Mijn eerlijke grijze haarovergangsverhaal en hoe het mijn leven veranderde

#GrayHairMovement is een blijvertje en ik heb het gevoel dat mijn ervaring andere vrouwen kan inspireren om mee te doen. Nu, na het stoppen met het kleuren van mijn haar, bloei ik op als nooit tevoren en krijg ik elke dag tonnen complimenten. Bovendien leidde deze beslissing me tot andere moedige acties, zoals het ontwerpen van een nieuw beroep en het online verspreiden van mijn woorden. Lees verder om te leren van mijn grijze haar overgangsverhaal, een verhaal van zelfliefde en acceptatie!

Mijn context, mijn bruine haar

Ik ben geboren en getogen in Argentinië. Ik hield altijd van dansen, acteren en opvallende poses voor foto’s. Ik was ook goed in wiskunde en zo ontwikkelde ik een succesvolle carrière in marktonderzoek. Mijn beroep bracht me van Buenos Aires naar Londen, en van het werken als executive voor topmerken tot het hebben van mijn eigen blooming agency. Gedurende deze 2 decennia ben ik een expert geworden in merken, imago en in het communiceren van emoties naar mensen.

Eind jaren 40, nog steeds werkzaam in mijn vroegere beroep, verhuisde ik naar Londen. Tegen die tijd voelde ik diep dat ik een carrièreswitch nodig had. Wat mijn haar betreft, ik kleurde het naar behoefte, ook al had ik niet het gevoel dat ik daar de tijd of natuurlijke interesse in had. De eerste zilverstrengen waren op dat moment opgetreden en ik had het gevoel dat ik aan een nieuw hoofdstuk in het leven begon. Het lag alleen in mijn macht om het goed of slecht te maken.

Voor na de overgang

Een behoefte om mijn dag tot dag te verlichten

Samen met het denken om iets nieuws te doen, bracht ik iets tot leven dat ik in gedachten had sinds mijn vroege jaren 40: stop met het kleuren van mijn haar om de blanken te verbergen. Ik was het beu om fortuinen en uren door te brengen bij kappers met mijn haar te laten kleuren, en als nieuwkomer in Londen worstelde ik met tijd en geld. Het verbergen van mijn blanken betekende elke 2 weken naar de salon gaan, dus eindelijk het afschaffen van het verplichte kappersbezoek om de 2 weken paste perfect bij de mogelijkheid om die tijd en dat geld te investeren in meer lonende dingen.

Diepe vastberadenheid

De echte waarheid was dat ik, vermomd in een praktisch effect, diep wilde zien hoe zilver haar er op mij uit zou zien. Ik had geen speciale apps zoals The Right Hairstyles’ Virtual Makeover om mijn toekomstige look te passen.

Dat wilde ik al jaren, maar omdat ik in een meer traditionele samenleving had geleefd waar vrouwen, onafhankelijk van hun leeftijd, er jong uit moesten zien, had ik tot dan toe de vastberadenheid niet gevonden. Ik heb altijd goed verzorgde grijsharige vrouwen elegant en zelfverzekerd gevonden, en dit was het moment voor mij. Ik wilde echt ervaren hoe het omarmen van mijn natuurlijke haar eruit zal zien. September 2015 was mijn laatste haarkleuring; nu moest ik gewoon geduld hebben en me aan mijn beslissing houden.

Curly Bob voor natuurlijk grijs haar

Wat grijs haar bracht

Bijna een half jaar van mijn grijze haar overgang verhaal is verstreken, ik had bijna volledig weg van de resterende tint, en ik was echt comfortabel mijn nieuwe zilveren look, ik voelde me gelukkig met mijn imago.

Bovendien merkte ik dat overal waar ik kwam, mensen zeiden: “Ik hou van je haar, ik hou van je look”. Ik kon een soort inspiratie van vrouwen voelen, alsof ze zeiden: “Ik zou graag mijn grijzen omarmen, stoppen met me zorgen te maken over het verbergen van mijn leeftijd en vrij zijn”. En van mannen heb ik zoiets van: “Wauw! Hoe goed ziet een natuurlijke, zelfverzekerde vrouw eruit, zelfs als ze niet jong is”.

Ik realiseerde me dat het omarmen van mijn zilveren haar ervoor zorgde dat ik ook het ouder worden omarmde. Ik begon me zelfverzekerder en vrijer te voelen dan ooit. Ik werd me bewust van de voordelen die met de leeftijd gepaard gaan: wijsheid, ervaring die leidt tot empathie voor anderen en een soort vredige trots voor het leven dat ik heb gecreëerd. Bewust besef dat alles wat ik was het product was van mijn eigen keuzes.

Het dragen van mijn witte haar was een manier om tegen de wereld te zeggen: “Hier ben ik, op mijn leeftijd, en ouder worden is geweldig”.

Omgekeerde Bob voor Krullend Haar

Een nieuw beroep ontwerpen

Tegen die tijd had ik de wending in mijn carrière nog steeds niet opgelost. Ik was nog steeds bezig met het schetsen van een nieuwe manier van leven. Ik had een aantal foto’s gemaakt voor de website van mijn marktonderzoeksbureau en de fotograaf suggereerde dat ik een natuurlijk model was, dus ik zei: “Waarom niet?” Ik stuurde foto’s naar bureaus met mijn nieuwe grijsharige look en sindsdien ben ik non-stop geboekt voor modellen- en acteeropdrachten.

Maar mijn belangrijkste ambitie was (en is) om mensen te motiveren om dapper te zijn, om verandering te omarmen en hun dromen te volgen.

En het was zo dat ik mijn nieuwe acteer- / modellencarrière en mijn grijze haar begon te gebruiken als een inspiratie voor mensen om de richting te durven draaien, oude dingen en overtuigingen los te laten en dromen na te jagen … om authentiek te zijn en te omarmen wie we werkelijk zijn. Via mijn blog en sociale media opende ik een dialoog over het omarmen van wat leven, tijd en ouder worden brengen. Ik ik geef dat nog steeds vorm van dag tot dag. Ik ontdekte dat, als ik mijn waarheid spreek die resoneert, en veel mensen geïnspireerd raken door mijn grijze haar overgangsverhaal, dan is dat mijn eigen inspiratie en voel ik me echt beloond.

Kort Krullend Kapsel voor Zilveren Vos

Stoppen met het verbergen van mijn witte haar en het omarmen van mijn zilveren blik was alsof ik tegen de wereld zei: “Ik ben van deze leeftijd en ik wil niet meer terug naar jong zijn. Ik ben er al geweest, heb ervan genoten en heb ervaringen opgedaan waar ik nu blij van word”. En ook, als een secundair voordeel, zorgde dit grijze haarovergangsverhaal ervoor dat ik een manier vond om een draai in mijn carrière te maken naar het vinden van een nieuw beroep waar ik echt van hou.

Als ik één persoon kan inspireren om een stapje te zetten in de richting van zijn of haar dromen, dan heb ik mijn werk gedaan.