Kapsels voor dik haar: omarm je haartype met deze stijlen

Dik haar wordt gekenmerkt door zijn dichtheid. Over het algemeen heeft golvend, grof of krullend, dik haar een hogere dichtheid en meer haarzakjes, waardoor het uiterlijk van een weelderige en volle haardos ontstaat. Maar het is er ook een die zijn eigen unieke reeks problemen met zich meebrengt: uitdagend om te verven, moeilijk om chemisch te ontspannen en zelfs problemen met basisdrogen zijn slechts enkele grieven die we horen van de dikharige set. Het hebben van zo’n ongelooflijk volle haardos betekent echter dat het meestal minder gevoelig is voor schade en breuk, waardoor het een van de meest veerkrachtige haartypen is. Dat gezegd hebbende, het vinden van de juiste kapsels voor dik haar kan een uitdaging zijn als je op zoek bent naar iets dat je voldoende houvast geeft zonder het haar te verzwaren.

Lees verder om enkele van de meest verbluffende kapsels te ontdekken waarvan we denken dat ze er geweldig uitzien op dik haar:

Kapsels voor dik haar schokkerig haar
Verbeter je korte kapsel met wat pony’s. Foto credit: indigitalimages.com

1. Schokkerig gelaagd haar

Vrouwen met lang, dik haar kunnen profiteren door enkele subtiele lagen aan hun look toe te voegen. Multi-lengths voeren een serieuze haarmagie uit omdat ze een unieke structuur aan je gezicht toevoegen terwijl ze wat bulk weghalen van je dikke lokken.

Kapsels voor dik haar stompe pony's
Je kunt nooit fout gaan met knallen op dik haar. Foto credit: Dvora

2. Stompe knallen

Een andere manier om textuur toe te voegen, is door wat stompe knallen toe te voegen. Deze stijl kan je gezicht accentueren en tegelijkertijd dimensie toevoegen aan je gelaatstrekken.

Kapsels voor dikke haarkrullen
Rock die krullen als je dik haar hebt. Foto credit: Indigitalimages.com

3. Lange Krullen

Geweldig voor gemiddeld tot lang haar, vrouwen met lang, dik haar kunnen hun look combineren met een subtiele, maar glamoureuze verandering. Gebruik een heel brede krulstok om rond je lokken te draaien en houd ze laag terwijl de focus verschuift naar je dikke en volumineuze strengen. Sluit de stijl van je geweldige krullen met wat haarlak, zoals Bed Head van TIGI Hard Head Hairspray waarvan de formule u serieuze controle geeft. Bovendien zult u genieten van hoe direct het droogt!

Kapsels voor dik haar lage pony
Een lage pony is een chique manier om dik haar te behouden. Foto credit: indigitalimages.com

4. Lage Pony

Als je van lengte houdt, speel dan met je dikke haar door je paardenstaart te variëren. Deze klassieke look legt de focus op je gezicht omdat het je dikke haar uit je ogen haalt.

Kapsels voor dikke haarvlechten
Dikke vlechten zijn een ongelooflijke stijl om dik haar te passen. Foto credit: Dvora

5. Dikke vlechten

Een andere manier om je look te mixen, is door het te verbeteren met vlechten. De schoonheid van dik haar is de ongelooflijke houvast en dichtheid. Gebruik dat in je voordeel terwijl je met verschillende vlechtstijlen speelt, gevlochten kronen, visstaartvlechten en de watervaltrend test.

Kapsels voor dik haar half updo
De halve updo is een uitstekende manier om haar uit je ogen te krijgen terwijl je wat stijl geeft.

6. Halve updo

Voor sommigen kan dik haar zwaar aanvoelen en zal het je waarschijnlijk irriteren als je het altijd laat liggen. Veeg de helft van je haar in een halve updo met een stevige clip of barrette om je de hele dag gewichtloos te voelen.

een vrouwelijke vrouw met kort stekelig pixie haar die op een catwalk loopt in een roze jurk
De stekelige pixie. Foto credit: indigitalimages.com

7. Stekelige korte crop

Een heel kort en stekelig kapsel is een andere manier om dikke lokken onder controle te krijgen. Met deze edgy look kun je wat bulk verliezen terwijl je experimenteert met verschillende lengtegraden op je kroon. Je kunt ook plezier hebben met deze look door te spelen met elke lengte die je hebt door wat haargel te gebruiken. Proberen Nexxus Exxtra Hold Sculpting Gel, waarvan de formule helpt om kort haar een sterke houvast te geven en helpt textuur en vorm in lokken te brengen.

kapsels voor dik haar cleo cut
Het bobkapsel is super chique op dik haar. Foto credit: indigitalimages.com

8. Volumineuze Bob

Voor degenen die niet meerdere lagen willen, kies voor een bob met één laag. Je zult elke dag met deze stijl moeten spelen, maar de look behoudt nog steeds zijn totale volume. Groot haar, maakt niet uit!

Kapsels voor dikke haarlob
Style je dikke haar als een lob. Foto credit: indigitalimages.com

9. Golvend Lob

Een golvende lob accentueert je dikke haar, terwijl je ook je gelaatstrekken benadrukt. Deze look zorgt er ook voor dat je haar lichter aanvoelt met zijn veerkrachtige en veelzijdige lagen.

kapsels voor dik haar: golvend
Dikke en volle golvende lokken. Foto credit: indigitalimages.com

10. Dikke golven

Heb je dik en van nature golvend haar? Dit is een leuke stijl voor jou. Als je van nature geen golvend haar hebt, kun je ook een krulstokje gebruiken om deze look te bereiken. Bereid haar voor met een hittebeschermend middel, zoals TRESemmé Thermal Creations Warmte Tamer Spray, gebruik dan je wilt om zachte golven te creëren.

kapsels voor dik haar: afro
Natuurlijke texturen zien er het hele jaar door fantastisch uit. Foto credit: indigitalimages.com

11. Grote Afro

We zijn grote voorstanders van het dragen van je natuurlijke haar. Pluis haar uit bij de wortel met behulp van een haarpriem voor een vollere look.