Pantone Kleur van het Jaar 2023: Maak kennis met Viva Magenta + 5 manieren om deze haarkleur te dragen

De Pantone-kleur van het jaar 2023 is aangekondigd en deze magenta-tint, Viva Magenta, is waar haarkleurdromen van gemaakt zijn. “Pantone’s Kleur van het Jaar, Viva Magenta 18-1750, trilt met vim en kracht. Het is een schaduw geworteld in de natuur die afdaalt van de rode familie en uitdrukking geeft aan een nieuw signaal van kracht. Viva Magenta is dapper en onverschrokken, en een pulserende kleur wiens uitbundigheid een vreugdevolle en optimistische viering bevordert en een nieuw verhaal schrijft. ” Zegt Pantone.

“In dit tijdperk van technologie willen we inspiratie putten uit de natuur en wat echt is,” vertelt Leatrice Wiseman, uitvoerend directeur van het Pantone Color Institute. “PANTONE 18-1750 Viva Magenta stamt af van de rode familie en is geïnspireerd op het rood van cochenille, een van de meest kostbare kleurstoffen die behoren tot de natuurlijke kleurstoffamilie en een van de sterkste en helderste die de wereld heeft gekend.”

Viva Magenta
Maak kennis met Viva Magenta, Pantone’s kleur van het jaar 2023. Foto credit: Pantone.

1. Viva Magenta Vlechten

pantone kleur vlechten
Deze lange vlechten zijn een geweldige manier om een frisse kleur uit te testen.

Als je de Pantone-kleur van het jaar wilt testen zonder schade aan je natuurlijke haar te veroorzaken, overweeg dan een beschermende stijl in deze tint. Laat je stylist magenta-getint haar in je stijl vlechten. Als je verliefd wordt op de kleur, kun je altijd je natuurlijke haar verven!

2. Gemengde hoogtepunten

pantone kleur rood accenten
Voeg rode highlights toe aan je natuurlijke basis.

Aan de andere kant kun je ook overwegen om erin te duiken en rode highlights toe te voegen aan je hele haardos. Vraag je colorist om de kleur op ongeveer een halve centimeter afstand van je wortels te starten om ervoor te zorgen dat je basiskleur nog steeds doorkomt.

3. Kralen vlechten

pantone kleur kralen vlechten
Deze kralenvlechten maken een belangrijk statement.

Maak een statement door vlechtjes en kralen te verdubbelen. Dit is een andere beschermende stijl waarmee je de trend kunt testen zonder schade toe te brengen aan je natuurlijke haar. We houden ervan hoe flatterend deze kleur is op een reeks huidtinten!

4. Ombré

pantone kleur ombre
Voeg een vleugje rood toe met een ombré blend.

Laat je roots natuurlijk en verwerk deze kleur in een ombré stijl. Het mooie van een ombré stijl is hoe mooi hij uitgroeit. Omdat de stijl begint met je natuurlijke kleur, hoef je niet zo snel terug naar de salon voor touch-ups!

5. Viva Magenta Vlechten

pantone kleur vlechten
Deze ombré vlechten bieden een vleugje kleur.

Doe mee aan deze trend met een magenta-tint die meer roze dan rood klinkt. Deze mix van roze, rood en paars flatteert een reeks huidtinten en voegt direct leven toe aan je look. Om deze look volledig na te bootsen, combineer je je nieuwe kleur met een coördinerende lipkleur!

De Pantone-kleur van het jaar is aangekondigd en deze maagdenpalmtint, Very Peri, is waar haarkleurdromen van gemaakt zijn. “Een dynamische maagdenpalmblauwe tint met een vibrerende violetrode ondertoon combineert de trouw en constantheid van blauw met de energie en opwinding van rood,” zegt Pantone.

“Terwijl we naar een wereld van ongekende verandering gaan,” deelt Leatrice Wiseman, uitvoerend directeur van het Pantone Color Institute, “de selectie van PANTONE 17-3938 Very Peri brengt een nieuw perspectief en visie van de vertrouwde en geliefde blauwe kleurenfamilie, die de kwaliteiten van de blues omvat, maar tegelijkertijd met zijn violetrode ondertoon, PANTONE 17-3938 Very Peri toont een spritely, vrolijke houding en dynamische aanwezigheid die moedige creativiteit en fantasierijke uitdrukkingen aanmoedigt.”

Instagram-coloristen zijn het daarmee eens, en velen zijn al begonnen met het zorgvuldig creëren van gemengde tinten maagdenpalm geïnspireerd door Pantone.

pantone kleur
Pantone kleur van het jaar: Very Peri.

Hier zijn 7 tinten maagdenpalm haarkleur geïnspireerd op Pantone’s kleur van het jaar voor :

1. Technicolor

pantone kleur violet
Deze technicolored mix van maagdenpalm tinten is even dynamisch als cool. Foto credit: Instagram.com/ lwoodssalon

Lauren Woods creëerde deze technicolored geblazen paarse haarkleuren. Deze wintervriendelijke tint maagdenpalm raakt dezelfde noten als de kenmerkende Pantone-kleur van en biedt een zekere ijzing in zijn dimensie.

“Maagdenpalm is een pastel modekleur,” zegt Woods. “Eerst moet je platinablond haar hebben en dan de maagdenpalm sha aanbrengen.de. Klanten: Overleg met uw stylist om te zien of dit voor u mogelijk is!

“Nadat je je perfecte maagdenpalm in de salon hebt gekregen, raad ik aan om 1x per week een paarse shampoo en conditioner te gebruiken om de kleur te behouden. Gebruik koud water om vervaging te voorkomen.”

Wij houden van Nexxus Blonde Assure Purple Shampoo en Conditioner!

2. Nova Wit en Icy Purple

pantone kleur space buns
Deze mix van blauw en paars slaat precies goed aan. Foto credit: Instagram.com/davedscissorhands

Daved Anthony Munoz van @DavedScissorHands het genageld met deze ijzige zilveren maagdenpalm mix van kleuren. Lichter aan de wortels en donkerder aan de uiteinden, combineert dit omgekeerde balayage-effect twee trending kleuren tot één samenhangend geheel.

3. Zilverachtige tinten

pantone kleur strand golven
Voeg wat zilver toe voor een winterse look. Foto credit: Instagram.com/beautyyby_brii

Springend van de zilveren elementen van de laatste look, zijn we verheugd om deze cool-getinte winterse look van Briana Christine te laten zien. Deze levendige mix van pasteltinten is de perfecte winterse manier om deel te nemen aan deze Pantone-kleurentrend.

4. Gedurfde dimensie

pantone kleur effen
Deze levendige tint is een gedurfde richting om te nemen. Foto credit: Instagram.com/sunchildgina

We kunnen geen genoeg krijgen van de gedurfde en levendige elementen die hier spelen. Gina Scarsellato rockt deze tint met vertrouwen.

5. Dieppaars

pantone kleur dieppaars
Deze dieppaarse tint zit vol dimensie. Foto credit: https: Instagram.com/_victoriaslade

Victoria Slade, in Brooklyn gevestigde haarstylist, colorist en saloneigenaar bij Best Little Hair House, creëerde deze unieke tint diepe maagdenpalm. De toevoeging van een set korte knallen neemt deze face-framing cut een tandje hoger!

6. Tinten blauw en paars

pantone kleur paars blauw
Deze combinatiestijl omvat tinten blauw en paars. Foto credit: Instagram.com/allthingshairus

Jen Guido Gurnee, haarkleurexpert, creëerde deze prachtige mix van paarse, blauwe en zilveren tinten. Deze zilverachtige sluier van kleur is perfect voor de wintermaanden!

Houd je kleur levendig door Love Beauty en Planet Blooming Color Murumuru Butter &Rose 2-Minute Magic Masque op wekelijkse basis!

7. Nachtelijke hemel

pantone kleur nachthemel
Nachthemel-geïnspireerde mix van kleuren. Foto credit: instagram.com.shell.vega

Deze prachtige mix van op de nachtelijke hemel geïnspireerde kleuren is gemaakt door kleurexpert en opvoeder Shell Vega. Met lila tinten en fluweelzachte blauwtinten doet deze look denken aan de nachtelijke hemel.

Denk je erover om een van deze tinten van de Pantone-kleur van het jaar uit te proberen? Zorg ervoor dat je ons tagt over @AllThingsHairUS met de resultaten!