Olaplex voor haarbehandeling: wat is het en hoe werkt het?

De meest geroemde haarbehandeling om te proberen in jaren sinds de Braziliaanse Blowout is Olaplex.
Het is een haarbehandelingssysteem in drie stappen dat dominant wordt beïnvloed en gecrediteerd door wetenschappelijk onderzoek dat de beste haarbehandeling voor beschadigd haar zou kunnen blijken te zijn.
Als je ooit dagdroomt over het experimenteren met een dramatische platina of ijzig blonde haarkleur, maar aarzelt vanwege de intense chemische processen en algehele schade, hoeft u niet verder te kijken dan olaplex. Het kan helpen om je droom waar te maken. Haarbeschadiging is onvermijdelijk, vooral als je het regelmatig laat kleuren, maar je beschadigde haar is misschien toch geen totale verloren oorzaak!

Wat is Olaplex?

Olaplex haarbehandeling is een driestaps in-salon proces dat gebroken haarbindingen herstelt die beschadigd zijn geraakt door chemische, thermische en mechanische verandering. Dean Christal, de oprichter van het product die samenwerkte met twee chemici, Dr. Craig Hawker en Eric Pressly om de olaplex-formule te ontwikkelen.

Ze ontwikkelden een nieuw molecuul dat intern door haarlokken doordringt om het haar te herstellen en te versterken waar de structuur is beschadigd. Het is vrij van schadelijke ingrediënten, waaronder siliconen, sulfaten, DEA, ftalaten, aldehyden en wordt nooit op dieren getest. En gelukkig is olaplex gemaakt voor alle haartypes!

Olaplex

Instagram / @raciney

Hoe werkt het?

Het product is afgeleid van een gepatenteerd actief ingrediënt genaamd Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate dat intern werkt en beweert gebroken disulfidebindingen in het haar opnieuw op te bouwen, waardoor het haar bij elke behandeling wordt versterkt. Met andere woorden, Olaplex voor haar is een bindingsvermenigvuldiging die helpt om gebroken haarbindingen weer samen te smelten. Het is gemaakt om verdere haarschade en breuk tijdens en na het haarkleuringsproces te voorkomen en om bestaand beschadigd haar te herstellen.

Olaplex is ideaal voor diegenen die regelmatig hun haar kleuren en bleken en mensen met algeheel beschadigd haar dat is gefrituurd en versleten door constant gebruik van heet gereedschap. Hoewel er op dit moment geen officiële openbaar gepubliceerde wetenschappelijke onderzoeken zijn om de impact ervan te documenteren, komt het enorme aantal positieve beoordelingen van de verbazingwekkende resultaten van beroemdheden zoals Kim Kardashian en anderen en ze zijn moeilijk te negeren.

We weten allemaal hoeveel tijd we opofferen in de salonstoel, zo niet elke keer dat we een afspraak maken. Om efficiënter te zijn, creëerde olaplex een minibehandelingsoptie voor salons om aan te bieden; ze hebben dit gemaakt voor die mensen die geen extra 15 of meer minuten aan hun haarstylingsroutine willen plakken. Het bestaat uit slechts de tweede stap van het proces dat moet worden uitgevoerd door een haarstylist.

Het voordeel van de minibehandeling is dat deze binnen hetzelfde tijdsbestek van uw normale haarafspraak kan worden gedaan.

Olaplex blijkt een totale game-changer te zijn voor coloristen omdat het meer mogelijkheden kan bieden voor hun klanten om meer risico’s te nemen en te experimenteren met kleur. Olaplex is een ideale optie voor iedereen die lichter wil worden en kleurtechnieken zoals balayage, highlights en dramatische kleurtintveranderingen wil proberen.

Vóór na Olaplex-behandeling

Instagram / @teasesalonoc

Kan ik het thuis doen?

Het is niet mogelijk om het hele driestaps olaplexproces zelf uit te voeren, omdat de eerste twee stappen zijn ontworpen om te worden opgenomen in het haarkleuringsproces dat door uw haarstylist wordt gedaan. U hoeft echter niet alle drie de stappen te voltooien om de olaplex-conditioneringsbehandeling te ervaren.

De derde stap dient gewoon als een diepe hydraterende behandeling die werkt om gebroken haar opnieuw op te bouwen en de gebroken haarbindingen opnieuw te verbinden; het kan worden gebruikt als een stand-alone behandeling voor standaard schadebestrijding voor beschadigd haar als u uw haar niet regelmatig of helemaal niet kleurt. De 3,5-oz fles van de derde stap (nr. 3 Bond Perfector) is alleen verkrijgbaar bij bij Olaplex aangesloten salons die overal van $ 40 tot $ 75 kunnen kosten.

Als u uw haar kleurt, heeft u de mogelijkheid om te beslissen om de minibehandeling te doen en vervolgens zelf de derde stap na de behandeling te nemen:

  1. Breng thuis de derde stap aan: No 3 Bond Perfector, op schoon, vochtig haar.
  2. Borstel het product voorzichtig door je vochtige haar en laat het minimaal 10 minuten intrekken. Spoel het uit en blijf het haar wassen en conditioneren.
  3. Voor de beste resultaten raden professionals aan om ’s nachts met het product in je haar te slapen om het dieper te laten doordringen, en het vervolgens uit te wassen, gevolgd door shampoo en conditionering in de ochtend.
  4. Het is ideaal om een vochtintensieve, sulfaatvrije shampoo en conditioner te gebruiken om zoveel mogelijk vocht en algehele gezondheid vast te houden.

Olaplex beweert dat u de resultaten zult opmerken wanneer u ditzelfde proces eenmaal per week herhaalt.

Olaplex No3

Instagram / @olaplex

Waar te koop Olaplex

U kunt rechtstreeks naar hun website gaan om uw postcode te doorzoeken op locaties van salons in uw regio die de service aanbieden. Omdat het zo’n specifiek proces is, kunt u als consument slechts één product kopen dat is gemaakt om te worden gebruikt om uw olaplex-behandeling in de salon te behouden: Olaplex No. 3 Bond Perfector.

Olaplex biedt een lijst met distributeurs op hun website met een lijst en contactgegevens van gecertificeerde salons en distributeurs in het hele land die toestemming hebben om hun producten te verkopen.

Olaplex Proffesional Behandeling

Instagram / @prezyspa

Hoe veelbelovend elke wonderhaarbehandeling ook lijkt, helaas zal het niet op magische wijze alle onvermijdelijke schade van het chemisch verwerken en regelmatig bleken van je haar elimineren. Vanaf nu in de schoonheidswereld is Olaplex goed op weg om de beste haarbehandeling voor beschadigd haar te worden op dit moment. Je kunt bij je volgende afspraak altijd aan je kapper vragen of olaplex voor jou het proberen waard is.

Hoewel olaplex niet het vermogen heeft om de schade van het continu chemisch verwerken van je haar volledig om te keren, kan het helpen de algehele sterkte van je haar te herstellen en te verbeteren, waardoor het meer uithoudingsvermogen en levensduur krijgt voor de schadelijke elementen die we elke dag doormaken.