Kurkumawortel: het kruid dat je nodig hebt in je haarverzorgingsroutine

Als je denkt aan kurkumawortel, wat komt er dan meteen in je op? Is het medicijn, of is het het kruid dat lijkt op gemberwortel, bekend om het bestrijden van ontstekingen in ons lichaam? Als je aan een van deze dingen denkt, ben je op de goede weg. Wist je echter dat kurkumawortel ook gunstig is voor je haar? Waarschijnlijk niet! We zijn gefascineerd door hoe kruiden, noten zoals murumuru en meer steeds populairder worden in hoe we voor ons haar zorgen. Deze essentiële ingrediënten kunnen onverwacht gunstige resultaten bieden!

Lees verder terwijl we ingaan op de voordelen van het gebruik van kurkuma in uw haarverzorgingsroutine.

kurkumawortel: kurkuma poeder
Het kruid dat blijft geven.

Wat is kurkumawortel?

Bekend om zijn krachtige geneeskrachtige eigenschappen, kurkumawortel is een Indiase specerij die al vele jaren op verschillende manieren wordt gebruikt. Hoewel een van de belangrijkste toepassingen in voedingsmiddelen en medicijnen is, bevat kurkuma ook curcumine, een geelgekleurde chemische stof die wordt gebruikt om kleur toe te voegen aan schoonheidsproducten.

Hoe komt kurkuma het haar ten goede?

Zijn er voordelen aan het gebruik van deze specerij in je haar? Het korte antwoord is ja! Volgens Love Beauty en Planet experts, “Kurkumakruid wordt gevierd om de manier waarop het een matte teint opfleurt met een subliem gezonde uitstraling.” Het toevoegen van kurkuma aan je haarverzorging (meer daarover hieronder) laat je huid en haar glanzend van glans en voelt oh-zo-zacht aan.

Hoe kurkuma toe te voegen aan je haarroutine:

Het toevoegen van kurkuma aan je haarverzorgingsroutine is niet alleen een kwestie van het kruiden in je shampoo of conditioner gieten. Hoewel dit kan worden gedaan, willen we niet dat u een puinhoop maakt, omdat het ingrediënt uw handen, kleding en gootsteen kan bevlekken.

In plaats van annexeren Love Beauty en Planet Sulfate-Free Kurkuma &Tonka Essence Shampoo en Conditioner in je wasroutine. Dit duo, doordrenkt met kurkuma en tonka-essence, helpt sterke haarlokken te bevorderen. Probeer dit bereik als gespleten haarpunten een grote zorg van u zijn.

Denkt u erover om een met kurkuma doordrenkt product uit te proberen? Zorg ervoor dat u de resultaten en uw gedachten met ons deelt tijdens @AllThingsHairUS!