How To: Elegante updo voor kort fijn haar

Veel meisjes met kort fijn haar kijken jaloers door de foto’s met mooie updo kapsels en geloven dat deze schoonheid niet voor hen is, omdat hun lokken de benodigde lengte en dikte missen. Ik wil graag de mythe verdrijven en je laten zien hoe fantastisch je eruit kunt zien met een updo voor fijn kort haar. Het is een geweldig updo-idee voor je schoolbal, bruiloft of een andere epische gebeurtenis in je leven waar je er fantastisch uit moet zien.

updo voor kort fijn haar

updo voor kort haar terug zicht

Als we de overvloed aan krullende updo’s in rode loper-looks observeren, realiseren we ons dat deze een grote hit van de afgelopen seizoenen zijn geweest, en ze zijn nog steeds aan. Als je lokken minstens de klassieke boblengte hebben, kun je je gemakkelijk een krullende updo veroorloven, ongeacht je haardikte of de structuur ervan. Dit updo kapsel kan worden gestyled op zowel steil als krullend fijn haar. Als je haar steil is, moet je het eerder krullen met een stijltang. Als je je korte lokken vaak krult, is het goede nieuws dat onze updo ook op de basis van gisteren krullen kan worden gedaan. Zo kun je je casual kapsels afwisselen: speelse krullen vandaag en de elegante updo morgen. Hier komt de stap-voor-stap instructie.

Elegante updo voor kort fijn haar – Stap-voor-stap tutorial

Stap 1: Bereid de basis voor op je updo

Fijn haar mist meestal volume en ziet er slap uit. Krullen voegen het gewenste volume toe en creƫren een mooie textuur als een goede basis voor een gekrulde updo. Krul je haar met een stijltang en verdeelde het eerder in secties. Begin met sloten in de nek en blijf omhoog werken naar je kroon. Klem een slot aan de wortels en draai de stijltang zodat het slot tussen de platen van het apparaat van wortels naar uiteinden gaat. Krul de lokken in de slapen weg van je gezicht en houd de stijltang verticaal vast. Als je klaar bent, kun je je krullen iets vastmaken, zodat ze de verbrijzelde textuur krijgen. Op deze manier zal je updo er uiteindelijk volumineuzer uitzien.

hoe je je haar thuis kunt krullen

hoe gezichtsverlijstende sloten te krullen

Stap 2: Backcomb De Kroon sectie

Je updo ziet er eleganter en verfijnder uit met een lichte bouffant die wordt bereikt met backcombing van de sloten in het kroongedeelte. Knip dunne horizontale sloten af en kam ze terug met een platte kam.

hoe make-updo met een bouffant

Stap 3: Vorm de knoop bij de nek

Breng voorzichtig de uiteinden van de lokken samen bij de nek, alsof je een kleine pony maakt en draai ze in een kleine knoop. Bevestig de knoop met bobby-pins en haarspray het resultaat in dit stadium.

hoe updo te stylen voor kort haar

hoe maak je een knoop voor kort haar

hoe een lage knoop voor kort haar te doen

knoop in de nek voor kort fijn haar

styling updo thuis

Stap 4: De krullen in de tempels rangschikken

Werk nu aan de randen van je updo. Neem elke krul aan de zijkanten van je gezicht en breng hem omhoog en terug naar de bouffant, rangschik alle krullen in mooie golven en bevestig elke golf met haarspray om hem op zijn plaats te houden.

updo voor kort haar tutorial

updo voor kort haar stap-voor-stap instructies

hoe updo te stylen voor kort haar tutorial

hoe updo te stylen voor fijn haar

Laten we eens kijken naar de mooie look die we hebben bereikt.

krullend updo voor kort fijn haar

updo kapsel voor fijn haar

Ik ben onder de indruk van de delicatesse en voortreffelijke elegantie van deze look. Het is trouwens behoorlijk veelzijdig. Ik kan het me voorstellen met een avondjurk van vloerlengte of een lichte casual zomerjurk. Voel je vrij om het idee te lenen en de Hair Tutorial die we voor je hebben gedaan op Pinterest te pinnen.
krullende updo voor kort haar tutorial