als u een gedefinieerd krulpatroon wilt maken, raden we u ook aan om nog kleinere secties in uw haar te maken en elk van de secties te draaien voordat u door de hoofdband gaat.

3. Hoofdband krullen voegen textuur toe aan slap haar.

Hoofdband krullen moeiteloos golven
Gooi de krulstok weg voor eenvoudige, hitteloze golven. Foto credit: indigitalimages.com

Als je van nature fijne haar er slap en plat uitziet, is het gemakkelijk om te overladen met zeezoutspray en een wikkel het rond een krulstokje (maak je geen zorgen, we zijn er ook schuldig aan).

We zeggen echter dat je die verwarmde stylingtools voor hoofdbandkrullen moet weggooien en voor je het weet, heb je onberispelijk ogende golven die een nieuwe lease naar je lokken zullen brengen.

Ed’s Tip: Als je zachte golven wilt toevoegen, in tegenstelling tot medium tot strakke krullen, kun je dit ’s ochtends doen voordat je aan je make-up begint en je haar uitpakt voordat je het huis verlaat. Over multitasken gesproken!

1

Stap 1

Begin met vochtig haar.

Begin met vochtig of vers gewassen haar, breng een kleine hoeveelheid Bed Head van TIGI Foxy Curls Mousse tot de middelste lengtes en uiteinden van je haar.

Dit zal helpen om de vorm van je krullen vast te houden. Kam indien nodig door het haar om eventuele knopen te verwijderen.

Hoofdband krullen vochtig haar

2

Stap 2

Voeg een hoofdband toe.

Plaats een rekbare hoofdband op je haar (bijna als een kroon) zodat het haar plat op de kruin ligt.

Omdat de haarband de hele nacht blijft zitten, moet je ervoor zorgen dat deze niet te los zit. Het moet op zijn plaats blijven om de krullen te laten vormen.

Hoofdband krullen toevoegen hoofdband

3

Stap 3

Begin met weven.

Verdeel je haar in hanteerbare secties en lus het haar stuk voor stuk over en onder de haarband. Herhaal dit lusproces voor elke streng totdat al het haar om de hoofdband is gewikkeld en de uiteinden zijn weggestopt.

Hoofdband krullen beginnen te weven

4

Stap 4

Werk van voor naar achter.

Zodra de bovenste laag van je haar stevig om de hoofdband is gewikkeld, gebruik je dezelfde techniek voor al het resterende haar.

een vrouw die gevlochten kapsel maakt

5

Stap 5

Vang wat schoonheidsslaap

Het gemakkelijkste deel van deze tutorial? Op weg naar bed! Zorg ervoor dat er geen losse lokken zijn en speld kortere delen van het haar op in de hoofdband als dat nodig is.

Zorg dan voor wat schoonheidsslaap en laat je krullen zich ’s nachts vormen.

een vrouw die haarband draagt die op haar handen slaapt

6

Stap 6

Ontrafel en kam door.

In de ochtend moet je haar volledig aan de lucht drogen. Verwijder voorzichtig de hoofdband en laat je krullen los.

Gebruiken je vingers kammen door de golf, dit geeft het haar een meer ontspannen finish.

Hoofdbandkrullen ontrafelen en kammen door

7

Stap 7

Spray om vast te zetten.

Blij met je losse krullen? Vergrendel de stijl op zijn plaats door de Dove Style + Care Flexibele Hold Hairspray over het hele haar van voor naar achter.

Hoofdband krullen spray om vast te zetten

8

Stap 8

Dat is het!

Hoofdband krullen = onder de knie. Het perfecte no-heat alternatief voor het gebruik van een krultang, deze techniek is gemakkelijk een van onze favorieten.

Hoofdband krullen dat is het