Ivy League Kapsel: 20 Moderne Preppy Looks

Het Ivy League kapsel, ook wel bekend als de Princeton clip, heeft zeker zijn wortels in alles wat preppy en Americana is. Maar deze look is geëvolueerd om bij verschillende stijlen te passen. Het kan zo hipster of atletisch zijn als je wilt.

Ivy League Kapsel

Ga voor een klassieke Ivy League of introduceer wat moderne accenten in de stijl – combineer het met een fade, probeer een geschoren deel, stijl met spikes of combineer met een baard. Hier is een goede lijst met ideeën over het onderwerp.

#1: Lange Ivy League

Dit is de klassieke versie van de preppy cut. We zien dit vaak bij professionals en ook bij beroemdheden. Om deze high-end aantrekkingskracht te krijgen, krijg je een semi-korte of medium taper aan de zijkanten en achterkant. Houd het kortste haar op een kwart inch en het langste haar op twee tot drie centimeter.

#2: Stijlvolle Quiff

Hoewel het Ivy League-kapsel meestal een zijgedeelte bevat, kan het op veel manieren worden gestyled. Het verschil in lengte tussen het langere haar aan de bovenkant en het kortere haar aan de onderkant is niet al te drastisch, maar de kwinkslag valt op. Deze moderne versie wordt naar voren geveegd voor volume.

#3: Kort en stekelig kapsel

Een kort kapsel is onderhoudsarm en gemakkelijk te stylen. Maar je moet ervoor zorgen dat het niet saai is. Deze look gebruikt precies de juiste hoeveelheid pomade of stylingcrème om volume te creëren. Voor een rommelig, onvolmaakt effect gebruik je je vingers – geen kam.

#4: Ivy League met Comb Over

Door de side-sweep leest deze versie iets klassieker, maar is hij ook modern dankzij de lage fade. Merk je hoe de styling perfect glad is? Dat is het werk van een kam. Leer welke tools helpen om het gewenste effect te bieden. Je kunt gel aan het haar toevoegen en het vervolgens met een kam boetseren.

#5: Klassiek glad kapsel

Dit Ivy League-kapsel heeft een belangrijk element: volume aan de voorkant. Het is niet echt zo moeilijk om van dag tot dag te bereiken wanneer je stylist dat deel van het haar langer laat en je haar niet te dun is. Gebruik gewoon je vingers en wat gel of houdspray. Vijf minuten met een föhn zal ook de truc doen.

#6: Clean Cut met Fade

Om je stylist om deze snit te vragen, zeg je dat je op zoek bent naar een diep zijgedeelte en een regelmatige vervaging die aan de huid snijdt bij de slapen en in de rug. Met het bovenste haar van ongeveer anderhalve centimeter lang, kun je het aan de zijkant, aan de voorkant of (zoals hier) een combinatie stylen.

#7: Ivy League met Mid Fade

Deze middenhoge fade ziet er heel modern uit met een baard. De strakke lijnen rond de tempels en langs het voorhoofd houden de stijl stadsgoedkeuring. Gebruik gel of pomade om het haar naar voren te stylen. Trek met je vingers het haar naar boven zodat het textuur en volume heeft.

#8: Ivy League met Clean Lines

Dit Ivy League-kapsel heeft strakke lijnen en een soepele styling, zodat het meer stedelijk en minder preppy leest. Voor mannen met dikker haar is het gemakkelijker om zeer korte lengtes af te trekken. Vraag je kapper om een fade die taps toeloopt naar de nek in plaats van rechtdoor te gaan.

#9: Sluit Cropped Ivy League

Voor een klassieke kijk op dit kapsel, laat het niet te stijf worden. Gebruik net genoeg product om het zijdeel te bereiken. De voorste en bovenste delen van het haar moeten zo zacht en aanraakbaar mogelijk zijn om trouw te blijven aan de oorspronkelijke look.

#10: Forward Gekamd Haarstijl

Het rechtuit kammen van haar op het gezicht was erg populair in de jaren negentig, en het maakt snel een comeback. Waarom? Het is een speelse look die universeel flatterend is. Je moet je haar stylen als het vochtig is. Als je wacht tot het droog is, heb je het veel moeilijker.

#11: Short Cut gestyled aan de zijkant

Met dit Ivy League-kapsel wordt het haar bovenop op een gemiddelde lengte gehouden, ongeveer een inch. De fade buigt rond het hoofd en duikt naar de nek. Met dik haar hoef je niet te veel te doen om volume te bereiken. Gebruik gewoon een muis en je bent klaar om te gaan!

#12: Kort gelled haar

Voor een super schone stijl, ga je gang en grijp je naar wat gel. Je hebt een fijne getande kam en nat haar nodig. Wrijf een beetje gel op je handpalmen voordat je het aanbrengt, zodat het gelijkmatig doorgaat. Kam het dan door. Als het eenmaal is ingesteld, rotzooi er dan niet mee!

#13: Stekelige Stijl

Deze snit ziet er geweldig uit op dik donker haar. De styling vindt de balans tussen rommelig en perfect. Om die moeilijke balans te bereiken, kam je alles naar voren met pomade en dan, als het eenmaal perfect is, verknoei je het een beetje met je vingers. Met lang haar is het gemakkelijker om de stekelige look te krijgen.

#14: Zijdeel en Hoge Fade

Deze hoge fade gaat helemaal naar het zijgedeelte voor een look die klassiek en modern in één is. Haal het geschoren deel als accent en geniet van je Ivy League kapsel met een hipster vibe.

#15: Rebelse stijl

Met een medium hoge fade en lang getextureerd haar bovenop, heeft deze kapstijl tonnen persoonlijkheid. Hoewel de spikes zijn gedefinieerd, is de algehele styling nog steeds aanraakbaar – niet overdreven stijf. De truc is om een textuurcrème te gebruiken in plaats van gel. Je zult verbaasd zijn over hoe goed dergelijke producten de hele dag standhouden.

#16: Faux Hawk Fade

Hier is een knipbeurt die laat zien dat je niet te verlegen bent om anders te zijn. Het loopt taps toe in de nek en vervaagt naar de huid aan de zijkanten. Je krijgt een subtiel faux hawk-effect dat precies het juiste niveau van punky is: je vriendin zal het geweldig vinden, maar je baas merkt het misschien niet eens op.

#17: Faded Cut voor golvend haar

Hier is een Ivy League-kapsel dat goed werkt met natuurlijke golven. Hoewel het vaak wordt beschouwd als een goede kapseloptie voor steil haar, ziet het er duidelijk ook geweldig uit met golven. Omdat golvend haar een natuurlijke textuur en volume heeft, hoeft u misschien niet eens stylingproducten te gebruiken.

#18: Ivy League en Full Beard

Nou, hallo baard! Ok, terug naar het kapsel. Onzichtbare brandwonden aan de zijkant en slapen die op de huid zijn gesneden, zijn moderne toevoegingen aan elk kapsel (met name die welke zijn gekoppeld aan een baard). Wat echt werkt met deze snit, is hoe het haar zowel aan de zijkant als naar boven is gestyled. Genie.

#19: Zijgekamd gewas

Super short takes on the cut ziet er geweldig uit met haar gekamd naar de zijkant. Uw dagelijks onderhoud is een kwestie van minuten. De echte inzet gaat naar je reguliere bezuinigingen. Plan om minstens één keer per maand een half uur in de kappersstoel te zitten (twee keer als je het erin kunt passen).

#20: Korte en eenvoudige Ivy League

Dit Ivy League-kapsel heeft bovenhaar dat niet veel hoger dan een centimeter groeit, waardoor de hele look een veel atletischer gevoel krijgt. Omdat het zo kort is, ziet deze stijl er geweldig uit op verschillende haartypes, van dik tot dun en van recht tot krullend.

Dus, welk Ivy League-kapsel is jouw favoriet? Suggestie: kies de favoriet van je vriendin (je bent welkom). Er zijn geen mooie diploma’s nodig – het enige wat je hoeft te doen is ongeveer vijf tot minuten dagelijkse styling te plegen en je ziet er stijlvol en professioneel uit.