Pre-Poo Gids voor Curly Girls met 7 Beste Pre Shampoo Behandelingen

Voorpoep? Klinkt raar, maar geloof me, het is de gamechanger waarvan je waarschijnlijk niet wist dat je hem nodig had in je wasdagroutine! Ik dacht nooit dat het nodig was totdat ik het een paar jaar na mijn natuurlijke haarreis probeerde en ik heb nooit achterom gekeken.

Wat is Pre Pooing?

Zoals de naam al doet vermoeden, is prepoep gewoon een afkorting voor pre-shampoobehandeling. Het is in feite een conditioneringsbehandeling die helpt bij het voorbereiden en beschermen van je haar wanneer je shampoo gebruikt, waardoor het een uitstekende eerste stap is van je wasdagroutine.

Pre Poo Behandelingsgids

Shampoos hebben de neiging om de voedingsstoffen en oliën van je haar te strippen, waardoor het dat onaangename piepende plakkerige gevoel krijgt (dit is precies de reden waarom je je haar niet te vaak hoeft te wassen). Het opnemen van een pre-poepbehandeling helpt bij het vormen van een buitenste laag die zal fungeren als een barrière om je haar te beschermen tijdens het shampooproces.

Maar wacht, er is meer! Pre-poepen zorgt er ook voor dat je haar zachter aanvoelt, wat het ontwarren veel gemakkelijker maakt! Het draagt ook bij aan het vochtgehalte aan je haar, wat minder breuk betekent. Klinkt goed, hè?

Pre-poepen werkt het beste voor haartypes met meer krimp en een strakkere krul, dat is type 3 tot type 4 haar. Ook als uw haar lijdt aan droogheid of klitten, kan pre-poepbehandeling u helpen deze zorgen aan te pakken.

Hoe Poephaar voor te bereiden

Ik heb twee manieren waarop ik prepoep en het hangt allemaal af van hoeveel tijd ik heb of wat de staat van mijn haar is. Op dagen dat mijn haar aan de drogerkant zit en de tijd het toelaat, poep ik ’s nachts voor. Ik gebruik graag haaroliën om mijn manen voor te wassen. Mijn toonaangevende olie voor pre-poepen is extra vierge olijfolie, maar je kunt ook kokosolie, druivenpitolie, avocado-olie of een aangepaste mix van oliën gebruiken.

Op droog haar knip je je haar (ik doe normaal gesproken 4 secties, maar als je haar korter is, kun je er 6 doen) en coat je haar vervolgens met de pre-poepbehandeling en zorg ervoor dat het gelijkmatig over al je haar wordt verdeeld. Vervolgens masseer ik de behandeling een paar minuten in mijn haar en hoofdhuid. Vervolgens draai ik elk gedeelte, gooi mijn douchemuts op, plaats er een zijden motorkap op en ga naar bed. Zo simpel is het! Als je je haar ’s nachts gaat behandelen, zorg er dan voor dat je niet te hardhandig bent met de olie om te voorkomen dat het over je motorkap en beddengoed druipt.

Als alternatief kunt u hetzelfde proces minimaal 30 minuten volgen voordat u aan uw wasdag begint. Ik heb haar met een lage porositeit, dus normaal gesproken geef ik er de voorkeur aan om ’s nachts voor te poepen in plaats van op mijn wasdag om mijn haar meer tijd te geven om al het goede van de behandeling op te nemen en ook te profiteren van de warmte die tijdens mijn slaap onder mijn motorkap wordt gecreëerd.

In beide gevallen is het niet nodig om iets speciaals te doen voordat je gaat shampoon. Zodra je klaar bent om je haar te wassen, ontrafel je gewoon je twist en shampoo! Je zult het verschil zeker voelen, omdat je haar beter beheersbaar zal zijn. Ik geloof ook dat hoe langer je de behandeling hebt, hoe beter de resultaten, dus plan altijd de voorpoep voorafgaand aan je wasdagen.

DIY Pre-Poep Recepten

Ik gebruik graag oliën om mijn haar voor te poepen. Ik heb het gevoel dat ze het beste werk doen als het gaat om het beschermen van je buitenste laag. Mijn toonaangevende olie voor pre-poepen is extra vierge olijfolie, maar je kunt ook kokosolie, druivenpitolie, avocado-olie of een mengsel van oliën gebruiken. Voor een verhoogde ervaring kun je het mengen met elke hydraterende conditioner die je in je haarvoorraad hebt.

Hier is mijn favoriete pre-poep recept:

 • 2tbsp. olijfolie
 • 1 eetlepel honing
 • 1 eetlepel van de aloë vera vocht intense leave-in conditioner
 • 3 druppels pure glycerine

Leave In Conditioner voor DIY Pre Poo

Voor dit recept meng je alle ingrediënten samen in een kom tot ze goed gemengd zijn en breng je het vervolgens aan op je gesneden haar zoals hierboven beschreven. Dit is een vochtintensief recept dat geweldig is voor uitgedroogd haar, vooral tijdens de koudere maanden. Honing en glycerine zijn beide bevochtigingsmiddelen, dus je haar zal zeker veel vocht aantrekken. Ik gebruik deze behandeling alleen als mijn haar droog aanvoelt, omdat te veel vocht hygrale vermoeidheid kan veroorzaken waardoor je haar zwak en dof aanvoelt.

Pre-poep behandeling voor haar met een lage porositeit

Dit recept is perfect voor haar met een lage porositeit omdat het licht van gewicht is en je haar zeker niet zal verzwaren:

 • 3 el zoete amandelolie
 • 1 eigeel
 • Een paar druppels essentiële citroengrasolie

Om deze pre-poepmix te bereiden, begin je met het kloppen van de eigeel tot het licht is en dan meng je de oliën volledig door elkaar totdat het allemaal perfect is gemengd. Vervolgens volg je de basisstappen zoals hierboven beschreven bij het aanbrengen van het recept op je gesneden haar.

Voor een betere resuLts verwisselen je douchemuts voor een thermische, de warmte zal helpen je nagelriemen te openen voor een betere penetratie. Citroengras etherische olie is geweldig voor de haargroei, dus ik vind het leuk om het op te nemen in mijn doe-het-zelfrecepten.

Pre-Poep Recept voor High Porosity Hair

Het belangrijkste probleem met haar met een hoge porositeit is het onvermogen om vocht vast te houden, dus het gebruik van een zwaardere mix van ingrediënten gaat zeker een lange weg in het helpen afdichten van het vocht tijdens het behandelen van je haar.

 • Ongeveer een palm vol ongeraffineerde sheaboter (varieert afhankelijk van de lengte van het haar)
 • 1 el ricinusolie
 • 1 eetlepel avocado-olie

Om deze mix te bereiden, smelt je je sheaboter door je mengkom boven heet water te plaatsen en te mengen totdat het in vloeibare vorm is afgebroken en voeg je de oliën toe. Net als bij de andere pre-poepbehandelingen, breng het aan op de delen van je haar. Het is niet nodig om warmte op te nemen met haar met een hoge porositeit. Castorolie is een geweldige kit en in combinatie met sheaboter zal het verlies van vocht en voedingsstoffen tot een goed einde komen. Avocado-olie is geweldig voor het repareren en versterken van je haar.

Beste pre-shampoobehandelingen om te winkelen

Ik ben een doe-het-zelf meisje, dus ik gebruik nauwelijks vrij verkrijgbare behandelingen, maar er zijn er een paar waar ik wel van hou. Bovendien kunnen de meeste conditioners, deep conditioners en haarmaskers ook fungeren als geweldige pre-poepbehandelingen. U kunt er een olie naar keuze aan toevoegen of gewoon de conditioner aanbrengen zoals deze is. Als de conditioner die u gebruikt op waterbasis is, laat deze dan niet ’s nachts staan. Hieronder vindt u ze:

#1: Tante Jackie’s Groeiolie

Een van mijn favoriete oliën om te winkelen is de Grapeseed &Avocado Blend van Tante Jackie’s. Het ruikt geweldig en werkt zeker geweldig als een pre-poep behandeling.

#2: Versterk en herstel de behandeling Masque by Shea Moisture

Dit Shea Moisture masker is geweldig om te gebruiken als een pre-poep als je haar broos en zwak aanvoelt. Het zal zeker helpen om je haar te herstellen. Het is meer aan de zwaardere kant, dus als ik het gebruik, laat ik het slechts 30 minuten zitten voordat ik aan mijn wasdag begin.

#3: Ontwarring Conditioner door As I Am

Ontwarren is de meest tijdrovende en moeizame stap tijdens mijn wasdag. Normaal gesproken gebruik ik As I Am detangling conditioner nadat ik een langdurig beschermend kapsel heb verwijderd om mijn haar te verzachten en gladder te maken en het ontwarren zoveel gemakkelijker te maken. Als mijn haar ook knoestig aanvoelt, ga dan met deze pre-poepbehandeling om te helpen.

#4: Marula Detangling Conditioner van Ludo Beauty

Ik gebruik ook graag Ludo Beauty detangling conditioner om voor te poepen omdat het lichtgewicht is en goed absorbeert terwijl het een geweldige vochtboost aan je haar geeft. Als bonus laat het mijn haar ook heel zacht en glad aanvoelen en dus is ontwarren een fluitje van een cent.

Dingen om te vermijden bij het pre-poepen

Pre-poepen geeft je alleen de gewenste resultaten als het goed wordt gedaan. Hier zijn enkele dingen om te vermijden als het gaat om pre-poepen:

 • Maak je haar niet nat voordat je je pre-poepbehandeling aanbrengt. Indien nodig kunt u uw haar licht bevochtigen, zodat het gemakkelijker te beheren is, maar ga niet overboord.
 • Als u ervoor kiest om een conditioner op waterbasis te gebruiken om voor te poepen, laat het dan niet ’s nachts intrekken, omdat de kans op oververzadiging van uw haar groter is, wat het risico op hygrale vermoeidheid zal verhogen. Alleen behandelingen op oliebasis mogen ’s nachts worden gelaten.
 • Vermijd pre-poepbehandelingen die niet gericht zijn op uw haartype. Het kennen van uw haartype, vooral uw haarporositeit, is de sleutel tot het helpen identificeren van de juiste behandelingen om voor te gaan. Het gebruik van de verkeerde producten kan uw sloten beschadigen, dus doe uw onderzoek voordat u iets uitprobeert.

Het is zo gemakkelijk om pre-poep weg te gooien omdat het lijkt op extra werk terwijl wasdagen al zo vervelend zijn, maar ik beloof je dat het de wasdag zoveel gladder maakt en je haar ah-mazing laat aanvoelen. Als het goed wordt gedaan, helpt pre-poo eigenlijk om je ontwarringstijd te verkorten, omdat het je haar zoveel zachter en beter beheersbaar maakt. Deze behandeling draagt ook bij aan de algehele gezondheid en kracht van je haar. Zeker het proberen waard!

Voor meer tips en info over natuurlijke haarverzorging volg me op mijn Instagram @tapiwa_gachala en abonneer je op mijn blog.