Keuze van de redacteur: deze ceramideshampoo zorgt ervoor dat mijn haar gloednieuw aanvoelt

Ceramide is een van de meest bruisende ingrediënten in de schoonheidswereld op dit moment. Ceramiden zijn vetten of lipiden die in je huid voorkomen. Ze helpen je huid vocht vast te houden en helpen voorkomen dat het droog wordt, waardoor je huid er gezonder uitziet. Of ik dit ingrediënt nu in een moisturizer, lotion of gezichtsreiniger vind, ik kan niet anders dan een beetje meer geïntrigeerd raken. Dus toen ik deze shampoo met ceramide van Dove zag, wist ik dat ik Had om het uit te proberen.

Lees meer over mijn haartype, het product en mijn ervaring met het gebruik ervan. Leer ook enkele voordelen van ceramide voor haar.

Alles over mijn haartype

Ik heb dik, golvend haar dat gevoelig is voor kroezen. Nu het echter een langere lengte heeft, droogt mijn haar vaak wat aan de rechtere kant. Ik heb nog steeds wat textuur, maar ik heb zeker gemerkt dat mijn haar van nature een stuk wavier is als het een kortere lengte heeft.

Over het algemeen is mijn haar redelijk gezond. Natuurlijk heb ik gespleten haarpunten zoals iedereen, maar ik verf mijn haar niet regelmatig en ik probeer te beperken hoeveel warmte ik erop gebruik. Alleen al van de dagelijkse styling en het gebruik van warmte wanneer ik ervoor kies, zeg ik dat het nooit kwaad kan om reparatieproducten in je routine op te nemen.

Ik hou ervan om te kiezen voor een shampoo die mijn haar sterk houdt, schade herstelt en mijn lokken verzacht, dus ik was super enthousiast om het uit te proberen Dove Hair Therapy Rescue &Bescherm Shampoo.

De Ceramide Shampoo uitproberen

duif shampoo
Dove Rescue &Bescherm shampoo en conditioner.

Duif’s rescue and protect shampoo is speciaal bedoeld voor mensen met beschadigd, overbewerkt haar. Het helpt je haar te versterken, gespleten haarpunten af te dichten en je lokken te beschermen tegen ongewenste hitteschade. Bovendien is het sulfaatvrij, wat voor mij altijd een bonus is.

Ik gebruik nu ongeveer vier of vijf jaar sulfaatvrije shampoo, dus ik ben er behoorlijk aan gewend. Een van de grootste klachten van sulfaatvrije shampoo is echter het gebrek aan schuim. Er is gewoon niet dezelfde hoeveelheid suds als je krijgt van een traditionele shampoo. Met deze shampoo was ik aangenaam verrast dat het sop er allemaal was! Het product schuimde heel goed in mijn haar en ik had het gevoel dat het mijn lokken een diepe reiniging gaf zonder hard te zijn of mijn hoofdhuid of haar te strippen. De shampoo heeft ook een lichte bloemengeur die ik erg lekker vond. Het is niet overweldigend, maar net genoeg om ervoor te zorgen dat ik dit product weer wil oppakken.

Toen ik deze Dove-shampoo met ceramide voor het eerst zag, wilde ik het het graag proberen vanwege de ceramide + peptide-ingrediënten erin. Beide ingrediënten helpen om je haar op cellulair niveau te hydrateren en te voeden, iets waar ik nooit nee tegen zal zeggen. Ik bedoel, als je te maken hebt met kroesgevoelig haar, is ja zeggen tegen meer vocht een no-brainer.

Na het wassen van shampoo was dit product ook heel gemakkelijk uitgewassen. Het liet geen residu achter op mijn lokken of woog mijn haar naar beneden. Het draait echter allemaal om de resultaten. Voldeed het product aan mijn verwachtingen?

De resultaten

golvend haar na gebruik van duif ceramide shampoo
Hoe mijn haar eruit zag na het gebruik van Dove Rescue &Protect Shampoo.

Het antwoord is ja! Ik was erg blij met hoe mijn haar er daarna uitzag. Nadat ik mijn haar had gewassen, volgde ik met het coördinerende Dove Rescue &Protect 1 Minute Serum + Conditioner en Dove Hair Therapy Brilliant Gloss Repair + Ceramide Serum. Mijn haar voelde heel zacht, gevoed en gezond aan. Het ging door geen enkel product gebukt en ik had het gevoel dat mijn natuurlijke golvende textuur prominenter was dan normaal. Het is veilig om te zeggen dat deze set een nieuw hoofdbestanddeel is geworden in mijn haarverzorgingsroutine. Bovendien voelt het altijd goed om te weten dat ik een product op mijn haar gebruik dat het op meerdere manieren ten goede komt.

Heb je geprobeerd Duif’s ceramide shampoo? Deel het dan met ons op Instagram @AllThingsHairUS en laat ons weten wat je ervan vond.