Shampoo Natural Hair: Haar Doen of een Haar Don’t?

Ik moet een bekentenis doen: ik ben ooit drie jaar achter elkaar gestopt met shampoo. Heb ik mijn haar gewassen? Ja natuurlijk! Waarom heb ik afgezien van shampoo? Ik zal het uitleggen. Nadat ik terugkeerde naar mijn natuurlijke haar, werd ik doorgespoeld door de overvloed aan informatie op internet met suggesties over hoe ik voor natuurlijk haar moest zorgen, waaronder de no-poo-methode – haar wassen zonder het gebruik van shampoo – en de lange lijst met redenen om natuurlijk haar niet te wassen. Volgens veel naturalista’s die er zijn, is shampoo de vijand van krullend haar. Fast forward naar vandaag, ik heb geleerd dat shampoo niet het probleem is, en mijn reinigingsconditionerdagen zijn beperkt tot bijna geen.

Tijdens mijn no-poo dagen waste ik mijn haar wekelijks met een reinigingsconditioner en co-waste ik één keer per week in de zomer (wat ik graag co-wash woensdagen noem). Na wat meer onderzoek in de loop der jaren, leerde ik echter dat mijn haar was gereinigd, maar niet grondig; er zaten nog wat resten op mijn haar, en ik was helemaal niet blij om dat te leren. Wat heb ik gedaan? Ik beet de kogel en voegde shampoo toe aan mijn natuurlijke haarverzorgingsroutine. Wat is er gebeurd? Mijn haar werd schoon, dat is wat! Vond ik het leuk? Tuurlijk wel! Waarom? Geen van deze shampoos liet mijn haar droog aanvoelen! Op zoek naar een reden om natuurlijk haar voor eens en voor altijd te wassen? Lees dan snel verder!

shampoo natuurlijk haar
Shampoo geen natuurlijk haar, zeggen ze! We zeggen, het is helemaal prima als je eenmaal de shampoo hebt gevonden die voor jou werkt!

Dove Quench Absolute Shampoo

De Dove Quench Absolute Shampoo is de eerste shampoo die ik heb geprobeerd na drie jaar de no-poo-methode te hebben gebruikt. Voordat ik mijn haar waste, bad ik tot de shampoogoden dat mijn haar van alle droogheid verlost zou worden.geen grap! Ik doordrenkte mijn haar met water, bracht de shampoo aan op mijn haar en werkte een schuim op. Mijn eerste indruk tijdens het masseren van de formule was dat mijn haar superzacht aanvoelde. Nadat ik het allemaal had uitgespoeld, nog steeds zacht, voelde mijn haar helemaal niet droog aan en mijn krullen werden nieuw leven ingeblazen, met andere woorden, mijn krulpatroon was op #fleek. Ging verder met de conditioner en belde vervolgens al mijn gekrulde vrienden om zo snel mogelijk naar de dichtstbijzijnde drogisterij te gaan – nogmaals, geen grap!

Heb je een nieuw haarregime nodig?

Nexxus New York Salon Care Oil Oneindige Rebalancing Shampoo

De eerste keer dat ik deze shampoo op mijn haar probeerde, was tijdens mijn Nexxus New York Salon Care-ervaring, en ik vond het geweldig. Het ruikt zo rijk en laat mijn haar zo glad aanvoelen. Vanaf het moment dat ik de salon binnenstapte, stelden ze voor om de Oil Infinite-lijn te gebruiken op mijn dikke, natuurlijk krullende haar. De Nexxus Oil Infinite Systeem is ideaal voor mensen met mijn haartextuur; de formule is doordrenkt met een mix van kostbare oliën, waaronder Babassu en antioxidantrijke Marula. Een geweldig voordeel van babassu-olie voor haar is dat het je haar en hoofdhuid diep hydrateert. Warmtestylingtools kunnen de eiwitbindingen in je haar afbreken, dus het is het beste om een haarverzorgingssysteem te gebruiken dat de beschermende barrière van je haar opnieuw in balans brengt en versterkt.

Suave Kokosmelk Infusie Deep Moisture Shampoo

De Suave Professionals Kokosmelk Infusie Deep Moisture Shampoo is momenteel in mijn wekelijkse rotatie, simpelweg omdat de kokosgeur me doet denken aan de tropen, en de hoeveelheid vocht die met het gebruik van deze hele lijn aan mijn van nature droge krullende haar wordt toegevoegd, is ongelooflijk. Na het uitspoelen van deze shampoo voelt mijn haar niet ontdaan van vocht, sterker nog, ik kan mijn haar gemakkelijk vingerontwarren tijdens het uitspoelen van de shampoo. Voor mij is dat een uiterst zeldzame gebeurtenis.

Dus, staat shampoo wel of niet in mijn boek? Het is een do. Doe shampoo natuurlijk haar. Het is helemaal prima! Je hoeft alleen maar de juiste shampoo te vinden die voor jou werkt.

Gebruik je shampoo op je natuurlijke haar? Welke van deze heb je geprobeerd?