Hoogtepunten en lowlights: 10 manieren om deze haarkleurcombinatie te dragen

Combineer highlights en lowlights samen voor een van de mooiste combinaties van gemarkeerde stijlen van het seizoen. Het mengen van donkere en lichtere kleuren voegt diepte en dimensie toe aan je look voor een trendy en opzettelijke stijl waarop je kunt vertrouwen. Leer meer over lowlights en highlights en laat je inspireren door 10 manieren om blond haar met lowlights te dragen om je kleur te laten zien en je stijl te vieren:

Hoe draag je blond haar met lowlights?

Lowlights zijn een haarkleuringstechniek waarbij strengen haar donkerder worden geverfd om diepte en dimensie toe te voegen. Omdat ze de verschillende tinten nabootsen die van nature in ons haar voorkomen, zijn ze perfect om blokkleuren op te breken en mensen met geverfd blond haar er natuurlijker uit te laten zien. Ze zijn ook echt een geweldige manier om een donkerdere tint uit te testen zonder je er helemaal aan te committeren (een beetje zoals try-before-you-buy!).

Wat is het verschil tussen hoogtepunten en lowlights?

In veel opzichten lijken hoogtepunten en lowlights erg op elkaar, inclusief de methoden die worden gebruikt om ze te bereiken. Ze worden beide op de traditionele manier aangebracht met behulp van folies of uit de vrije hand geverfd. Het enige belangrijke verschil tussen hooglichten en lowlights is echter dat highlights bleekmiddel gebruiken om op te tillen en lichter te worden, terwijl lowlights je basiskleur een paar tinten donkerder maken om extra dimensie toe te voegen.

Wie moet lowlights krijgen?

Lowlights werken goed op alle haartypes, van krullend tot recht, en afhankelijk van je basiskleur kunnen ze super subtiel zijn of een gedurfder effect hebben. Lowlights zijn bijvoorbeeld vooral populair bij mensen met blond haar die willen overstappen naar donker en zelfs brunettes die diepte en beweging aan hun look willen toevoegen.

Zijn lowlights schadelijk?

De waarheid is dat lowlights niet schadelijker zijn voor je haar dan highlights. In feite is het proces vrijwel identiek, behalve dat de ene lichtere tinten toepast en de andere donkerdere tinten. Simpel, toch?

Het is ook een veel voorkomende misvatting dat je alleen hoogtepunten of lowlights tegelijk kunt werken. Want om een natuurlijker ogende afwerking te creëren, moet je echt beide technieken gebruiken, dus vraag je colorist om deze twee haarkleuringsprocessen te combineren om je gewenste look te bereiken.

1. Losse golven

highlights en lowlights golven
Laat je kleur zien met losse en gemakkelijke golven.

Gebruik een krultang om een losse golvende stijl te creëren die je kleur laat zien en nog meer dimensie aan je stijl toevoegt.

2. Volumized Krullen

highlights en lowlights volumized krullen
Ga overboord op het volume.

Vestig de aandacht op je kleur door volumineuze krullen over je hele hoofd te maken. Gebruik een krultang van 1 inch en laat elke krul beginnen bij je tempel en vanaf daar naar beneden vallen. Maak je stijl af met een mist van Dove Style + Care Compressed Extra Hold Haarlak.

3. Oversized Krullen

hooglichten en volume bij lage lichten
Gebruik een grote krultang voor oversized krullen.

Voeg nog meer volume toe aan je look door te rennen Suave Professionals Natuurlijke Volume Mousse door je wortels voordat ze drogen.

4. Tousled Textuur

highlights en lowlights tousled textuur
Ga in op de textuur. Foto credit: indigitalimages.com

Voeg wat textuur toe aan je stijl door je luchtgedroogde strengen te besproeien met TRESemmé Compressed Micro Mist Hairspray Texture Hold Niveau 1. Deze haarlak geeft je blijvende houvast en voegt ook textuur en nog meer dimensie toe aan je look.

5. Strakke krullen

lowlights en lowlights krullend
Pronk met je unieke krullende textuur. Foto credit: indigitalimages.com

Gebruik haarrollers om ’s nachts superstrakke kleine krullen over je hele hoofd te creëren. Krullen gemaakt met haarrollers gaan over het algemeen langer mee voor een stijl die je dagen achtereen kunt dragen. Deze look kan ook worden gecreëerd door je haar ’s nachts te vlechten en ’s ochtends door te kammen voor een schattige golvende finish.

6. Hoge paardenstaart

highlights en lowlights paardenstaart volume
Plaag de voorkant en verzamel je haar in een hoge paardenstaart.

Plaag de voorkant van je haar en trek je lokken omhoog in een hoogvolumineerde paardenstaart. Dit is de perfecte look om alle nostalgie van de jaren 2010 terug te brengen in een meer. verheven en trendy manier! Laat je nieuwe kleur stralen met deze paardenstaart.

7. Draag het natuurlijk

highlights en lowlights natuurlijk
Draag je textuur op natuurlijke wijze.

Laat je haar ’s nachts of ’s ochtends aan de lucht drogen en draag je natuurlijke textuur met je gloednieuwe kleur. Je kunt nooit fout gaan bij het omarmen van je natuurlijke haartextuur!

8. Rommelige Krullen

highlights en lowlights rommelige krullen
Hoe rommeliger, hoe beter.

Krul je haar met een krultang, sla de haarlak over en ga voor een makkelijke en rommelige krullende haarlook om je nieuwe blonde haar te complimenteren met highlights en lowlights. Om deze look hittevrij te houden, gebruik je rollers en stylingmousse om je look bij te werken terwijl je je ’s ochtends klaarmaakt.

9. Geborstelde krullen

highlights en lowlights geborstelde krullen
Borstel door je krullen nadat ze zijn afgekoeld.

Gebruik een haarborstel of een kam om door je krullen te borstelen nadat ze zijn afgekoeld voor deze getextureerde krullende look. Dit voegt een dimensionale look toe aan je blonde haar met highlights en lowlights.

10. Slanke strengen

highlights en lowlights recht strak
Draag je haar in een strak middengedeelte.

Draag je haar strak en recht en kam het tot een diep zijgedeelte voor nog meer drama. Voeg wat flair toe met enkele haarclips die de kleur van je blonde haar aanvullen met highlights en lowlights voor de ultieme verhoogde haarlook.