26/01
2021
taalkeuze:

CHEMISCHE STOFFEN

AMMONIA

Een chemische stof dat de haarschubben open zet zodat de kleur volledig door het haar kan worden geabsorbeerd.
- Onaangename geur
- Veel mensen zijn allergisch geworden door het kleuren van hun haar met gevolgen als: Een jeukende hoofdhuid en waterige/rode ogen.

VERVANGING: MEA - Monoethanolamine

Een alkalische drager dat de schubbenlaag doet opzwellen zodat de kleur geabsorbeerd kan worden. Dit ingredient is geurloos en zacht voor de handen en de (hoofd)huid

PPD

Parafenyleendiamine is een chemische stof die veelvuldig en traditioneel wordt gebruikt als permanente haarverf. Mensen die zeer allergisch zijn voor PPD hebben hun haar niet kunnen verven met een traditionele haarverf. bekend als een mogelijk carcinogeen.
Allergische reacties voor PPD komen vaak voor en reacties omvat dermatitis, rode vlekken en zwellingen van de hoofdhuid en het gezicht. In sommige ernstige gevallen zwellen de oogleden volledig dicht en kan resulteren in contact urticaria en anafylaxie

VERVANGING: PTDS - p-Toluenediamine Sulfate.

Recente onderzoeken tonen aan dat meer dan 50% van de mensen die geen haarkleuring kunnen gebruiken dat PPD bevat wel haarkleuring met PTDS als alternatief ingredient kunnen gebruiken. Dit ingredient wordt ook nog eens in lage concentraties gebruikt in de O&M formules.

RESORCINOL

Gebruikt als kleurstof en wordt ook vaak gevonden in actuele acne behandelingen.
- Vermoed wordt dat het de hormoonhuishouding ontregeld
- Vermoed wordt dat dit een giftige stof is op het menselijk imuunsysteem.
- vermoed wordt dat het giftig is voor flora en fauna.

VERVANGING: 2-Methylresorcinol of 4-Chlororesorcinol

Volgens recente huid onderzoeken hebben deze chemicalien minder kans op overgevoeligheid en zijn ze biologisch afbreekbaar en dus veel beter voor het milieu.

Designed and powered by AWINK

LoginRegistreren
Mijn Winkelwagen
0 artikelen