Ocean Hair Trend tilt blauw haar naar een hoger niveau

Dankzij een recente Instagram-trend is zeezoutspray niet langer de enige manier om strandgeïnspireerd haar te krijgen. Mensen versterken hun golven door hun haar oceaanblauw te verven. Deze blauwe haarverf-rage lijkt onze feeds op sociale media over te nemen – vanaf juni van dit jaar is #oceanhair meer dan 12.000 keer getagd op Instagram. Dus als je wat tropische vibes aan je stijl wilt toevoegen, is oceaanhaar misschien de nieuwe look voor jou.

Wat is Oceaanhaar?

Oceaanhaar is niet slechts één tint blauw – deze nieuwe trend is complexer dan je zou denken. Stylisten gebruiken een combinatie van kobalt, turkoois, groenblauw en subtiele hints van groen om levendigheid en diepte met de stijl te creëren. Deze mix van kleuren geeft de illusie van oceaanachtige beweging in je haar, zodat je tegelijkertijd golven in je stijl en kleur kunt hebben! We hebben de in Californië gevestigde haarstylist Brittany Holland te danken aan deze oceaanhaartrend. Ze plaatst haar originele haarkleurcreaties op haar Instagram en veel van haar klanten hebben blauwe haarkleur aangevraagd voor hun eigen op de oceaan geïnspireerde look. Gelegen in Bakersfield, verlangt Nederland vaak naar het strand, dus ging ze op zoek naar een kapsel dat haar dichter bij de oceaan zou laten voelen. Het hele oceaanhaarproces duurt ongeveer vier uur. Om de perfecte basis voor de blauwe kleurstoffen te creëren, moet ze eerst het haar van een klant bleken, dus wees bereid om geduldig op je oceaanhaar te wachten!

Pastelblauwe zeemeermin Ombre

FOTO: @cozmic.color

Behoud van je oceaanhaar

Deze haartrend lijkt aan de oppervlakte misschien eenvoudig, maar net als de oceaan brengt het proces veel diepte met zich mee. De meeste mensen realiseren zich niet dat levendige kleurstoffen zoals blauw en rood niet helemaal in de haarschacht doordringen, maar eerder bovenop het haar zitten. Dit betekent dat de kleur veel sneller vervaagt dan natuurlijke permanente of semi-permanente kleurstoffen. Voor het onderhoud van oceaanhaar raden coloristen aan een shampoo te gebruiken die kleurveilig en sulfaatvrij is en om het haar zo weinig mogelijk te wassen. Geef je stylist dus niet de schuld dat je kleurstof snel vervaagt, want modekleuren ontwikkelen en verwerken zich niet op dezelfde manier als natuurlijke kleuren. Het handhaven van een levendige kleur zoals oceaanblauw kost investeringen en tijd.

Levendige blauwe lob

FOTO: @bree_shair

Heeft de allure van de oceaan je geïnspireerd? Voordat je de beslissing neemt om het meisje met blauw haar te zijn, zijn er enkele belangrijke dingen om te overwegen.

Tips om blauw te worden:

  1. Vertrouw niet alleen op foto’s van haar. Het is altijd belangrijk om fotoreferenties mee te nemen, zodat je stylist 100% op de hoogte is van welke kleurencombinaties je in je haar wilt, maar probeer buiten de gebaande paden te denken. Naast foto’s van specifieke haarkleuren, stelt Brittany Holland voor dat u ook foto’s vis, kristallen of zelfs denim verstrekt. Al deze dingen helpen je stylist om een gepersonaliseerd kleurenpalet te creëren voor je nieuwe kapsel.
  2. Wees voorzichtig met pasteltinten. Pastelblauw haar heeft de neiging om heel snel te vervagen. Gelukkig bevat oceaanhaar zo’n dynamische set kleuren dat het niet zo snel uitwast als pastelrijke kleuren. Om echter te voorkomen dat uw haar na een paar weken vervaagt, raadt Holland aan om uw haar met koud water te wassen om bloedingen te voorkomen en altijd een hittebeschermend middel te gebruiken bij het gebruik van warm gereedschap.
  3. Houd rekening met de huidskleur. Niet elke tint blauw zal je huidskleur perfect aanvullen, dus wees voorzichtig bij het nemen van de uiteindelijke kleurbeslissing. Een lichtere huid kan er uitgewassen uitzien met pastelkleurige combinaties en een donkere huid heeft kleuren met een hoger contrast nodig. Als u niet zeker weet welke tinten u moet kiezen, raadpleeg dan een professionele stylist om u te helpen de perfecte oceaankleuren voor u uit te kiezen.

Kies uw ideale tint

Een van de geweldige dingen van de oceaanhaartrend is dat je volledige controle hebt over de kleuren die je wilt opnemen. Gelukkig voor jou is er genoeg inspiratie.

Klassieke Oceaan

Haarstylist, Kasey O’Hara, vertelde Allure dat ze koningsblauw, groenblauw, mintgroen en hemelsblauw gebruikt om haar versie van oceaanhaar te maken. Als de donkere tot lichtblauwe haarkleur niet genoeg is om je te overtuigen, zweert O’Hara ook dat deze combinatie van kleuren en de subtiele fade-out alle huidtinten flatteert. Ook neemt O’Hara in al haar foto’s de specifieke kleurstoffen op die ze bij elke stijl gebruikt. Dus wanneer je naar je eigen haarstylist gaat, kun je die exacte kleuren opvragen.

Oceaan gekleurd medium haar

FOTO: @hairbykaseyoh

Diepe Ombre

De in Georgia gevestigde styliste Jessica Bassett geeft de voorkeur aan de subtiele ombre-stijl wanneer ze oceaanhaar maakt. Deze stijl doet ons denken aan de varying diepten van de oceaan, met een diep, bijna-zwart blauw aan de wortels en eindigend met een lichtere groenblauwe kleur aan de uiteinden. Als je van nature donker haar hebt, zou deze kleurencombinatie perfect voor je zijn.

Lange Oceaan Gekleurde Ombre

FOTO: @jessidreamsincolour

Middernacht Maan

Wil je dat je haar eruit ziet als natte denim? Probeer deze kleur eens! Meng zwarte en zilveren tinten met de oceaankleur om het een ongeëvenaarde dimensie en levendigheid te geven. Style deze kleur met natuurlijke, beachy golven en je haar ziet er echt uit alsof het beweegt als de oceaan.

Denim Blauwe Lange Golven

FOTO: @hairbykristinamarie

Elektrische Oceaan

Wil je iets lichters proberen? Speer creëerde ook deze gloeiende groenblauwe oceaanlook. Ze noemde het Electric Ocean en voegde groene tinten toe voor een meer tropisch gevoel versus donkerdere kleuren die lijken op de diepten van de oceaan.

Groenblauw haar met highlights

FOTO: @saraihairwizard

Een vleugje groen

Sommige coloristen voegen blauwgroene strengen toe om de immitatie van mysterieus zeewier te creëren. U kunt groene kleuren gebruiken voor hooglichten of kiekeboe-effect. Zet je fantasie aan en voel je een schilder!

Zwart en blauw Ombre Haar

FOTO: @chrisweberhair

50 tinten groen

Zeewier, augurk, salie, olijf, parkiet, munt en andere tinten groen werken briljant samen. Subtiele blauwe en azuurblauwe highlight omlijsten het gezicht en voegen meer oceaansfeer toe aan je palet. Een tip: gebruik rustigere pasteltinten als basis om dit er casualer uit te laten zien.

Blond haar met groene highlights

FOTO: @chelscaruso

Levendige oceaan

Bob en lob kapsels zijn makkelijker om mee te experimenteren, dus waar wacht je nog op? Als je altijd al hebt gedroomd van blauw haar, dan is de oceaantrend vandaag de dag iets voor jou. Meng je favoriete tinten ligher en donkerder blauw en geniet ervan er fris en levendig uit te zien!

Schuine Felblauwe Bob

FOTO: @glamiris

Of een uitstapje naar het strand nu wel of niet in je plannen voor deze zomer staat, je kunt de oceaan nog steeds tot leven brengen met deze tropische haartrend. Volg de bovenstaande tips om de juiste oceaantinten voor je te vinden, en je bent klaar voor wat zon en zand bij je nautische haar!