Hyaluronzuur voor haar: wat het is en hoe te gebruiken

Je bent waarschijnlijk bekend met hyaluronzuur in huidverzorging, maar wist je dat het ook gunstig is voor je haarverzorging? Hyaluronzuur is de afgelopen jaren zo populair geworden vanwege het vermogen om vocht in de huid te trekken, waardoor het een redder in nood is voor mensen met een droge huid. Net als je teint kan hyaluronzuur voor het haar vergelijkbare effecten hebben.

Bij het zoeken naar dit ingrediënt voor uw lokken, is het belangrijk om te weten dat hyaluronzuur mogelijk niet direct op het etiket staat. Als je zin hebt om wat te graven, zoek dan naar natriumhyaluronaat. Dit is een goedkopere versie van hyaluronzuur die het meest voorkomt in onze haarverzorgingsproducten.

Blijf scrollen om meer te weten te komen over hyaluronzuur, alle voordelen ervan en hoe je het in je haar kunt gebruiken.

Voordat u dit ingrediënt gebruikt, is het goed om te weten wat het eigenlijk is en doet.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een stof die van nature in ons lichaam voorkomt. In producten werkt het echter als een bevochtigingsmiddel, wat betekent dat het onze huid helpt water vast te houden door vocht uit de lucht te trekken. Dit is de reden waarom het ingrediënt zo’n geweldig werk doet om onze huid gehydrateerd te houden. Bij gebruik in haarverzorging werkt dit bevochtigingsmiddel op dezelfde manier, waardoor ons haar gehydrateerd blijft. We houden van dit ingrediënt omdat het op elk haartype kan worden gebruikt.

meisje met lang donker haar
Houd het haar gehydrateerd door hyaluronzuur te gebruiken.

Geïntrigeerd door hyaluronzuur? Hier is hoe het je haar ten goede kan komen.

1. Hydrateert het haar

Het meest bekende voordeel van hyaluronzuur is het vermogen om je haar gehydrateerd te houden. Het doet dit door het vocht van andere haarproducten die vooraf zijn aangebracht en water (indien aangebracht op vochtig haar) aan onze lokken te binden om te hydrateren.

2. Helpt kroezen te verminderen

Omdat dit ingrediënt je haarschubben afsluit, werkt dit om kroezen te verminderen. Wanneer de haarschubben zijn afgesloten, kan vocht uit de lucht dat ervoor zorgt dat ons haar kroes wordt, niet in de haarschubben komen, wat resulteert in gladdere lokken.

3. Hydrateert en vermindert ontsteking van je hoofdhuid

Hyaluronzuur is ook geweldig voor de gezondheid van onze hoofdhuid. Wanneer het rechtstreeks op de hoofdhuid wordt aangebracht, kan dit serum ontstekingen verminderen door te kalmeren en te hydrateren. Omdat er vocht in je hoofdhuid wordt getrokken, zorgt dit er ook voor dat het collageen in de huid van je hoofdhuid kan gedijen.

4. Help Mollige Strengen

Omdat je haar steeds meer gehydrateerd raakt, is het geen verrassing dat dit een plumping-effect zou veroorzaken, net als op je huid. De extra dosis volume is het meest merkbaar op gezonde strengen. Dus als je te maken hebt met schade, moet je ook producten gebruiken die helpen je haar te herstellen om de belangrijkste verandering te zien.

5. Kan helpen bij het versterken van strengen

Hyaluronzuur werkt om je strengen te versterken door ze minder broos te maken. Wanneer je haar gehydrateerd is, zal het niet zo zwak zijn, waardoor het moeilijker wordt voor je lokken om te breken.

meisje dat product op de hoofdhuid aanbrengt
Breng hyaluronzuur rechtstreeks aan op je hoofdhuid voor meer voordelen.

Weet u niet zeker hoe u kunt beginnen met het gebruik van hyaluronzuur in uw haarverzorgingsroutine? Bekijk hieronder enkele van de beste manieren om het te gebruiken.

1. Als leave-in behandeling

Als je hyaluronzuur gebruikt als een manier om je haar te hydrateren of kroezen te verminderen, is het het beste om het op vochtig haar aan te brengen direct nadat je uit de douche bent gekomen. Dit komt omdat het ingrediënt water absorbeert, waardoor u in dit stadium de hoogste hoeveelheid voordelen krijgt.

Begin bij het aanbrengen van het product met 2-3 druppels en werk het door je haar, beginnend bij de wortel en door de uiteinden. Voel je vrij om aan te passen hoe je solliciteert op basis van je voorkeur. U hoeft zich geen zorgen te maken over hyaluronzuur dat uw haar verzwaart omdat het geen olie is, dus er zullen geen vervelende resten zijn.

2. Hyaluronzuur Shampoo en Conditioner

Als het gebruik van hyaluronzuur op zichzelf niet jouw ding is, kun je een hyaluronzuur shampoo en conditionerset gebruiken waar het ingrediënt al in zit. Wij houden van Suave Professionals Hyaluronzuur infusie Langdurige hydraterende shampoo en Conditioner omdat de hyaluronische infusie in combinatie met de QuenchLock-technologie werkt om u dezelfde hydraterende, kroesvrije voordelen te bieden.

3. Als hoofdhuidbehandeling

Als je de vruchten van hyaluronzuur voor je hoofdhuid wilt plukken, heb je geluk! Dit product kan rechtstreeks op je hoofdhuid worden aangebracht en het is heel gemakkelijk om te doen. Breng een paar druppels aan bij je wortels en zorg ervoor dat het zuur op je hoofdhuid terechtkomt. Masseer vervolgens in net zoals je een hoofdhuidserum zou ontvangen.

Als je op zoek bent naar extra manieren om je hoofdhuid te kalmeren en droogheid te verminderen, probeer dan een hoofdhuidscrub! Wij houden van Nexxus Hoofdhuid Inergy Zachte Exfoliërende Scrub omdat het voorzichtig dode huid verwijdert tijdens het gebruik van een mengsel van tarwe-eiwit en gemberwortel in combinatie met aminozuren om de sterkte van je hoofdhuid en haar te verbeteren.