LOG-methode voor curly girls uitgelegd in 3 eenvoudige stappen

Oproep aan alle natuurlijkhoofd curlies met haar met een hoge porositeit of haar dat is beschadigd door overmatige hitte, haarkleuring of chemische behandelingen! Vroeger was ik bevooroordeeld ten opzichte van een LOG-methode, maar nu vind ik het zo leuk dat ik niet kan wachten om het met je te delen.

Zal het iets veranderen? Kijk gewoon wat een verandering het voor mij maakt en lees verder voor de gedetailleerde LOC- en LCO-methodenvergelijking, LOG-toepassingsstappen en productaanbevelingen.

LOC-, LOG- en LCO-methoden: wat zijn dit?

Er zijn veel variaties van vochtinbrengende methoden die worden gebruikt om krullend haar te stylen, zoals LOC, LOG en LCO. Waarin verschillen deze methoden? Welke methode is het beste voor je haar? Laten we het opsplitsen.

Net als de LOG-methode verwijzen LOC en LCO naar verschillende maar nauwe methoden die de volgorde beschrijven, waarin de producten moeten worden aangebracht om het haar gehydrateerd en gezond te houden:

De LOC Methode = Leave-In, Olie, Crème

De LOG Methode = Leave-In, Olie, Gel

De LCO Methode = Leave-In, Crème, Olie

Het kennen van uw haartype en haarporositeitsniveau is een briljant startpunt bij het onderzoeken welke producten en methoden het beste voor u zijn. Doe de porositeitstest om de jouwe te bepalen!

De LCO-methode: lage tot gemiddelde porositeit

Haar met een lage porositeit heeft moeite om vocht en product te absorberen omdat de haarschubben gesloten zijn. Wanneer de haarschubben strak zijn, zal het product hoogstwaarschijnlijk het haar bedekken in plaats van erin te worden opgenomen.

Dat gezegd hebbende, het aanbrengen van een olie leest is gunstiger om zoveel mogelijk vocht van de leave-in en crème af te sluiten en vast te houden; het aanbrengen van de crème na de olie zal hoogstwaarschijnlijk resulteren in productopbouw.

De LOC- en LOG-methode: hoge porositeit

Haar met een hoge porositeit heeft precies het tegenovergestelde probleem van haar met een lage porositeit. De haarschubben blijven open waardoor vocht binnenkomt en moeite heeft om het vast te houden.

Het aanbrengen van olie op nat haar direct na het toevoegen van een leave-in creëert een afdichtingslaag om de leave-in en water in het haar te vergrendelen. Het verdelen van crème voorafgaand aan de olie op haartypes met een hoge porositeit resulteert in overbevochtiging.

Volledige gids voor de LOG-methode

De LOG-methode is een productlaagtechniek die ideaal is voor krullen met een hoge porositeit die hunkeren naar langdurig vocht. Als u merkt dat uw haar producten absorbeert, snel droogt, gemakkelijk breekt, pluizig, droog of ruw aanvoelt, of hitte- of kleurschade heeft, dan is de LOG-methode misschien de perfecte producttoepassingsmethode voor u! Hier is hoe ik het doe:

Wat je nodig hebt:

  • Leave-In Conditioner
  • Olie
  • Gel
  • Diffuser (optioneel)
  • Keuze (optioneel)

Stap 1: Leave-In Conditioner

Begin met deze stap zodra je je haar hebt gewassen, geconditioneerd en ontward. Deel je haar in secties en breng een leave-in conditioner aan op drijfnat haar.

Als je haar met een gemiddelde tot hoge dichtheid hebt, is secties een must! Elke haarstreng op je hoofd verdient gelijke TLC, en het doorsnijden van je haar zorgt ervoor dat je geen stukjes mist. Voor mij is het haar op de kruin van mijn hoofd veel grover en dorstiger, dus ik doe mijn best om wat meer product op dat gedeelte aan te brengen.

Zodra je natuurlijke haar is gesneden, moet je mogelijk een sprayfles gebruiken om je haar opnieuw te bevochtigen. Haar met een hoge porositeit heeft de neiging om vrij snel vocht te verliezen en je zult betere resultaten hebben bij het aanbrengen van producten op drijfnat haar.

Hoeveel leave-in je aanbrengt, hangt volledig af van je haartype. Als u fijn krullend haar heeft, worden kleinere hoeveelheden aanbevolen om te voorkomen dat u het verzwaard. Voor dikke en/of grofharige curlies zoals ikzelf, breng een royale hoeveelheid aan om er zeker van te zijn dat de hele haarschacht bedekt is.

Leave-in conditioners die ik aanbeveel zijn: Cantu, Bumble and Bumble en Shea Moisture.

Nadat de leave-in is aangebracht, gebruikt u een kam of natte borstel om het product gelijkmatig te verdelen. Mijn go-to borstel voor productdistributie is de Denman Brush, ook al experimenteer ik ook met nieuwe borstels en merken.

Stap 2: Olie

Het doel van het gebruik van haarolie direct na het aanbrengen van de leave-in conditioner is om een afdichtingslaag te creëren om de leave-in en water in het haar te vergrendelen. Het type olie dat u moet gebruiken, varieert afhankelijk van het porositeitsniveau van uw haar:

  • Voor haar met een hoge porositeit werken olijf- en ricinusoliën het beste;
  • Voor haar met een hoge porositeit, kreeg voor jojoba-olie;
  • Voor haar met een lage porositeit kies je argan- en avocado-oliën.

Ik geef de voorkeur aan een haarserum / olie op siliconenbasis zoals de Moroccanoil Treatment om vocht af te sluiten en kroezen te voorkomen, vooral tijdens hoge luchtvochtigheid en koude temperaturen. Het maakt de LOG-methode ideaal tijdens de zomer en winter maanden.

Bovendien verlaagt een haarserum op siliconenbasis de porositeit van natuurlijk haar, waardoor het haar na verloop van tijd vocht kan aantrekken en vasthouden. Dat gezegd hebbende, ik gebruik siliconen spaarzaam en ben er altijd zeker van dat ik na gebruik goed zal verduidelijken.

Stap 3: Gel

De laatste stap is om een laag gel toe te voegen over geknepen krullen om vast te houden, maar, nog belangrijker, om al dat vocht in het haar af te sluiten. Gebruik een katoenen t-shirt om overtollig water te kraken voor een snellere droogtijd. Borstel je krullen niet zodra de gel is aangebracht en geef je haar de tijd om te drogen, zodat er een gelcast kan ontstaan. Dit zorgt voor kruldefinitie en glans!

Voor degenen die het niet weten, een gelcast wordt gemaakt wanneer de gel begint te drogen en uitharden rond de krul. Vroeger dacht ik dat dit een slechte zaak was! Ik wilde geen knapperige, harde krullen, maar ik was me niet bewust van de voordelen. De gelcast houdt de krul vast en moedigt het aan om zijn natuurlijke vorming vergelijkbaar te houden met een beschermende barrière, terwijl het tegelijkertijd kroezen vermindert en vocht afdicht!

Zodra je haar helemaal droog is, begin je met SOTC (scrunch out the crunch). Ik emulgeer graag olie op mijn handen voordat ik mijn haar in een opwaartse richting knijp om wrijving te verminderen.

Gels die ik aanraad zijn: Krullen, Chi en Hommel en Hommel.

U kunt de LOG-, LCO- of de LOC-methode elke wasdag gebruiken als u dat wilt. Ik merk dat ik deze methoden meer gebruik voor winterhaarverzorging en tijdens de zomermaanden wanneer mijn haar het meest hunkert naar vochtretentie. Ik was en style gemiddeld twee keer per week en verduidelijk altijd één keer per maand goed om productophoping te voorkomen.

Wat je haartype ook is, veel plezier met het experimenteren met een van de bovengenoemde productlaagmethoden. Ik weet dat je er een zult vinden waar je haar dol op is! Als je dat doet, deel dan je bevindingen en resultaten met mij op Instagram @laurenpiluso. Ik hou ervan om te chatten met krullende vrienden!