Plat haar problemen? Leer 20 manieren om zichtbare lift en volume te krijgen

We kennen allemaal de boor: je verliet het huis met selfie-waardige, volumineuze lokken om een paar uur later vast te zitten met plat haar. Ondanks het gebruik van elke truc in het boek om de stuiter in je lokken te houden, kan het vechten tegen leeggelopen lokken een voortdurende strijd zijn.

“De sleutel tot het op afstand houden van plat haar is door je te concentreren op het optillen van de wortels,” zegt haarstylist Elena Diaz. Diaz onthult haar insidertips om ervoor te zorgen dat je lokken vol en volumineus blijven en geeft ons de 411 op essentiële zwaartekracht tartende producten.

Boordevol fail-safe oplossingen die ervoor zorgen dat je lokken er de hele dag vol uitzien, zijn deze hacks je eerste verdedigingslinie tegen plat haar. Probeer ze nu, bedank ons later:

1. Vind jouw perfecte fringe type.

plat haar fix blonde highlights franje
Hier zijn 15 manieren om je haar wat broodnodig volume te geven.

Net als een goocheltruc voor je manen, kan een franje (vastgeknipt of ingesneden) de illusie van onmiddellijke volheid toevoegen. Door een extra stuk haar naar de voorkant van het gezicht te trekken, geeft het de illusie dat er een uniforme dikte is voor de rest van je lokken.

Als je liever side bangs hebt dan een gordijnachtige snit, heb je geluk. Franjes in elk formaat kunnen worden geplaagd en opgetild bij de wortels om dezelfde lichaamsversterkende illusie te geven. Om extra dikte toe te voegen, krul je je knallen iets naar je voorhoofd en laat je je vingers er vervolgens doorheen lopen.

2. Style je lagen voor een blijvende lift.

Leer hoe je het meeste uit je lagen kunt halen, ongeacht wat je haarlengte is met deze hack die perfect is voor het opbouwen van lichaam en volume.

“Voor haar dat boven de schouders zit, is het stylen van schokkerige lagen met een krulstokje een geweldige manier om met textuur te spelen,” suggereert Diaz. “Neem lagen op verschillende lengtes en krul sommige uiteinden naar binnen en andere naar buiten. Dit zal de illusie van voller haar rond het gezicht toevoegen.”

Als je langere lokken schommelt, gebruik dan klittenbandrollers om je lagen op te tillen door te beginnen bij de middelste lengtes van het haar en omhoog te krullen. Zet de krul vast door er met een haardroger overheen te gaan en laat hem volledig afkoelen voordat je hem verwijdert.

3. Bereid je haar voor voordat je shampoo gebruikt.

In de strijd tegen platte lokken is het belangrijk om een volumeverhogende stap toe te voegen aan elk onderdeel van je haarverzorgingsroutine. Met een formule die je manen glad en gepolijst laat, TRESemmé Beauty-Full Volume Pre-Wash Conditioner is ontworpen om vóór uw shampoo te worden gebruikt. Het elimineren van de noodzaak van een conditioner, die het haar kan verzwaren, dit product is een zwaartekracht tartende game-changer. De formule maakt gebruik van Fleximax volumizers en vezelpolijstende actieve stoffen om u een boost van volume te geven en een prachtige glans te behouden.

4. Gebruik de juiste shampoo en conditioner combo.

Bereid je lokken voor op succes door een shampoo en conditioner te gebruiken die zijn geformuleerd om serieus volume toe te voegen. In plaats van verschillende producten onder de douche te stapelen, is het belangrijk om slechts een paar hardwerkende formules te gebruiken die u blijvende resultaten geven.

Dit zorgt ervoor dat je volgende stylingstappen de juiste basis hebben om de look vast te houden terwijl het haar licht blijft. Vergeet niet: zwaar haar = plat haar.

We raden u aan om Suave Up De Volume Shampoo en Conditioner, die beide gewichtloze glans en blijvende lift toevoegen.

5. Houd conditioner uit de buurt van je wortels.

Dit is een eenvoudige tip die het volumeniveau in je haar kan veranderen. Het is zo belangrijk dat je conditioner alleen richt op de onderste tweederde van je strengen. Als je conditioner in je wortels stopt, zal het ze overbevochtigen en verzwaren, waardoor elke hoop op het creëren van volume bij de wortel wordt weggenomen, wat op zijn beurt het platte haar zal behouden.

6. Gebruik een volumeverhogende mousse tegen Plat Haar.

plat haar mousse
Neem een mousse op in je routine voor extra volume.

Geen paniek! We weten dat je huivert bij de gedachte om extra gewicht aan je haar toe te voegen, maar eigenlijk is het aanbrengen van mousse een stap die we je aanraden niet over te slaan.

Na verloop van tijd kunnen verwarmde stylingtools zoals krultangen ervoor zorgen dat het haar er beschadigd of broos uitziet, wat leidt tot een kroesachtige textuur. Het toevoegen van een mousse aan je routine voor het stylen kan het haar helpen beschermen tegen dit minder dan perfecte lot, terwijl het een essentieel liftend effect toevoegt.

7. Luchtdrogen versus föhnen: wat is het beste?

“Je stijl zal meer uithoudingsvermogen hebben als je begint met nat haar,” zegt Diaz. “Haar dat op natuurlijke wijze is gedroogd in plaats van met een föhn, zal de neiging hebben om gemakkelijker plat te vallen.” Om te voorkomen dat het haar er slap uitziet, stelt Elena voor om een föhn en een vatborstel te gebruiken om elk gedeelte naar voren te duwen, zodat wanneer het haar valt, het niet recht naar beneden valt.

Als u het gebruik van verwarmde producten wilt vermijden, kunt u nog steeds een goed niveau van volheid bereiken met luchtgedroogd haar. De sleutel is om een selectie van volumeverhogende producten te gebruiken (vooral bij de wortels) terwijl je haar nat is. Wanneer het droog is, zal het terugcomen van kleine secties op de hoofdhuid helpen om het lichaam te vergrendelen.

Om de wortels met een blijvende finish op te tillen, moet je ervoor zorgen dat je hebt geïnvesteerd in een haardroger met meer dan één warmtestand. Fijn of beschadigd haar kan gevoelig zijn voor hoge hitte, dus de beste manier om de optimale instelling te kiezen, is door de hete lucht in de palm van je hand te richten. Als je je comfortabel voelt om die temperatuur op je handpalm te hebben, zou het prima moeten zijn om op je hoofdhuid te gebruiken.

Om die allerbelangrijkste bulk en body toe te voegen aan het middengedeelte en de uiteinden van het haar, kies je een krulstok met een brede loop. Hoe groter de loopmaat is, hoe groter je krul eruit komt te zien. Het is ook belangrijk om een toverstok te gebruiken met een uniforme loopbreedte in plaats van een taps toelopende punt. Deze dikte zorgt ervoor dat je zelfs aan de wortels van je haar het meeste volume creëert.

8. Gebruik de juiste soort haarborstel om plat haar te vermijden.

Jouw volumineuze haarmotto? Hoe beter de tools, hoe groter het volume.

Een geventileerde borstel zorgt ervoor dat hete lucht vanuit alle hoeken toegang heeft tot uw strengen tijdens het föhnen. Dit versnelt niet alleen het proces, maar vergrendelt ook de stijl langs elke streng. We raden aan om borstels met metalen borstelharen te vermijden, omdat deze te snel kunnen opwarmen en delicaat haar kunnen beschadigen.

Een fijntandige kam is een van de meest onderschatte producten voor slappe lokken. Het is de gemakkelijkste en meest effectieve manier om plat haar terug te kammen, omdat de dunne tanden tot aan de basis van de hoofdhuid kunnen komen. Het gebruik van een brede, ronde borstel (ook bekend als een barrel brush) is zonder twijfel de beste manier om mega hoeveelheden volume te creëren. Met een ronde borstel kun je het haar tijdens het drogen ook uit de hoofdhuid trekken en naar buiten tillen, een belangrijke factor als het gaat om het creëren van volheid. Zoek naar een gereedschap met dikkere haren, omdat dit ervoor zorgt dat al het haar wordt opgepikt terwijl je gaat.

9. Boost je gebruikelijke föhnmethode.

plat haar föhnen
Schakel je föhntechniek in voor een optimaal volume en body.

Bouw je lichaam op door je haar in verschillende hanteerbare secties te verdelen en concentreer je op het drogen van elk deel, met de nadruk op de wortels. “De meeste mensen trekken het haar in horizontale richting uit tijdens het föhnen, maar het optillen van het haar naar boven naar de bovenkant van je hoofd is de sleutel tot blijvende volheid,” zegt Diaz.

Bekend als ‘over-directeding’, dwingt deze techniek het haar om te liggen waar je het wilt hebben, en laat het niet van nature plat tegen de hoofdhuid vallen. Elena raadt ook aan om je warmte-instellingen op medium te houden als je broze of beschadigde lokken hebt, of op de hoogste warmte- en krachtinstelling als je haar gezond is.

“Het is ook belangrijk om te blazen in zigzagsecties, in plaats van alleen horizontale lagen. Deze techniek houdt het lichaam in je haar, ongeacht waar je afscheid zit.”

10. Gebruik textuur om platte, slappe lokken te bestrijden.

Als het gaat om het liften van slap of plat haar, is het creëren van veel textuur de sleutel. Als je haar fijner dan vol is, creëer dan de look en feel van een dikke manen door kleine delen van de uiteinden van je haar voorzichtig terug te trekken. Gebruik je vingers om vervolgens langzaam alle te verwarde strengen te scheiden.

Je zou in de verleiding kunnen komen om grote stukken haar te stylen terwijl je gaat om tijd te besparen. Maar voor het meest samenhangende resultaat, richt u zich op het verkrijgen van de juiste hoeveelheid textuur in elke kleine sectie. Dit zorgt ervoor dat je een meer finessed en minder kroesachtig resultaat hebt.

11. Geef je haar de hak.

plat haar bob
Door je haar kort te knippen, krijgt het meer volume.

Geef je haar de beste kans en het natuurlijke volume door het korter te knippen. Hoe langer je haar is, hoe groter de kans dat het plat is omdat het zwaarder is. Dit geldt met name voor mensen met platte en dunne strengen. Probeer een paar centimeter af te nemen of ga zelfs voor een full-on bob om je haar lichaam en beweging te geven.

12. Gebruik een droogshampoo om volheid toe te voegen.

De natuurlijke opbouw van oliën op je hoofdhuid gedurende de dag kan gewicht toevoegen aan je wortels, waardoor je haar plat valt. Verbeter je kapsel met een gezonde dosis droogshampoo om de look en feel van je manen te verlichten. Vermijd het simpelweg spuiten van het product in de algemene richting van uw wortels en kies voor een meer gerichte, sectionele aanpak.

Voor een effectievere toepassing, til kleinere delen van het haar bij de wortels en houd de droogshampoo loodrecht op je hoofd. Spuit elke sectie nauwkeurig naar de hoofdhuid. Er wordt hier niet bezuinigd; hoe meer tijd je aan je coif besteedt, hoe voller het eruit zal zien. We raden u aan om Dove Refresh + Care Volume en Fullness Droogshampoo omdat dit product ingebouwde volumeverhogende eigenschappen heeft om u te helpen bij uw zoektocht naar meer volumineuze strengen.

13. Dun en plat haar? Kies voor een haarcombinatie van klassieke stijlen.

Eenvoudige ballerinabroodjes en rechte paardenstaarten zijn misschien niet de beste stylingoptie als je lokken aan de fijne kant zijn. Terwijl dikker haar nog steeds zijn vorm behoudt wanneer het wordt teruggetrokken, kunnen dunne lokken er plat uitzien als het haar eenvoudig in een knot wordt gelikt of in een piekerige paardenstaart wordt achtergelaten.

Om wat extra pit aan dun haar te creëren, probeer je een verscheidenheid aan volumineuze technieken in je gekozen kapsel op te nemen. Het toevoegen van lagen van dimensie aan de achterkant en voorkant (zoals een halve vlecht met losse golven) zal vorm en lichaam toevoegen.

14. Creëer volume met haarrollers.

plat haar haarrollers
Haarrollers kunnen een flat hair game changer zijn.

Haarrollers zijn een geweldige manier om het volume te verhogen om plat haar en lichaam in je stijl te voorkomen. Begin met het föhnen van je haar tot ongeveer 70% klaar. Voeg vervolgens je haarrollers toe om je stijl te creëren en in te stellen. Verwijder je rollers zodra je haar 100% droog is.

15. Ga naar de kern van het probleem.

Het opbouwen van het uiterlijk van dikkere en vollere wortels is de sleutel tot het opknappen van haar dat plat gelijnd is.

Begin met het richten van volumeverhogende producten op delen van de hoofdhuid die vaak zwaar of zwaar aanvoelen, zoals de kroon. Vul deze secties op voordat je de rest van je haar stylet voor maximale impact.

16. Haal het meeste uit die babyhaarlokken.

Wil je slappe haarlokken rond je haarlijn liften? Het is misschien tijd om je babyharen te omarmen. Als je een updo sport, probeer dan een beetje te plagen en terug te krabbelen op eventuele flyaways of dunne strengen die je gezicht omlijsten. Deze snelle aanraking geeft de illusie van dikkere lokken aan de basis, om nog maar te zwijgen van het camoufleren van een dunne haarlijn. Geloof ons, babyharen hebben er nog nooit zo on point uitgezien.

17. Draai je onderdeel om voor een onmiddellijke boost.

plat haar zijkant deel
Verander uw onderdeel in een diep zijgedeelte voor extra volume. Foto credit: Craig Alexander

Ben je klaar voor de snelste volume hack in de haarwereld? Nadat je je haar in je gebruikelijke deel hebt geföhnd, draai je je lokken om naar de andere kant van je hoofd, of naar een diep linker- of rechtergedeelte als je ze meestal in het midden scheidt. Dit is een eenvoudige oplossing die direct volume toevoegt aan de kruin van je haar!

18. Haal een verdikkingsspray in je arsenaal.

Nadat je klaar bent met stylen, voeg je wat verdikkingsspray toe om extra volheid toe te voegen. TRESemmé Volume Verdikking Spray is geformuleerd om het tillen en volume te maximaliseren. Geef dit gewoon een spray bij je wortels en laat de verdikking beginnen.

19. Bouw je bounce op met plagen.

plat haar rug kammen
Plaag je haar voorzichtig voor extra volume.

Niet in paniek raken! We beloven dat deze tip niet zo eng is als het klinkt. Als je kiest voor een complexe updo of ervoor moet zorgen dat je stijl de hele dag meegaat, plaag dan het haar aan de wortels door kleine secties terug te krabbelen waar je extra volume wilt. De meeste mensen hebben de neiging om dit proces te overhaasten uit angst voor het creëren van een rommelige, onverzorgde sfeer, maar om effectief terug te kammen, moet je langzaam en precies werken.

“De verleiding is meestal om met enorme secties te werken en het haar zo snel mogelijk op te pluizen”, onthult Diaz. “De waarheid is dat het stevig en gelijkmatig terugbrengen van het haar van de schacht naar de wortels de beste techniek is. Werk langzaam en precies in elke sectie.”

Verre van je achter te laten met verwarde lokken, is deze snelle stap de beste basis om plat haar helemaal te vermijden en een lange levensduur aan je stijl toe te voegen. Verwijder voordat je naar bed gaat de style door voorzichtig met een platte borstel langzaam door het haar te kammen. Werk vanaf het einde van het achterste gedeelte naar beneden naar de wortel om te voorkomen dat je lokken grijpt en je lokken beschadigt.

20. Ruil gepolijste sloten in voor een ongedaan gemaakte, Frans geïnspireerde afwerking.

plat haar franse chop
Geef jezelf de Franse karbonade.

Je hoeft ons geen twee keer te vragen om te proberen de je ne sais quoi-afwerking van Franse meisjeslokken na te bootsen. Tousled lokken zijn misschien niet ieders kopje thee, maar een winderige sfeer zorgt ervoor dat je haar er vol en doorleefd uitziet.

Probeer je stijltangen of een krultang te gebruiken om losse, onverzorgde golven te creëren. Als alternatief kunt u uw haar vlechten voordat u gaat slapen en het ’s ochtends ontrafelen voor veel rondingen en knikken. Ooh la la, inderdaad.

Het implementeren van zelfs maar een van deze tips in je haarverzorgingsroutine kan echt helpen om het volume in je stijl op te pompen. Veel plezier met het uitproberen van deze en kijken wat je helpt om voorgoed afscheid te nemen van plat haar.