Jaren 70 Kapsels: Een Groovy Roundup van onze favoriete retro looks

Het is het tijdperk van disco, bell bottoms, rolschaatsen en alles van polyester, en jaren ’70 kapsels, met hun werkelijk grote flips en texturen, heeft hun invloed tot op de dag van vandaag behouden op sommige van onze moderne looks. Deze invloed is vooral te zien in afro’s, volumineuze krullen en verrassend trending-to-this-day golven en middenpartijen.

Of je nu op zoek bent naar wat kostuuminspiratie of gewoon in bent voor een knaller uit het verleden om voor de lol te dragen, we hebben enkele van de meest populaire kapsels uit dit groovy decennium verzameld.

Lees verder om enkele van onze favoriete jaren ’70 kapsels te bekijken die je kunt proberen:

1. Gevederde voorkant

Jaren '70 geïnspireerd gevederd front
Een 70-geïnspireerde vederlichte look.

De meest typische van alle jaren ’70 kapsels is het gevederde kapsel. De “veren” waren eigenlijk gewoon geconstrueerde lagen die in de voorkant van het haar werden gesneden. Om de gevederde look te krijgen, gebruik je een krultang met grote loop en krul je je haar weg van het gezicht. Plaag voor nog meer volume en stel vervolgens de stijl in met een sterke haarlak, zoals de Dove Style+Care Extra Hold Haarlak.

2. Recht middendeel

Jaren 70 kapsels middendeel
Lang, strak en gescheiden was DE look van de jaren ’70.

Het tegenovergestelde van het volumineuze gevederde haar was het lange en rechte kapsel. Dit werd meestal gedragen als een enkele lengte snit met een middendeel dat meestal werd versierd met bloemen of een hoofdband. Voor deze stijl was het zeker hoe langer hoe beter. Om deze look vandaag opnieuw te creëren, kunt u investeren in een goede stijltang of kijken naar een stijlbehandeling.

3. De Shag

Jaren '70 kapsels: ruige lagen
Extra lagen voor een extra ruige look. Foto credit: indigitalimages.com

De shag cut bleef bestaan in de jaren ’70 en ’80 voordat het dit jaar een trend werd. We houden van korte stijlen uit de jaren 1970, zoals de shag, omdat deze zo veelzijdig en moeiteloos cool is. Om voor de jaren ’70-stijl op je moderne shag te gaan, moet je textuur toevoegen. Gebruik een zoutspray, zoals Bedhoofd van TIGI Queen Beach Salt-Infused Texture Spray, en scrunch voor golvend getextureerd haar.

4. De Afro

Jaren '70 kapsel cool afro
Omarm je natuurlijke haar met een afro.

De grooviest van alle jaren ’70 kapsels was de ‘fro. Gedragen op zowel jongens als meisjes, werd de afro uit de jaren ’70 gevormd tot een halo rond het hoofd. We houden ook van deze look als een manier om te pronken met je prachtige natuurlijke haar! Bekijk onze gids over het toevoegen van al het volume aan krullen om deze jaren ’70 look te krijgen.

5. Pageboy

Jaren 70 kapsels pageboy
Een moderne iteratie op de bob is de jaren ’70 pageboy.

Deze strakke snit werd in de jaren ’70 gedragen voor een kort haar alternatief. De pageboy van de jaren ’70 had knallen die perfect in de rest van het haar zaten. Voor een bijgewerkte pageboy-look, probeer swingier side bangs om dingen er modern uit te laten zien.

6. Volumineuze Krullen

Jaren '70 kapsels waar we van houden: grote springerige krullen
Grote springerige krullen kunnen helemaal hun weg vinden naar je moderne look. Foto credit: indigitalimages.com

Volumineuze krullen waren alles in de jaren ’70. Om deze mega krullen te krijgen, gebruik je een set hete rollers of zet je je haar met wat speldenkrullen. Voeg extra volume toe door de onderste delen van je haar te plagen voor een serieuze lift. Werk af met een nevel van TRESemmé Compressed Micro Mist Verleng Hold Level 4 Hair Spray om je krullen vast te houden.

7. Gordijn knallen

Jaren 70 kapsels gordijn knallen hoofd
We houden van een romantische gordijnknal. Foto credit: indigitalimages.com

Deze look was een van de meest iconische van het decennium en leent ook gemakkelijk zijn chique gevoeligheden aan vandaag. Het wordt het best gedragen met enkel getint, middellang tot lang haar, het is zowel romantisch als rock ’n roll.