Is de 2022 Butterfly Hair Trend echt zo nieuw?

Butterfly Haircut Trend

Als je iets hebt gehoord over de heetste haartrends voor 2022, moet je al weten dat het vlinderkapsel een trending nieuwe snit is om te proberen. Prachtig als het is, als de snit je het gevoel geeft dat het niet echt nieuw is, ben je niet de enige. Het weerhoudt beroemdheden en fashionista’s er echter niet van om een enorm ja te zeggen tegen de vlinderhaartrend!

Hoe is het vlinderkapsel?

Het vlinderkapsel draait om lange zachte lagen die het gezicht omlijsten en geeft een illusie van een korter maar volumineus kapsel. De snit heeft twee hoofdlagen: de kortere bovenste laag die een indruk geeft van een kort kapsel en een onderste laag, die verantwoordelijk is voor de lengte van de snit.

Je vraagt je misschien af hoe het vlinderkapsel verschilt van het octopuskapsel, een andere haartrend die de krantenkoppen haalt. Hoewel de twee sneden dit jaar heet zijn, hebben ze enkele verschillen, waaronder de zachtheid van de krullen en de lengte van de lagen. Het vlinderkapsel ziet er superzacht en gevederd uit in vergelijking met de scherpe, shag-achtige octopussnit.

Veel mensen vergelijken het vlinderkapsel met het iconische Farrah Faucett-kapsel, dat toen populair was in de jaren 70. In die tijd was dit fantastische model en actrice, een van de Charlie’s Angel-meisjes, een bron van inspiratie voor iedereen die van getextureerd haar met zweverige lagen hield. Er is dus niets vreemds aan de huidige populariteit van de vlindersnede, omdat tal van moderne trends uit de jaren 70 en 80 komen.

Dit kapsel past perfect in de trend van curtain bangs en soft layers, die een celebrity stylist Drea Jaclyn al heeft genoemd als de meest gewilde elementen van het moderne kapsel. Een andere celebrity hairstylist, Sam McKnight, ondersteunt dit idee en geeft een perfecte haartransformatie aan de ‘Killing Eve’-ster Jodie Comer die onlangs haar fans heeft verrast met een nieuwe ‘do’.

Hoe een vlinderkapsel te stylen

Veel haarstylisten merken op dat de snit super veelzijdig is en past bij de meeste haartypes en gezichtsvormen. Bovendien helpen flicks en een gordijnrand ervoor te zorgen dat de vrouwen een salon blow-out faken en er meer uitzien als een ‘cool girl’.

Om het vlinderhaar mooier te maken, gebruik je een lichte zoutspray als finisher en föhn je elke laag apart. Dankzij deze truc verbeter je de haartextuur terwijl je het haar vrouwelijk en zacht laat blijven.