Mijn Top 4 DIY Hair-Rinse Recepten voor gezond taille-lengte haar

Haarspoelingen zijn zo’n gemakkelijke behandeling om in je haarroutine te verwerken. Of u nu op zoek bent naar extra hydratatie, kracht of zelfs ph-balancing, u bent bedekt met deze eenvoudige haarspoelingen op waterbasis. In dit artikel zal ik me concentreren op drie belangrijke voordelen: hydratatie, kracht en ph-balans, plus alles wat je moet weten over het maken en gebruiken van dit type behandeling.

Wat zijn haarspoelingen?

Een haarspoeling kan alles op waterbasis zijn, zoals thee, appelciderazijn, aloë, rozenwater, alles wat hydraterend is in de natuur. Voor deze behandelingen voegt u slechts een paar eetlepels van uw keuze van het mengsel toe. Als optie kunt u ook een paar druppels van uw favoriete essentiële olie (s) toevoegen. Vervolgens vul je de rest van de pot met warm douchewater. Persoonlijk vind ik het leuk om mijn haarspoelingen aan te brengen nadat ik shampoo heb gehad en voordat ik conditioneer.

Voor hydratatie en Ph-Balancing spoelingen, laat het mengsel 10-30 minuten intrekken. Voor versterkende behandelingen, zoals groene / zwarte thee of klei, laat je het maximaal 3-5 minuten intrekken (als je dit mengsel te lang laat zitten, kan het haar stroachtig, droog of broos aanvoelen). Versterkende behandelingen zijn vergelijkbaar met eiwitbehandelingen, dus deze moeten slechts één keer of maximaal twee keer per maand worden gedaan voor maximale voordelen.

Mijn DIY Hair-Rinse Recepten

Toen ik voor het eerst hoorde over spoelingen, was ik geschokt over hoe eenvoudig ze te maken zijn en hoe gemakkelijk ze uit te spoelen zijn. Ik hoop dat je geïnspireerd raakt om met je eigen recepten te komen. Hier zijn mijn favorieten.

#1: Zoet water spoelen (hydratatie behandeling)

Mijn favoriete spoeling aller tijden! Deze spoeling vult je haar aan met hydratatie tot het uiterste met zijn steringrediënt, Honing! Voor een alternatief voor honing kun je een van de volgende gebruiken: Agave Nectar, Suiker of Ahornsiroop!

  • 2 tbsps ACV
  • 2 eetlepels Aloë Vera (sap of gel)
  • 2 Tbsps Honing (warme honing om op te lossen)

Aanwijzingen: Meng ingrediënten samen in een grote pot of beker en neem het mengsel mee in de douche. Shampoohaar eerst, vul dan de rest van de pot met warm douchewater. Giet de spoeling over je hele hoofd en haar. Zorg ervoor dat je echt je hoofdhuid en uiteinden krijgt. Masseer dit lichtjes in je haar en wikkel het haar in een douchemuts. Laat het 10-30 minuten intrekken voordat je het uitspoelt. Conditioneer en hydrateer zoals gewoonlijk. Gebruik dit mengsel zo vaak als je wilt.

#2: Verse hoofdhuidspoeling (Ph-Balancing Treatment)

Als je geen Fenegriek hebt, kun je gewoon ACV gebruiken, maar ik raad je ten zeerste aan Fenegriek te proberen vanwege al zijn geweldige voordelen. Voordelen van dit mooie zaad: Bestrijdt roos, bevordert de haargroei, voorkomt voortijdige vergrijzing, vermindert haaruitval en maakt het haar glanzend en zijdeachtig. Bovendien ruikt het heerlijk naar ahornsiroop! Je kunt dit zaadje vinden op Amazon of een Ayurvedische winkel.

  • 1/2 kop Tbsps Fenegriek Thee
  • 2 tbsps ACV
  • 1-3 druppels Tea Tree Olie

Aanwijzingen: Doe twee eetlepels fenegriekzaad of poeder in 2 kopjes heet water. Laat het ongeveer 8 uur brouwen en zeef het dan. Nadat je je fenegriekthee hebt gemaakt, voeg je een 1/2 kopje thee toe aan je kopje of pot met je ACV en een paar druppels tea tree olie. Giet de spoeling over je hele hoofd en haar. Richt je meer op je hoofdhuid dan op je uiteinden, masseer dit zachtjes in je haar en wikkel het haar in een douchemuts. Laat het 10-15 minuten intrekken voordat je het uitspoelt. Conditioneer en hydrateer zoals gewoonlijk. Gebruik dit mengsel zo vaak als je wilt.

#3: Clay Wash (versterkende behandeling)

Dit is mijn favoriete versterkende behandeling. Ik hou van kleispoelingen vanwege hun verhelderende, versterkende en conditionerende voordelen. Er zijn zoveel verschillende kleien die je in dit recept kunt gebruiken, zoals Bentoniet, Rhassoul, Kaolien (witte klei), Franse (groene klei) of Marokkaanse klei (rode klei). Elk van deze kleien zal perfect werken, maar ik blijf meestal bij Bentoniet of Rhassoul.

  • 4 eetlepels bentoniet of rhassoul klei
  • 2 Tbsps ACV (helpt om klei te activeren of gewoon water te gebruiken)

Aanwijzingen: Voeg samen met ACV een keuze aan klei in de container toe en voeg 3 kopjes water toe. U kunt het recept aanpassen aan de gewenste dikte in textuur. Gebruik geen metalen container of metalen gebruiksvoorwerp bij het mengen. Ik giet het mengsel graag in een applicatorfles, zodat ik me kan concentreren op mijn hoofdhuid. Dit masker is het rommeligste van de maskers die in dit artikel worden genoemd. Zorg ervoor dat je het onder de douche op nat haar aanbrengt. Laat het 5-10 minuten intrekken en spoel het vervolgens af. Omdat deze spoeling ook conditionerend en verhelderend is, kunt u de conditioner en shampoo overslaan, als u dat wilt. U kunt deze behandeling 1-2 keer per maand gebruiken. Vergeet niet om jezelf een klei gezichtsmasker te geven dat past bij je kleispoeling. Rechtvaardig gebruik 2-3 eetlepels klei en meng een kleine hoeveelheid water om een pasta te maken en aan te brengen. Was het af als het droog is en hydrateer.

#4: Alternatieve versterkende behandeling

  • 2 zwarte theezakjes
  • 2 eetlepels aloë-sap of een bevochtigingsmiddel, zoals honing (dit is om de behandeling in balans te houden)

Aanwijzingen: Zet de zwarte thee in 2-3 kopjes water en giet, wanneer het is afgekoeld, in je container. Voeg net als voorheen je keuze aloë of honing toe en giet het mengsel vervolgens over je hoofdhuid en haar. Ik stel voor om aloë of honing in dit recept te gebruiken om de versterkende behandeling in balans te brengen. Afhankelijk van de porositeit van je haar, kun je gevoelig zijn voor versterkende behandelingen. Laat het slechts 5 minuten intrekken. Spoel en gebruik je favoriete diepe conditioner, samen met je normale conditioner, om je nagelriemen af te sluiten. Gebruik deze behandeling slechts één of twee keer per maand.

In de loop der jaren heb ik zoveel geleerd over haar en hoe ik een regime kan creëren dat voor mij werkt. De laatste tijd ben ik geïnspireerd door het opnemen van ayurveda in mijn haarverzorgingsroutine. Ik heb een haarcursus gemaakt die ik graag voor je zou willen om te bekijken, vooral als je een routine wilt opbouwen. Deze cursus gaat hand in hand met de productbundel, dus misschien wilt u beide opties bekijken. voor meer haarinspiratie en tips, volg me op Instagram.