Ontmoet 3 aspirant-professionals die proberen natuurlijk haar Afro op de werkplek te normaliseren

Natuurlijk haar in de vorm van spoelen en krullen is altijd een gevoelig onderwerp geweest op de professionele werkplek. Verschillende personen in verschillende krulpatronen hebben op een gegeven moment discriminatie ervaren over hun natuurlijke haar afro. Of misschien hebben ze de behoefte gevoeld om te assimileren om te passen binnen eurocentrische schoonheidsnormen. In hebben we het geluk dat we in een tijd leven waarin dingen zoals de Kroonwet tot een goed einde zijn gebracht, waardoor discriminatie in professionele settings wordt voorkomen. Met alle vooruitgang die we als samenleving hebben geboekt, is er echter nog steeds een stigma rond natuurlijk haar. Dit laat veel ruimte voor vooruitgang.

Om Word Afro Day te vieren, ging All Things Hair zitten met drie aspirant-professionals met natuurlijk haar. Kyla Y, Alisa B en Stacy G zijn drie studenten die op persoonlijke reizen zijn geweest om het stigma rond natuurlijk haar in professionele omgevingen te verwijderen door te leren hoe ze hun eigen krulpatronen kunnen omarmen, ongeacht hun gelegenheid. Door middel van rigoureuze collegeklassen, veeleisende buitenschoolse activiteiten en intellectuele stages, praten deze drie over hun ervaringen met het navigeren door een verscheidenheid aan professionele ruimtes terwijl ze trots hun natuurlijke haar dragen.

Kyla Y, Medisch Noodtechnicus

afro haar
Ky leert haar natuurlijke haar afro te omarmen tijdens de overgangsperiode. Foto credit: @Ky.Zanhay

Maak kennis met Kyla Y, een tweedejaarsstudent die biomedische wetenschappen studeert en ook parttime werkt als medisch noodhulptechnicus. Kyla heeft een 4C afro haartype en is momenteel bezig met transitie terug in haar natuurlijke haartextuur van een relaxer. Kyla heeft altijd natuurlijk haar gehad tijdens haar jeugd, totdat een kapper besloot om een relaxer in haar haar te doen en beweerde dat haar haar “te dik was om mee om te gaan”. Daarna heeft ze worstelde een tijdje met het uiterlijk van haar haar.  Op dit moment zul je Kyla vinden die een verscheidenheid aan beschermende kapsels draagt terwijl ze aan haar nieuwe reis begint. Haar uiteindelijke doel is echter om haar 4c-haar trots in zijn natuurlijke staat te dragen.

“Toen ik opgroeide, kreeg ik altijd van mensen om me heen te horen dat mijn haar moest worden gedaan, wat betekent dat ik een pruik moest installeren, vlechten moest dragen of een naaibeurt moest krijgen,” zei Kyla. “Ik had mensen in mijn omgeving die me vaak een ongemakkelijk gevoel gaven omdat ik mijn natuurlijke haar naar school of werk wilde dragen.” Kyla’s doel is om niet alleen het stigma af te schudden dat door anderen om haar heen op haar werd geprojecteerd, maar ook om ervoor te zorgen dat ze de anderen om haar heen optilt met natuurlijk haar om hun krullen en spoelen te omarmen, vooral op het gebied van gezondheidszorg.

Kyla’s advies over het omarmen van je natuurlijke haar Afro

“Vergeet niet dat het omarmen van je natuurlijke haar een geweldige eerste stap is om niet alleen meer van jezelf te houden, maar ook om de mensen om ons heen te helpen comfortabeler te worden met het zien van natuurlijk haar in alledaagse omgevingen, ongeacht de omgeving.”

Kyla’s Natuurlijke Haar Routine Essentieel: SheaMoisture Coconut &Hibiscus Krul &Style Melk

Alissa B, biomedisch wetenschapper

natuurlijk haar afro wereld afro dag
Alissa heeft geleerd haar natuurlijke haar te omarmen door te herstellen van door hitte beschadigde en ongezonde haarroutines. Foto credit: @_pigeonone_

Maak kennis met Alissa B, een student biomedische wetenschappen met een 3b- en 3c-haartextuur. “Ik ben opgegroeid in een Dominicaans huishouden waar mijn krullende haar altijd ‘slecht haar’ werd genoemd. Als kind werd ik vaak naar de salons gebracht voor een blow-out”, zei Alissa toen ze het had over opgroeien met strakke krullen. Eenmaal op de middelbare school besloot ze het initiatief te nemen om te stoppen met het krijgen van regelmatige blow-outs. Ze begon uit te groeien en transformeerde haar op dat moment, door hitte beschadigde haar. Ze is tijdens de reis enorm van haar krullen gaan houden.

Sinds ze haar haar heeft getransformeerd, draagt Alissa het minstens 1-3 keer per week. Tussen het uittrekken van haar natuurlijke haar door, draagt ze het in onderhoudsarme beschermende stijlen zoals dubbele vlechten. Uiteindelijk worden deze een uitgevlochten stijl. Alissa stelt dat ze eerder vaak aarzelde om haar natuurlijke haar uit te trekken. Ze heeft echter geleerd om te onthouden dat “het oké is om mijn natuurlijke haar te dragen, net zoals het oké is voor iemand met steil haar om zijn natuurlijke haar te dragen … Ik heb een keer een dame gehad die me een visitekaartje naar haar salon gaf.,” zei Alissa. “Ik vat het niet persoonlijk op omdat het geen weerspiegeling is van mijn haar of uiterlijk, maar van hun bewustzijn en opleiding.

Alissa’s advies over het omarmen van je natuurlijke haar Afro

“Laat nooit iemand je onzeker maken over je haar, het is uniek en mooi. Maak deel uit van dat initiatief dat krullend haar normaliseert en de schoonheidsnormen tussen steil en getextureerd haar egaliseert. “

Alissa’s Natuurlijke Haar Routine Essentieel: Emerge My Everything Hair Styling Boter crème

Stacy G, inclusieve kinderopvoeder

natuurlijk haar afro voor werk
Stacy omarmt haar natuurlijke haar na jaren van ontspannen haar Photo Credit: @StacyLove2

Maak kennis met Stacy G. Ze is een inclusieve major in het onderwijs voor kinderen met 4b tot 4c getextureerd haar. Toen ze opgroeide, had ze altijd een permanent. Tijdens de quarantaine heeft ze echter de keuze gemaakt om eindelijk haar ontspannen uiteinden af te knippen en fris te beginnen, Stacy stelt dat ze nog nooit zoveel van haar haar heeft gehouden! Stacy draagt haar natuurlijke haar meestal de hele lente en zomer. Wanneer ze haar natuurlijke haar niet draagt, houdt ze ervan om allerlei soorten beschermende stijlen te dragen. Stacy’s vuistregel is “hoe minder warmte op natuurlijk haar, hoe beter.

Als het gaat om het dragen van haar natuurlijke haar in professionele omgevingen, geeft Stacy toe dat ze zich vaak beoordeeld en misplaatst voelde terwijl ze haar natuurlijke haar droeg. Toen ze in de zomer als lerares werkte, zag ze zelfs hoe studenten grappen maakten over haar natuurlijke haar. Momenten als deze vertragen haar echter niet. Stacy is ervan overtuigd dat ze, door haar natuurlijke haar meer uit te dragen, bijdraagt aan een toekomst waarin het dragen van je natuurlijke haar op een professionele plek normaal is. “Omarmen zal anderen helpen het te bewonderen”, zegt Stacy.

Stacy’s advies over het omarmen van je natuurlijke haar Afro

Gewoon, “doe wat je het beste voelt. Draag je haar echter niet in bepaalde stijlen ten koste van je individualiteit en om tegemoet te komen aan de schoonheidsstandaard van iemand anders.”

Stacy’s Natuurlijke Haar Routine Essentieel: SheaMoisture 100% Virgin Kokosolie Dagelijkse Hydratatie Shampoo en Conditioner

Heb je een verhaal te delen over je reis in het dragen van je natuurlijke haar in professionele omgevingen? Vier wereld afro dag met ons wanneer je je verhaal deelt door @AllThingsHairUS te taggen. Ook voor meer inspirerende verhalen, schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.