Pin Up Hairstyles Tutorial: Hoe de Glam Roll te doen

De glam roll is een pin up kapsel oldie maar goodie die een van de meest alomtegenwoordige was in de jaren 1940 en 1950. Het beschikt over grote, zijdelings geveegde golven – gevormd door pin curling en water, terug in de tijd van oorlogsgerantsoeneerde haarproducten – aan één kant vastgepind. Gerold uiterlijk hield het haar van de schouders van vrouwen tijdens het bedienen van machines toen ze tijdens de oorlog bij het fabriekspersoneel moesten komen, waardoor dit specifieke kapsel een van de meest iconische looks van die tijd werd.

Verre van oude geschiedenis te zijn, is dit echter een klassieke, feestklare look die alleen maar sexyer wordt met moderne accenten. Gecombineerd met wat poppy-rode lippen, killer winged liner en een moto jas, en je bent klaar om te verdoven onder de maretak! Scroll naar beneden voor een eenvoudige manier om deze coole pin-up kapsels te maken:

1. Verfris je haar.

Verfris je haar door wat droogshampoo te gebruiken die olie absorbeert terwijl het de weg vrijmaakt voor veerkrachtige, volumineuze looks, vooral op fijner haar. We houden van de gewichtloze formule van Dove Style + Care Volume en Fullness Droogshampoo.

Stap

start pin up kapsels met schoon haar

2. Spray op een hittebeschermend middel.

Geef het haar een goedbedoelde spritz van een thermische protectant, zoals TRESemmé Thermal Creations Instant Warmte Tamer Spray, om het haar te beschermen tegen schade door uw föhn, en om wat structuur en zachtheid te bieden.

Stap

voorbereiding voor pin-up kapsels met hittebeschermend middel

3. Föhn je haar.

Met behulp van de medium hitte-instelling, ruw-droog haar met een föhn tot 90% droog. Je voorbereiding op een pin up kapsel is bijna klaar!

Stap

föhnend haar om pin-up kapsels te creëren

4. Bereid voor met een stijltangspray.

Geef je haar een extra laag bescherming tegen hete tangen met een spray gemaakt voor stijltang styling. We houden van hoe TRESemmé Keratin Smooth Flat Iron Smoothing Spray helpt kroezen onder controle te houden en geeft een glans, zelfs nadat je krul is uitgehard.

Stap

stijl pin up kapsels met een flat iron spray

5. Begin met krullen.

Begin met het krullen van je haar in verticale secties, van het ene oor helemaal naar het tegenovergestelde. Om te krullen, sluit je eerst het gedeelte tussen de hete tang, sluit je vervolgens het strijkijzer en rol je de rest van het haar rond de buitenkant. Laat het haar zachtjes naar beneden lopen terwijl het ondergaat en laat dan los.

[Editors’s note: Curling this way via a closed flat iron results in a sexier, tougher-looking spiral that has a bit of an edge to it.]

Stap

begin met het maken van een glam roll op pin up kapsels met een strijkijzer

6. Herhaal dit op alle secties.

Blijf krullen op alle secties en laat ongeveer een centimeter haar vrij aan de uiteinden voor een ruwere, modernere afwerking. Je kunt er ook voor kiezen om met elke sectie in verschillende richtingen te gaan voor een natuurlijker gevoel.

Stap

krul pin up kapsels met een stijltang voor meer rand

7. Verfijn.

Leg de finishing touch op de randen en de strengen aan de zijkanten van je gezicht, krul weg van je gezicht voor een meer flatterende look. Nu is het tijd om wat pin up kapsel vibes te creëren.

Stap

verfijn je pin-up kapsels aan de uiteinden

8. Maak een zijdeel.

Met het uiteinde van een rattenstaartkam, snijdt u het randgebied af om een zijdeel te creëren.

Stap

deel je pin-up kapsels naar één kant voor een glam look

9. Plaag de franje.

Plaag je haarlijn om volume te creëren bij de wortel. Je hebt deze lift nodig voor je zijwaartse duik.

Stap

texturize pin up kapsels met een beetje backcombing

10. Maak je spiralen los.

Neem je vingers lichtjes door je krullen om ze los te maken. Eén tot twee pompjes serum, zoals Nexxus Humectress Encapsulate Serum, kan helpen om een extra dosis glans en kroescontrole aan je haar te geven.

Stap

verzacht je pin up kapsels door krullen te scheiden

11. Speld je pony vast.

Gebruik twee neutraal gekleurde bobby-pinnen om je pony aan één kant vast te pinnen en de pinnen uit te lijnen zodat ze één rechte lijn creëren.

Stap

knip je pin up kapsels aan met wat bobby pins

12. Breng haarlak aan.

Om je swoop op zijn plaats te houden, geef je eerst het haar een spritz van afwerking haarlak, zoals Nexxus Maxximum Afwerking Mist. Neem vervolgens het deel net onder je bobby-pinnen en draai het naar buiten en weg van je gezicht, opnieuw vastzettend met een andere haarspeld.

Stap

vergrendel je pin up kapsels met haarlak

13. En je bent klaar!

Zorg ervoor dat je swoop min of meer je oorspronkelijke twee pinnen verbergt. Je pin up kapsel is compleet!

Stap

glam party pin up kapsels