Overgang van ontspannen naar natuurlijk haar: 8 schattige stijlen om te dragen terwijl je relaxer uitgroeit

Collega-naturalista’s wereldwijd kunnen zich verhouden tot de gevoelens van de overgang van ontspannen naar natuurlijk haar. Je gaat door jaren van chemisch haarverslappers om te beseffen dat het het niet waard voor je is. Dan komt het uitdagende proces van de overgang uit de relaxer.

De snelste manier om over te stappen op natuurlijk haar is om al je ontspannen haar af te hakken. Maar we snappen het; je haar loslaten is veel makkelijker gezegd dan gedaan! Daarom is een andere route die je kunt nemen als je natuurlijk gaat, gestaag overgaan van ontspannen naar natuurlijk haar. Dit doe je door je natuurlijke haar te laten groeien en je ontspannen uiteinden te trimmen.

Door het vervelende en uitdagende proces van de overgang uit natuurlijk haar, vraag je je misschien af hoe je je groeiende natuurlijke haar kunt stylen om ontspannen uiteinden te verbergen.

Hier zijn 8 kapsels die je kunt dragen tijdens de overgang van ontspannen naar natuurlijk haar. Het mooie van deze looks is dat ze gemakkelijk te recreëren zijn!

1. Jumbo vlechten om ontspannen haarpunten te verbergen

Meisje met jumbo vlechten
Jumbo vlechten zijn een snelle en gemakkelijke beschermende stijl. Foto door Callum Shaw

Jumbo feed-in vlechten zijn een prachtige manier om je nieuw gegroeide natuurlijke haar te beschermen terwijl je de ontspannen haarpunten aan de onderkant verbergt. Voor het beste resultaat bij het dragen van deze stijl, feed-in haar naar de wortels van je natuurlijke haar en over je ontspannen uiteinden.

Hierdoor zien de vlechten er netter uit en voorkomt breuk aan de scheidslijn tussen je natuurlijke en ontspannen haar. Deze jumbo vlechten zijn zo snel en eenvoudig te installeren en uit te nemen. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om je overgangshaar te verzorgen tussen het dragen van de stijl door.

2. Top Knoop met Gelikt Natuurlijk Haar

Meisje met geboeide knot.
Voor een strakke look gel je je haar in een knot. Foto door Alexis Chloe

Lik je nieuw gegroeide natuurlijke haar op met een vasthoudende stylinggel zoals de TRESemmé Extra Hold Haar Gel om je natuurlijke wortels te mengen met je ontspannen haaruiteinden wanneer je je haar in een bovenste knoop legt. Overweeg dan voor een strakkere look en om breuk bij de afbakeningslijn te voorkomen, een haarstuk toe te voegen of paardenstaart weven om de bovenste knoop te voltooien.

3. Natuurlijke haar Cornrows met ontspannen uiteinden

Meisje met korte cornrows
Natuurlijke cornrows zijn een klassiek beschermend kapsel. Foto door Idowu Emmanuel

Wanneer je overgaat van ontspannen naar natuurlijk haar, wees dan niet bang om je haar een beetje in cornrows te gooien om extra werk aan het stylen van je haar te voorkomen. Met deze klassieke beschermende stijl kun je je overgangshaar weggestopt en ongepoord houden, zodat het kan bloeien. Probeer haargroeioliën te gebruiken, zoals Emerge Glow Off Olie Serum om je haargroeiproces te stimuleren.

Pro tip: Deze stijl kan met of zonder extensions worden gedragen omdat het niet trekt of stress legt op uw afbakeningslijn. Wanneer u echter extensies/feed-ins gebruikt, duurt de beschermende stijl langer.

4. Haak haar

Vrouw met gehaakt haar
Voeg toe aan je cornrows met gehaakt haar. Foto door Terricks Noah

Wil je je cornrows er nog niet uithalen? Kruid ze door gehaakt haar toe te voegen. Hierdoor kunt u uw cornrows langer binnenhouden en uw haar verder beschermen terwijl u overgaat van ontspannen naar natuurlijk. Voor een langere levensduur van het dragen van gehaakt haar, gebruik SheaMoisture’s Pruik &Weave Tea Tree &Borage Seed Oil Shine Spray om je frisse look te behouden.

5. Stop ontspannen haar in sjaals / hoofdbanden

Zwart meisje met camouflage hoofdband
Hoofdbanden zijn een gemakkelijke manier om ontspannen haarpunten te verbergen. Foto door Nana Yaw Otoo

Voor dagen dat je te laat bent, zonder enig idee hoe je je natuurlijke haar moet stylen, ga je voor een hoofdband. Stop vervolgens de ontspannen haaruiteinden in de hoofdband. Vervolgens pint bobbi de weggestopte uiteinden naar beneden als dat nodig is om te garanderen dat het niet doorschuiftde dag uit.

6. Draag hoeden over nieuw gegroeid natuurlijk haar

Zwart Meisje in Trendy Rode Hoed
Draag bij twijfel een hoed. Foto door Natasha Tirtabrata

Als je geen tijd hebt en geen zin hebt om je haar in een hoofdband te spelden, gooi dan een chique hoed op je overgangshaar voor de dag. Je kunt deze look ook afmaken door je haar in een lage knot of paardenstaart te stoppen om er meer in elkaar te zien.

7. Platte Twist Bun

Natuurlijk Haar Updo
Dit natuurlijke kapsel is chic voor dagelijks gebruik. Foto door Kadarius Seegars

Ga je voor een leuke business-casual look? Je moet proberen een stuk van de voorkant van je haar plat te draaien en vervolgens het resterende haar in een knot te doen. Wanneer u deze stijl in een lage knot draagt, hoeft u zich niet per se zorgen te maken over het toevoegen van extensies om de afbakeningslijn te beschermen. Ook is dit een mooie stijl als je een zo minimaal mogelijke hoeveelheid haarproduct en gels wilt gebruiken.

8. Paardenstaarten over Relaxed Ends

Meisje met hoge paardenstaarten
Extensie Paardenstaarten helpen om ontspannen uiteinden te bedekken. Foto door Vladimir Yelizarov

Een meer verklede manier om ontspannen haar te verbergen in een hoge paardenstaart. Zorg er echter voor dat u het aantal keren dat u strakke paardenstaarten draagt, beperkt om te voorkomen dat uw haargroei wordt belemmerd.

Hoewel de overgang van ontspannen naar natuurlijk haar een moeilijk en vervelend proces is, zijn schattige, functionele en beschermende kapsels niet onhaalbaar. Laat los en heb plezier met de reis terwijl je je nieuw gevormde krullen en spoelen blijft laten bloeien.

Ga je een van deze kapsels uitproberen terwijl je overgaat van ontspannen naar natuurlijk haar? Laat het ons zien door @AllThingHairUS te taggen.