Leer hoe je je haar kunt stylen met de haarspons

Heb je gehoord van de haarspons? Een haarspons is een hulpmiddel dat geweldig is voor vrouwen en mannen met kort natuurlijk haar en is ook uitstekend geschikt voor type 3 en 4 haartexturen. In de afgelopen jaren heeft het aan populariteit gewonnen in de natuurlijke haargemeenschap; in het verleden waren ze alleen te koop op haarshows, maar ze zijn nu verkrijgbaar bij veel winkels en schoonheidswinkels. Blijf lezen om meer te leren en laat je inspireren om er zelf een uit te proberen:

Een haarspons is een handgereedschap dat gaten of ribbels bevat en wordt gebruikt voor het krullen van natuurlijk haar. Voor mensen met kort haar zijn opties met kleinere gaten het beste, omdat ze wil geef je hele strakke, kleine spoelen en/of krullen. Als je langer haar hebt, zal een grotere optie grotere krullen en spoelen produceren.

Wanneer u beslist welke het beste voor u is, zorg er dan voor dat u de grootte van het gat controleert. Dit zal u helpen bepalen welke het beste werkt voor uw haar.

Hoe werkt een haarspons?

Krulsponzen krullen je natuurlijke haar. Om dit hulpmiddel te gebruiken, wrijf je het in een cirkelvormige beweging op je haar om krullen, spoelen en zelfs kronkels te creëren. De gaten en de beweging die je met je handen maakt, zullen delen van je haar krullen en draaien.

Het gebruik van een haarspons kost minder tijd dan het deze stijl met de hand zou creëren. De haarspons werkt ook het beste op vochtig haar. Het is het beste om je favoriete gel of crème of water aan te brengen voordat je gaat stylen.

Weet je niet zeker hoe je een sponsborstel moet gebruiken? Bekijk deze eenvoudige tutorial om alle tips en trucs te krijgen bij het gebruik van deze tool op natuurlijk haar.

1

Stap 1

Begin met vochtig haar.

Het is het beste om op vochtig haar te stylen, omdat het gebruik van een haarspons op droog haar schade kan veroorzaken

man met kort haar

2

Stap 2

Breng een leave-in conditioner aan

Een leave-in conditioner zal helpen om je haar vocht te geven om te helpen bij het stylen. SheaMoisture 100% Virgin Kokosolie Dagelijkse Hydratatie Leave-In Behandeling is geweldig en houdt je krullen gehydrateerd!

blanke mannelijke afscheidskrullen

3

Stap 3

Breng water, gel of een crème styler aan

Breng aan op je hele hoofd en zorg ervoor dat je niet te veel product gebruikt. Proberen TRESemme TRES Twee Mega Sculpting Gel. Je krullen knallen!

Man met een lichte huid die TRESsemme-gel vasthoudt

4

Stap 4

Gebruik je spons

Wrijf het in een cirkelvormige beweging op je haar totdat je je gewenste look bereikt. Als je een lichtgewicht hold wilt, gebruik dan een pomade like SheaMoisture Mannen Arganolie &Shea Butter Waves Pomade.

Tip: Hoe strakker de cirkelvormige beweging, hoe strakker je patroon en vice versa.

man met behulp van een haarspons

5

Stap 5

Laatste blik

Je bent klaar!

man met kort haar glimlachend

Of je nu nieuw bent in een haarspons of op zoek bent naar een andere manier om je korte natuurlijke haar te stylen, deze tool zal zeker van pas komen voor veel kapsels.