Pintura Highlights: de beste kleurtechniek voor krullend haar

Je hebt krullend haar en wilt een kleurverandering, maar niets te drastisch en zeker niets schadelijks voor je perfecte krullen. Klinkt bekend? Pintura highlights kunnen een van de beste kleurtechnieken zijn voor krullend haar. We zullen eens bekijken hoe deze trend dimensie toevoegt aan je veerkrachtige lokken op een manier die traditionele verijdelde highlights nooit zouden kunnen. We serveren ook een aantal super hete pintura haarfoto’s voor uw volgende salonafspraak.

Wat is Pintura Highlights?

Opgericht door Dennis Da Silva, Braziliaans haarstylist en mede-oprichter van DevaCurl. Het woord pintura betekent eigenlijk “schilderen” in het Braziliaans Portugees, hoogstwaarschijnlijk vindt het zijn oorsprong in de moedertaal van Da Silva.

Pintura highlights werken het beste op krullend haar en coily-haired meisjes. Dat komt omdat strak gewikkelde krullen niet zoveel licht reflecteren als bijvoorbeeld golvende krullen en daarom de helderdere highlights nodig hebben om die schitterende glans te laten zien.

Zijn Pintura highlights schadelijk? Telkens wanneer u permanente kleur aan uw haar toevoegt, is er schade bij betrokken. Omdat er echter geen folies en extreme hitte worden gebruikt en omdat de wortels en veel van het natuurlijke haar onaangeroerd kunnen blijven, is het een veel gezondere optie voor je lokken.

Hoe krijg je de look?

Pintura highlights hebben een vergelijkbare techniek als andere populaire haarverfwoorden die je overal ziet: zoals balayage, bijvoorbeeld. Het verschil zit hem in de hoeveelheid kleur die van middenhaar tot aan de wortels wordt aangebracht. Pintura-highlights passen niet alleen een zware hand toe op de uiteinden, maar beginnen de kleur ook daadwerkelijk vanaf de uiteinden naar boven te werken. In wezen is het een manier om met de hand natuurlijk ogende highlights op krullend haar te schilderen voor een mooie pop van all-over kleur die echt door je haar schijnt.

Uw colorist moet de kleur strategisch plaatsen waar het licht valt, in tegenstelling tot een folietechniek waarbij de colorist hoogstwaarschijnlijk de krul zal uitrekken om de kleur te plaatsen en in folie te wikkelen om te verwerken. Wanneer de colorist met de hand wordt geschilderd met behulp van de Pintura-techniek, kan hij uw natuurlijke krul intact laten, zodat de kleur daadwerkelijk de juiste plekken raakt voor uitbarstingen van kleur. De colorist kan zo hardhandig gaan met de kleur als je wilt, of je nu zomers brons, veel blond of een pop van roze wilt. Je kunt er thuis het beste uithalen met behulp van enkele populaire producten zoals de fan-favoriete Light Defining Gel van DevaCurl.

Pintura Highlights Techniek

Instagram / @ezzycolordevacurl

10 Pintura Highlight Inspiraties

Niet iedereen kan zich een reis naar de O.G. DevaSalon veroorloven of een krulspecialist vinden, maar je kunt ervoor zorgen dat je stylist een duidelijk idee heeft van wat je wilt door foto-inspiratie mee te nemen naar je volgende afspraak. We gaan aan de slag met deze 10 geweldige foto’s van beeldschoon pintura-haar. Neem een kijkje!

#1: Zonovergoten en Subtiel

De schoonheid van Pintura hoogtepunten ligt in de manier waarop het er natuurlijk uit kan zien. Slechts een paar hints van hoogtepunten hier en daar waar het natuurlijke licht zou vallen, maakt dit er zo zonovergoten uit. Laat deze krullen linten van licht worden met wat extra volume van de all-over lagen.

#2: Bijna vol blond

Je hoeft niet bang te zijn om naar een volle kop blond te reiken. Met Pintura-highlights is het verkrijgen van die felbegeerde balayage rootyy dark ends plus blonde tips eigenlijk haalbaar. Deze zachte zanderige kleur is natuurlijk en moeiteloos.

#3: Geleidelijke en zachte look

Een van de beste delen van Pintura-hoogtepunten is dat ze niet zo schadelijk zijn. De colorist is in staat om het haar bij te werken door alleen de geverfde delen te kleuren, waardoor de wortels met rust blijven. Deze zachte, geleidelijke look van pintura highlights op natuurlijk haar is gemakkelijk te onderhouden en universeel flatterend.

#4: Karamel Medium-Length ‘Do

Heb wat zomerplezier door drie tinten lichter te gaan met de hoogtepunten. Uw colorist kan de kleur met de hand op elke krul schilderen, zodat de hooglichten er niet streperig uitzien. Het resultaat moet heldere knallen van kleur zijn om een mooie, middellange snede op te fleuren.

#5: Peek-A-Boo Rode Stukken

Zoals je haar willekeurig gezegend was met kastanjebruine strepen, hoeft niemand te weten dat het perfect was samengesteld. Neem elke brunette een tandje hoger met een aantal willekeurige rode stukjes die door de krullen pieken. Voeg een zijdeel of zelfs wat pony’s toe voor een extra vrouwelijke stijl.

#6: All-Over Blond

Maak gebruik van deze techniek om blond te worden. Met highlights en lowlights kan het resultaat er nog steeds super natuurlijk uitzien. En hoewel Pintura minder schadelijk is dan traditionele highlights, wil je je geverfde haar nog steeds behandelen met diepe conditioneringsmaskers om het zacht en sterk te houden.

#7: Gedurfde kleur en krullen

Deze hoogtepunten hebben een mixture van natuurlijke volwassen kleur met knallen van frisse kleur. Combineer het met veel vorm en volume aan de bovenkant om de krullen te laten zien en je hebt een leuke look. Deze honingblonde brunette mix vult haar ogen en huidskleur aan.

#8: Zachte bruine kleuren

Soms is alles wat een vrouw nodig heeft een vleugje intrige. Het toevoegen van een hint van “heeft ze net een paar uur in South Beach doorgebracht?” is genoeg om elke natuurlijke brunette op te fleuren. Houd de stukken in de buurt van het gezicht om de teint te verzachten, zoals hier te zien is.

#9: Lange Gebronsde Brunette

Deze bronzy highlights worden zwaar in haar haar toegevoegd, met de nadruk op de voorste stukken. De metallic kleuren zijn oogverblindend en passen perfect bij haar accessoires (en hadden we al gezegd, oogkleur?). De mix van bruinen met een zwaar zijdeel zijn to-die-for.

#10: Blauwe wervelingen op kort haar

Zeiden we dat Pintura-hoogtepunten alleen voor brunettes en blondines waren? Echt niet! Deze techniek is een leuke manier om elke gewenste kleur toe te voegen. Of het nu blauw, rood of geel is, het helpt om de kleuren te mengen op een manier die beweegt met je krullen.

Krijg de gewenste gemarkeerde look die je hebt vastgepind door voor deze techniek te kiezen. Zoals je kunt zien, gaat zelfs een klein beetje een lange weg als de perfecte methode om het beste in je krullen naar boven te halen. En het beste deel is, als het goed wordt gedaan, zijn Pintura-hoogtepunten gemakkelijk te onderhouden. Bovendien doen ze minder schade dan traditionele verijdelde hoogtepunten en zullen de voor- en na-waardig zijn.