One Look to Rule ‘Em All: 24 Renaissance Kapsels Waar we nog steeds gek op zijn

Als je de kunst van die tijd bestudeert, werden renaissancekapsels gecategoriseerd door ingewikkelde vlechten, haaraccessoires met juwelen en hoofddeksels. Het Franse woord Renaissance” (letterlijk, “wedergeboorte”) blijft trouw aan zijn naam met deze klassieke looks die de tand des tijds hebben doorstaan en keer op keer zijn opgedoken, vooral de afgelopen seizoenen. Hoewel sommige hoofddeksels voor vrouwen van die tijd, zoals de gevelhoofdtooi, er vandaag niet op hun plaats zouden uitzien, zouden de met juwelen versierde petten, baretten en haarsieraden er behoorlijk geweldig uitzien voor date night, prom, bruiloft of een ander groot evenement op je kalender.

Het is gemakkelijk om renaissancekapsels te herinterpreteren en gorg, opvallende trendy kapsels te maken om nu te dragen. Hier is een overzicht van onze favoriete renaissance kapsels om je Tudor op te krijgen:

1. Met juwelen versierde spacebroodjes

renaissance kapsels met juwelen versierde ruimte knotjes
Beschijnen. Foto credit: Verity Jane Smith

Een van de kenmerken van renaissancekapsels, vooral tijdens het laatste deel van de periode, was dat vrouwen verspreide juwelen in hun haar droegen. Waarom zou je geen ruimtebroodjes oplichten met verspreide edelstenen, strass steentjes en andere glanzende dingen om deze trend in het klimaat van vandaag te brengen?

2. Zeemeermin Golven

renaissance kapsels zeemeermin golven
Oh, zo romantisch.

Jonge, ongehuwde vrouwen uit die tijd droegen hun haar vaak los met juwelenkammen in hun haar. Wij vinden deze look er fantastisch uitzien, ongeacht leeftijd of burgerlijke staat (!). Als golven in je straatje liggen, gebruik dan deze tutorial om jaloerse zeemeermingolven te maken. Voordat je de krultang ergens in de buurt van je haar plaatst, spray je op een schild dat je haar beschermt tegen mogelijke hitteschade. Dove Style + Care Smooth & Shine Hittebeschermende Spray is een lichtgewicht leave-in conditioner die ook fungeert als een barrière tegen hitteschade.

3. Doos Braid Updo

renaissance-kapsels-doos-vlecht-updo
Vorstelijk. Foto credit: Dvora

Zwaar ligt het hoofd dat een kroon draagt… tenzij ze een doosvlecht updo hebben om het stabiel te houden! Deze mooie en ingewikkelde doosvlecht updo kan met of zonder extra versiering gedragen worden. Wanneer je haar in een beschermend kapsel zit zoals doosvlechten, Nexxus Oil Oneindig Voedende Haarolie, met zijn mix van zes oliën, waaronder Afrikaanse Marula en Amazone Babassou-oliën, voedt het haar zachtjes, voegt glans toe en helpt het haar zacht en handelbaar te houden. Herschep deze prachtige look in een handomdraai.

4. Renaissance Pixie-snit

renaissance-kapsels-pixi-hoofdband
Soms heb je maar één accessoire nodig.

Kort haar kan de renaissance kapsel vibe helemaal dragen! Voeg gewoon een met juwelen versierde hoofdband en een beetje houding toe, en je hebt dit! Om de schittering van een hoofdband of tiara in balans te brengen, wil je misschien hoogte aan je haar toevoegen. Wanneer het haar vochtig is, voeg dan een klein aantal Suave Professionals Natuurlijke Volume Mousse naar je haar en kam het door. Gebruik een kleine ronde borstel om krullen aan de kruin toe te voegen en föhn het haar op laag. Wanneer het haar droog is, hark je vingers door krullen om ze te breken.

5. Verspreide juwelenbloemen

renaissance-kapsels-verspreid-juweel-bloemen
Bloemen met juwelen verwelken nooit. Foto credit: indigitalimages.com

Hoe meer diamanten een vorst droeg in renaissanceschilderijen, hoe meer rijkdom ze hadden. De renaissancekapsels van vrouwen, vooral kapsels voor het hof, stonden in het teken van de bling. Moderniseer die stijl met een lage knot, bedekt met kleine barrettes met juwelen of haarspelden met juwelen rondom je kroon.

6. Renaissance Bob

renaissance-kapsels-renaissance-bob
Een halfje omhoog dat glinstert.

Bobs en lobs kunnen gemakkelijk in de renaissance kapsel groove komen. Probeer een halve updo door de voorste stukjes haar te nemen en ze naar achteren te brengen. Veilig op zijn plaats met een grote barrette of kam met juwelen.

7. Mini Snake Vlechten

renaissance-kapsels-slang-vlechten
Dit ziet er alleen maar ingewikkeld uit

Een van de beroemdste kunstenaars van de Renaissance, Sandro Botticelli, schilderde vrouwen met lang haar met gevlochten en gekrulde accenten. Channel een van zijn beroemdste schilderijen met losse slangenvlechten. Gebruik onze stap-voor-stap slangenvlecht how-to en rock deze stijl op straat. Als je dun of fijn haar hebt of merkt dat je haar gemakkelijk uit vlechten glijdt, is er een truc om ze te laten blijven en zich te gedragen: voordat je vlecht, spray je op Nexxus Keraphix Droogshampoo over je haar heen en dan doorkammen. De droogshampoo is geweldig voor het verfrissen van haar tussen shampoos door. Het is gewichtloos, bevat keratine en is veilig voor gekleurd haar. De textuur helpt ook voorkomen dat het haar uit vlechten glijdt en zorgt ervoor dat strengen dikker aanvoelen en meer grip behouden.

8. Parel accenten en doosvlechten

renaissance-kapsels-parel-accenten-en-doos-vlechten
Je koninklijk voelen.

VlechtenVeel heersers drapeerden zich in parels omdat ze in die tijd zo zeldzaam waren. Hoe meer parels je droeg, hoe rijker jij en, in relatie tot, je land waren. En laten we niet vergeten hoe mooi ze ook zijn, ongeacht de politieke status! Top je doos vlecht updo met een delicate pareldiadeem en ga verder met het regeren van je land. #yaskween.

9. Zeemeermin Vlecht

renaissance-kapsels-zeemeermin-vlecht
Wie wil er nou geen zeemeermin zijn!

Lange krullen en vlechten zijn een kenmerk in de renaissancekunst. Word zelf een kunstwerk en maak een zeemeerminvlecht. De sleutel tot deze stijl is het uiterlijk van vol, dik haar. Begin met Catwalk door TIGI Your Highness Elevating Shampoo en Catwalk van TIGI Your Highness Elevating Conditioner, omdat deze producten helpen het haar minder kroesachtig te maken en de lokken glad te strijken terwijl ze met volume worden gevuld. Ga extra prinsessig door met juwelen versierde accenten door de vlecht te verspreiden.

10. Gevlochten broodje

renaissance kapsels gevlochten knot
Wees een glamourkoningin.

Klaar voor de troonzaal? Maak een gevlochten broodje dat is gemarkeerd met een sierlijke barrette met juwelen.

11. Haar sieraden

renaissance kapsels haar sieraden
Een ketting wordt een tiara.

Op zoek naar een (relatief) snelle manier om een renaissance kapsel te maken? Maak twee kleine zijvlechten, zwaai met de rest van je haar en maak de look af met een ketting. Kettingen, vooral degenen die een hanger met juwelen hebben, zijn een zeer moderne manier om een diadeem te dragen.

12. Hoofdband met juwelen

renaissance-kapsels-juwelen-hoofdband
Als je je een prinses voelt.

Het toevoegen van een met juwelen versierde hoofdband dicht bij je onderdeel is een snelle manier om je stijl bij te werken tot iets koninklijks.

13. Croissantbroodje

renaissance kapsels croissant knot
Hoe dan ook, je snijdt het in plakjes (pun-tastic), je kunt overal een croissantbroodje dragen.

Tijdens de Renaissance had de adel hofdames om hen te helpen zich voor te bereiden op belangrijke gebeurtenissen: ze konden de meest uitgebreide kapsels maken. Tegenwoordig vertrouwen we op onze besties, wat zo leuker is! Een look als een croissantbroodje heeft echter geen helpende hand nodig en is een broodje dat niet zou misstaan in een Renaissance-hof – of op een festival, bruiloft of schoolbal (gebruik onze tutorial om de stijl thuis te creëren). Het type haaraccessoire dat je gebruikt, of het nu bloemen, kralen of juwelen zijn, verandert zijn persoonlijkheid van festival naar rode loper.

14. Zijkant Vlecht Pixie

renaissance kapsels zijkant vlecht pixie
Het kleinste detail kan een stijl veranderen. Foto credit: indigitalimages.com

Kort haar kan renaissance worden met een paar details zoals een itty-bitty vlecht langs je haarlijn en een verfraaide haarkam.

15. Hoofdband en Wisps

renaissance kapsels hoofdband
Als je niet hoeft te bewijzen dat je de koningin bent. Foto credit: indigitalimages.com

Toen vrouwen in de renaissanceperiode een hoofdtooi droegen als een hoofdtooi met puntgevel, werd hun haar over het algemeen in het midden gescheiden en glad gehouden met een paar slierten die ontsnapten. Om die sfeer te krijgen, draag je een eenvoudige leren of lint hoofdband en trek je aan een paar strengen om in de buurt van je gezicht te fladderen.

16. Waterval bun en vlechten

renaissance-kapsels-waterval-vlechten-en-knot
Mooi, en best cool om te doen. Photo Credit: Verity Jane Smith

Elke renaissanceprinses heeft een uitgebreide vlecht in zijn arsenaal nodig. Gebruik onze watervalvlecht tutorial om de vlecht te maken en werk het vervolgens af in een knot.

17. Waterval vlechten

renaissance kapsels waterval vlecht lila
Elegant en hip tegelijk, in Kleur van het Jaar van 2018.

Een andere manier om watervalvlechten te dragen, is door er een te maken die gewoon from de ene kant van je hoofd (in een hoek) naar de andere. Deze look benadrukt ook een leuke, luchtige kleur, met name een ombre. Volg de aanwijzingen in onze tutorial. Voor het stylen, toepassen TRESemmé Maak Golven Shaping Gel voor springerige krullen en golven die blijven.

18. Boho Halve Vlechten

renaissance kapsels boho vlecht
Half vlechten hier en daar.

Is het je ooit opgevallen dat sommige festivalstijlen geïnspireerd lijken te zijn door de geschiedenis? Deze boho halve vlecht zou niet misstaan in een renaissancehof. Onze tutorial is eenvoudig te volgen.

19. Baret

renaissance-kapsels-baret
Ga voor glam.

Baretten in de renaissancetijd werden vaak gemaakt van fluweel en hadden uitgebreide versieringen zoals parels en veren, zoals fascinators van de eerste generatie. Om die klassieke sfeer na te bootsen, zoek je naar een baret met passementerie-trim, of is geaccentueerd met parels, of glimmend is. Maak een lage knot en voeg vervolgens de baret toe.

20. Dubbele hoofdband

renaissance kapsels dubbele hoofdband
Dubbel zoveel plezier. Foto credit: indigitalimages.com

Twee hoofdbanden, de ene sierlijker dan de andere, is een geweldige manier om je haar (letterlijk) op te vrolijken. Haar dat wordt gemarkeerd door twee hoofdbanden moet glad en glanzend zijn. S Factor van TIGI Silky Smooth Serum geeft glans terwijl het flyaways en kroezen controleert.

21. Gevlochten Pixie

renaissance kapsels gevlochten pixie
Yup, kort haar kan ook plezier hebben met vlechten.

Vlechten waren groot in de renaissance. Heb je een pixie of een bob? Gebruik renaissance kapsels voor inspo, en voeg een kleine Franse vlecht toe aan je stijl.

22. Split Crown Braid

renaissance-kapsels-split-kroon-vlecht
Wie heeft er een kroon nodig?

Je hebt geen tiara nodig om een prinses te zijn – en vroeger droegen de meesten ze niet, tenzij ze een enorme gebeurtenis hadden. Laat je inspireren door de dagelijkse renaissancekapsels van die prinsessen en draag een gespleten kroonvlecht.

23. Metalen hoofdband

renaissance kapsels metallic hoofdband
Gouden draden. Foto credit: indigitalimages.com

Neem het idee van een klassiek renaissancekapsel – glanzend haar en een diadeem – en maak het vervolgens modern en edgy met een koele, gouden hoofdband.

24. Waterval vlechten en krullen

renaissance-kapsels-waterval-krullend
Medium haar kan binnen enkele seconden overschakelen naar romantische Renaissance-stijlen

Middellange kapsels, lobben, schouderlange shags en lange schokkerige lagen kunnen gemakkelijk overgaan in een renaissance-geïnspireerd kapsel met watervalvlechten die zijn gemaakt over haar dat is gekruld.