Krulborstel: hoe je binnen enkele minuten uitgeblazen haar krijgt

Je hebt er misschien een paar gezien in de tijd, tijdens de hete tool-happy ’90s. Om de een of andere reden – de instroom van de natuurlijke, golvende look, misschien – lijkt de krulborstel te zijn vervaagd uit het collectieve stylinglexicon, een fossiel uit onze grote overstyling-dagen van weleer. Althans, dat dachten we: De heropleving van strak blowout haar (of het feit dat alles wat oud is weer nieuw wordt), lijkt een renaissance van de krultangborstel te hebben teweeggebracht. Lees verder terwijl we nostalgisch worden:

Leer alles over de krultangborstel en hoe je deze kunt gebruiken om je looks te stylen!

Wat is de Curling Iron Brush?

krulborstel met plug

Een verwarmde krulborstel, of een elektrische krultang met een borstelbevestiging, is precies wat je je ervan zou voorstellen: net als je gewone ronde borstel, maar dan met een plug. Het ziet er zo’n beetje uit als een krultang met tanden. In tegenstelling tot je gewone vertrouwde strijkijzer, geeft het haar meer een gladde, uitgeblazen afwerking versus strakke, gedefinieerde ringetjes. Het kan je ook losse krullen geven aan de uiteinden van je haar, maar met een subtielere spiraal.

Toen deze borstelkrullende ijzerhybriden tientallen jaren geleden voor het eerst op het toneel verschenen, was de look du jour | ging helemaal over natuurlijk ogende krullen, doorzichtige knallen en stomp, uitgeblazen haar – kortom, een echt blauwe jaren ’90-esthetiek die de afgelopen seizoenen weer populair is geworden. Sommige versies van het hete gereedschap kwamen als een bevestiging aan een normale krultang; sommige, zoals die heerlijk extra kam-met-spritzer-handvat (JPG), werden volledig als apart gereedschap aangeschaft.

De krulborstel heeft zeer vergelijkbare eigenschappen als een krultang. Het is aangesloten en kan oplopen tot temperaturen van 430 graden Fahrenheit. Het is in staat om dichter bij de hoofdhuid te komen dan dikkere, niet-elektronische haargereedschappen, wat zorgt voor een nauwkeurigere en gestroomlijnde stylingervaring. Het is ook een handig hulpmiddel om te hebben voor het stylen van pruiken, hairextensions en weefsels, omdat het strengen gladstrijkt en een langer durende stijl geeft in vergelijking met regelmatig borstelen. Bekijk hieronder een paar van onze favoriete hot-brush looks:

1. Gesmolten golven

krullende borstelgolven
Glamoureuze gebeeldhouwde golven kunnen worden bereikt met een verwarmde borstel.

Recreëer deze iconische, op Oud Hollywood geïnspireerde look door eerst haar te spritzen met een hittebeschermend middel en styler, zoals TRESemmé Repareer en bescherm 7 Pre-Styling Spray. Droog vervolgens je haar ruw met een föhn en verdeel je haar vervolgens in secties voordat je het krult met de hete borstel.

2. Gladde Bob

krulborstel bordeauxrood bob
Krul haar onder het gebruik van een verwarmde borstel om die perfecte concave te vormen.

Er gaat niets boven de chique elegantie van een perfect uitgeblazen concave bob. Bereid je haar voor met een volumineuze mousse, zoals Suave Professionals Captivating Curls Mousse Cream Föhn dan van tevoren lichtjes en loop er met een hete borstel doorheen, krullend naar binnen.

3. Ruige lagen

krullende borstellagen
Half Cali-cool, half sekssymbool uit de jaren 1970. Foto credit: Verity Jane Smith

Flippy, op de jaren 1970 geïnspireerde lagen gescheiden in het midden roepen een frisse, zonnige, skateboard-y sexappeal op – om nog maar te zwijgen van het feit dat het geweldig werkt als een dag-tot-nacht look. Maak het uiterlijk af door wat extra textuur toe te voegen met een paar sprays van TRESemmé Compressed Micro Mist Verleng Hold Level 4 Hair Spray

Dit zijn slechts enkele stijlen die je kunt bereiken met een krulpenstijzer! We houden van deze tool vanwege zijn veelzijdigheid en het vermogen om in één keer te stylen en te drogen. Welke stijlen ga je bereiken met een krultangborstel? Deel je look met ons door ons te taggen @AllThingsHairUS ook, voor meer haarstyling inspiratie en tips, schrijf je in voor onze nieuwsbrief hieronder.