Jaren 1940 Kapsels: Een kijkje in de fascinerende wereld van vintage haar

Zeer weinig decennia zijn zo iconisch als de jaren 1940 als het gaat om kappers, omdat kapsels uit de jaren 1940 bijzonder uniek zijn. Alles werd direct beïnvloed door het huidige politieke klimaat van het tijdperk, met name de Tweede Wereldoorlog. De kapsels uit de jaren 1940 die we nu zien, werden gepropageerd vanuit een directe behoefte: bepaalde producten waren beperkt beschikbaar, waardoor het cruciaal was voor vrouwen om thuis te improviseren.

Het witte doek bood een spannende, inspirerende ontsnapping aan de dagelijkse sleur van die met oorlog beladen tijd. Net als vandaag namen mensen belangrijke aanwijzingen van beroemdheden in termen van het zetten van de trend in kapsels uit de jaren 1940. Een beroemde filmactrice die bekend staat om haar lange, luxueuze blonde golven, werd naar verluidt gevraagd om haar haar te knippen, om haar vrouwelijke fans uit de arbeidersklasse te inspireren om kortere en veiligere lengtes te dragen voor de fabrieken.

Enkele van de meest populaire kapsels uit de jaren 1940 werden gedragen door deze levensstijlrealiteit. Lees verder om te zien welke van deze je herkent vintage sterren of zelfs de nieuwe golf van fans van retro jaren 1940 kapsels op Instagram:

1. Pin Krullen

Jaren 1940 kapsels pin krullen donker haar
Vrouwen gebruikten hun vingers om speldenkrullen te maken, wat resulteerde in een zachter maar glanzender ringetje.

Beschouwd als een van de meest modieuze kapsels uit de jaren 1940, was de pin curl de basis voor bijna alle andere meer gecompliceerde stijlen daarna.

Het uiterlijk van pinkrullen bestond uit het doorsnijden van haar en het draaien van elk in een kleine krul, waarbij ze op je hoofd werden vastgemaakt. Het middelste deel heeft een meer retro vibe. Nadat het hele hoofd klaar was, was het gebruikelijk om je haar te bedekken met een tulband of sjaal tijdens het werk of in bed om de stijl te bepalen. Moderne meisjes kunnen gebruiken TRESemmé Flawless Krullen Extra Hold Mousse om hun krullen nog meer definitie te geven.

2. Gewone rollen

Jaren 1940 kapsels overwinning rollen
Deels rockabilly, deels retro, victory rolls maken een grote comeback met nieuwe, bijgewerkte lengtes.

Rolls waren het kenmerkende kapsel van de jaren 1940, een favoriete manier voor vrouwen om hun krullen op een zo glamoureuze manier mogelijk op te fleuren. Met behulp van een hoofd van set pin curls om te beginnen, plaatsten ze rollen op de kruin van hun hoofd of aan de zijkanten. Het was een vrouwelijke manier voor hen om hun haar weg te houden van hun gezicht om praktische, werkgerelateerde redenen.

3. Overwinningsrollen

Jaren 1940 kapsel overwinningsrollen
Staple kapsels voor de vrouwen van de jaren 40.

Bijgenaamd naar de kurkentrekkers die piloten zouden nemen na het neerschieten van een vijandelijk vliegtuig, bestonden overwinningsrollen uit het naar boven krullen van de onderkant van het haar, net als het maken van een salto uit de jaren 1960 en het hebben van beide delen aan de haarlijn naar elkaar toe gekruld. Om deze ultra-femme look te bereiken, gebruikten vrouwen oude kousen als hoofdbanden en haarrollers. Deze stijl, zoals de meeste kapsels uit de jaren 1940, hield het haar van vrouwen weg van hun schouders en gezichten tijdens het werk.

4. Pageboy

Jaren 1940 kapsels pageboy
We houden van deze volle, swingende pony.

Het tegenovergestelde van een overwinningsrol, een pageboy was toen het haar uniform kort was en eronder gekruld. Filmsterren zouden hun zijden lokken stylen met een lange versie van een pageboy en een zijstuk. Dit liet hun functies open voor een aantal goed gebogen wenkbrauwen en donkere lippenstift.

5. Zijkanten gewept Pin Krullen

Jaren 1940 kapsels zijkantenwept krullen
De meest veelzijdige krullen van allemaal.

Pin curls zijn ongetwijfeld een van de meest veelzijdige van de top jaren 1940 kapsels. Ze kunnen op verschillende manieren worden gedragen voor verschillende gelegenheden. Knip je haar af in een diep zijdeel en trek al je pinkrullen over één schouder.

6. Overwinning Roll Updo

Jaren 1940 kapsels overwinning roll updo
Hoe je overwinningsrollen nog mooier kunt maken.

Chaos ontstond toen alle mannen naar de frontlinies werden geroepen en toen de soldaten uiteindelijk met verlof thuiskwamen, maakte iedereen tijd om te vieren: er waren feesten, dansen en feesten tot diep in de nacht. Een victory roll updo is een ideale stijl voor de dansvloer: wanneer het op zijn plaats wordt gehouden met een combinatie van bobby pins en setting spray, blijft het door alle dips en twirls. We stellen voor Dove Style + Care Extra Hold Haarspray!

7. Avondklaar

Jaren 1940 kapsels gespeld krul updo
Pin je krullen op voor een chique, avondklare stijl.

In de naam van zowat alles te doen om het moreel op te krikken, waren feesten en vieringen niet helemaal uitgesloten. En met veel paren die ervoor kozen om de knoop door te hakken voordat de bruidegom naar de oorlog werd gestuurd, waren er talloze mogelijkheden om bruiloften bij te wonen. Deze avondklare pinned curl updo is het ideale kapsel uit de jaren 1940 voor een bruiloftsgast of zelfs voor de bruid zelf.

8. Volumineuze Bob

Jaren 1940 kapsels golvende bob
Alles over lichaam en flair.

Het creëren van deze stijl is net zo eenvoudig als het kammen door je pinkrullen met je vingers en vervolgens een kam gebruiken om de wortels te plagen. Dit kapsel uit de jaren 1940 draait helemaal om lichaam en flair en het toevoegen van wat volume aan een verder eenvoudige stijl. Voeg wat extra textuur toe met een paar spritzes van Suave Droge Textuur Finishing Spray.

9. De bruid uit de jaren 1940

Jaren 1940 kapsels brunette updo
De chicste van allemaal.

Of ze nu een last-minute bruiloft plande voordat ze haar aanstaande echtgenoot naar de oorlog stuurde of maanden nodig had om het perfecte feest te plannen, de bruid uit de jaren 1940 hield van een subtiele krul. Deze lage updo was chic, tijdloos en smaakvol.

10. Doorgekamde Krullen

Jaren 1940 kapsels krullen
Gekamde krullen zijn de typische stijl van de jaren 1940.

Bij twijfel was een hoofd vol gekamde krullen een trendy en draagbare manier om je haar te stylen. Door ervoor te zorgen dat je de krul bij je haarlijn begint en voorzichtig doorborstelt voordat je de stijl met haarlak instelt, kun je de perfecte kapsels uit de jaren 1940 creëren.

Van klassieke overwinningsrollen tot tijdloze speldenkrullen, er zijn veel manieren waarop je kapsels uit de jaren 1940 vandaag in je looks kunt opnemen voor een moderne benadering van stijlen die we allemaal kennen en waar we van houden.