Silver Sisters en Gray Hair Communities voor vrouwen op Instagram

Hier is mijn verhaal over toen ik overging op grijs haar en bezig bleef op sociale mediaplatforms die zijn gemaakt voor gedurfde vrouwen zoals ik. Silver Sisters Community ondersteunt de overgang van vrouwen naar zelfacceptatie, evenals de #GrayHairMovement in het algemeen. We vieren, bekrachtigen, stimuleren, motiveren en inspireren elkaar. Dat zijn enkele van de online en offline activiteiten die vrouwen met grijs haar helpen gedijen en hun leven ten volle leven!

Mijn weg naar grijs

Het valt niet te ontkennen dat schoonheid in het oog van de toeschouwer zit. Maar zelfs als de internetcultuur op weg is naar een mentaliteitsverandering en een debat genereert over wat we mooi moeten vinden of niet, zijn de sociale normen die we hebben onderschreven zo verankerd in sommigen van ons dat het echt moeilijk is om je ervan los te maken. Mijn naam is Marina García-Trevijano, ik ben 43 jaar oud en ik kom uit Spanje. Dit is alleen het vermelden waard als je bekend bent met de traditionele schoonheidsnormen in de Spaanse samenleving. Er zijn zoveel labels gebaseerd op uiterlijk, mensen zijn behoorlijk kritisch tegenover anderen en zichzelf …

Ik ben in veel landen geweest; Ik bracht 1 jaar door in de VS op 16-jarige leeftijd en verhuisde 18 jaar geleden naar Oostenrijk. Het idee dat verschillende landen verschillende schoonheidsnormen hebben, is een algemeen aanvaarde. In het land waar ik nu woon, lijken mensen meer ontspannen te zijn over hun uiterlijk en hebben ze de neiging om minder of helemaal niet te oordelen over hoe anderen eruit zien. Dit heeft mijn overgang naar grijs waarschijnlijk gemakkelijker gemaakt dan in mijn thuisland.

Verven Reis

Ik vond mijn eerste grijze haar op 11-jarige leeftijd, en aangezien mijn vader op jonge leeftijd grijs werd en ik hem pas kende toen hij grijs was, verbaasde dit me niet veel. Op 17-jarige leeftijd werd mijn grays een horrorshow! Ik was me al bewust van de schoonheidsnorm die de samenleving dicteert, dat elke vrouw met grijs haar zichzelf heeft “losgelaten”, dus besloot ik het te gaan kleuren. Ik begon met blond. Ik moet toegeven, ik vond het geweldig! Het bedekken van mijn grijzen was leuk in het begin. Ik mocht experimenteren met verschillende kleuren, tot mijn 30ste, toen ik er net voor koos om het te verven wat ik dacht dat mijn “natuurlijke kleur” was: donkerbruin.

Ik heb me nooit afgevraagd wat ik op mijn hoofdhuid deed, 3-4 keer per maand, of zelfs overwogen om te stoppen ondanks dat het ernstige haaruitval en jeuk veroorzaakte. Ik heb het schaamteloos lang genegeerd, tot april 2016 – mijn eerste en enige uitgroeipoging! Er zat niet veel denkwerk achter mijn beslissing; Ik had er gewoon genoeg van.

Die dag besloot die vrouw, niet lekker in haar vel, doodsbang dat iemand haar grijzen zou kunnen zien, haar natuurlijke haar te omarmen. Ik was niet bang; Ik was enthousiast! Ik voelde me bevrijd van de tirannie van de schoonheidsidealen die ik al zo lang gehoorzaamde! Ik wilde de chemicaliën weggooien. Ik was klaar om de wereld de echte ik te laten zien. Ik was enthousiast en enigszins nieuwsgierig naar hoe mijn echte haarkleur eruit zou zien. Ik voelde me toen op mijn gemak; ten slotte werd ik niet geconditioneerd door iets anders dan mijn vrije wil. Dit, toegevoegd aan het feit dat, als een werkende alleenstaande moeder van drie kinderen, het niet echt praktisch is om mijn kostbare tijd te besteden aan het achtervolgen van mijn wortels elke week!

Kan niet van de ene op de andere dag wit worden

Nou, sommige mensen zeiden dat ik er hierdoor oud uit zou zien, anderen zeiden dat ik echt dapper was! Ik realiseerde me dat als je op welke manier dan ook opvalt, je positieve en negatieve reacties zult hebben. Ik heb geleerd dat je niet altijd kunt opgaan in de menigte, maar de waarheid is dat dit nooit mijn doel was. Op dat moment was ik niet te stoppen; Ik was vastberaden en enthousiast over mijn nieuwe pad! Mezelf zijn, mezelf accepteren en niet geven om de mening van anderen – dat was het ware zelf dat ik op het punt stond volledig te omarmen …

Ik ging naar mijn kapsalon en vroeg hen om mijn haar lichter te maken. De reactie was helemaal niet bevredigend. Blijkbaar, als de kleur waar je van overgaat bijna zwart is, zoals de mijne, zou dit onomkeerbare schade aan het haar veroorzaken en zou het veel geld en tijd kosten! En ik zou nog steeds niet de kleur hebben die ik verwachtte! Ik had immers besloten om alle chemicaliën kwijt te raken, evenals de tijd en het geld dat aan de tint werd besteed! Een pixie cut had een optie kunnen zijn, maar ik was niet klaar voor een drastische verandering van kleur en cut op hetzelfde moment! Ik koos er gewoon voor om grijs cold turkey te gaan, geen kleurcorrecties, geen inmenging in mijn natuurlijke groeiproces – zelfs als dit zeker niet de meest stijlvolle oplossing was …

Iedereen die grijs is geworden, weet dat dit niet van de ene op de andere dag gebeurt; het is een proces dat een eeuwigheid lijkt te duren, en je hebt goede en slechte dagen. Ik heb me echter nooit meer in de verleiding gevoeld om mijn haar te verven! Ik was gefocust, had een doel voor ogen en elke dag was ik er dichter bij. De reacties met betrekking tot mijn haarovergang waren heel verschillend, maar “uitje” myself was zo krachtig dat ik de negatieve opmerkingen net zo zelfverzekerd beheerde als ik me al voelde. Ik wist niet hoe het allemaal zou aflopen.

Eindelijk vrij van kleurstof

Ik had 2,5 jaar (zo lang duurde het om mijn haarkleur volledig over te zetten) om te wennen aan de nieuwe ik, en met elke centimeter groei van mijn tweekleurige haar voelde ik me vrijer, meer mezelf dan ik ooit had gevoeld. De reacties zijn nu beduidend positiever dan negatief voor mijn grijstinten. Mensen staren, vragen, becommentariëren en bewonderen mijn beslissing om natuurlijk te gaan. De meeste opmerkingen komen van vreemden, en ik voel me gevleid en vereerd om nu te weten dat ik sommige vrouwen heb geïnspireerd of aangemoedigd om ook grijs te worden!

Ik ga geen vrouwen veroordelen die hun haar verven of zelfs durven zeggen dat ze niet echt zijn of niet omarmen wie ze zijn! Iedereen moet zich vrij voelen om hun haar te verven of niet te verven, make-up te gebruiken of niet, ga voor mode of niet! We moeten ons goed voelen over onszelf als geheel, fysiek en mentaal. Ik voelde me niet goed met mijn haarverf, dus nam ik de beslissing om te stoppen met het gebruik ervan.

Ik denk dat het belangrijkste hier is om een sociaal geweten te creëren dat geworteld is in respect voor andere mensen, om labels te elimineren en schoonheidstaboes te doorbreken. We moeten stoppen met onszelf te voeden met stereotypen, die geïdealiseerd en onwerkelijk zijn. De enige manier waarop we deze vooraf vastgestelde normen kunnen trotseren, is door meer nadruk te leggen op cultuur en minder op ons uiterlijk, ons realiserend dat we niet verenigd zijn door ons lichaam, maar door onze hersenen.

Mijn overgang naar grijs heeft me niet alleen het plan laten zien dat de natuur met mij en mijn zilverstrengen had, maar het heeft me ook laten zien waartoe ik in staat ben. Dit is meer dan alleen een haarkleur. Dit is een beweging. Dit is de overgang naar zelfacceptatie. Dit is omarmen wie we zijn en waar we voor staan. Ik verbaas mezelf nu dat ik me realiseer dat ik me niet alleen niet schaam om grijs haar te hebben, ik ben blij en trots om het te hebben!

Gray Hair Communities op Instagram

Toen ik voor het eerst een account op IG begon, was ik al 1 jaar bezig met mijn overgang naar grijs. Ik ontdekte al snel dat er een sterke beweging gaande was op Instagram! Vrouwen die overgingen op grijs begonnen commentaar te geven op mijn foto’s en ik ook! Ik moet toegeven dat ik zelfverzekerd en vastberaden genoeg was om geen steun of motivatie nodig te hebben om sterk te blijven. Maar deze reis die begon met haar werd uiteindelijk zoveel meer. Mensen van over de hele wereld die elkaar op zoveel manieren ondersteunen, empoweren, aanmoedigen, motiveren en inspireren werden een beweging! Ik ervoer het soort steun dat vaak zeldzaam is om zelfs face-to-face te vinden.

Aan de mensen die denken dat sociale media vol zitten met oppervlakkige, door zichzelf geobsedeerde mensen, wil ik bewijzen dat ze ongelijk hebben! De connectie die ik heb gevonden in social media is soms surrealistisch! Ondersteunende Instagram-groepen, zoals @grombre, @embrace.the.gray, @silverandfree, @silversistersinternational, @cottonhairedwomen, @artinaging, @flyageless en @thesilverwomen, om er maar een paar te noemen, zijn geweldige accounts die zilveren zusters ondersteunen.

Je kunt ook geweldige Facebook-groepen vinden, zoals GGG (Going Gray Guide), Silver Revolution, Grombre en Silver Sisters International. Mijn favoriete YouTube-kanalen zijn Erica Johnston, Nikol Johnson en Miranda Parker. Hun tutorials en advies zijn onbetaalbaar! Al deze platforms en bronnen van ondersteuning bieden meer dan alleen haaradvies.

We communiceren, delen ervaringen, lachen samen, moedigen elkaar aan en bekrachtigen elkaar. Ik heb contact gehad met zoveel dames, en ik ben vereerd om ze mijn vrienden te noemen: Michele, Tina, Karen, Leanne, Sherry, Lashawnda en Ondine … de lijst gaat maar door! We zijn er trots op deel uit te maken van deze gemeenschap van geweldige vrouwen die zichzelf en elkaar gewoon accepteren, net als wij! We worden opgewonden als we elkaar ons ware zelf zien omarmen; we hebben banden opgebouwd waarvan ik nooit had gedacht dat ze mogelijk zouden zijn in de virtuele wereld! En dit was de basis om te beslissen om de virtuele zilvergemeenschap in de echte wereld te brengen en een conventie te creëren: Silvercon!

Mijn eerste Silver Sisters Event

Er is een sterke beweging die vorm begint te krijgen! Vrouwen buigen zich tegen het beperken van schoonheidsnormen en creëren ons eigen idee van wat schoonheid echt is.

Mijn zakenpartner, Karen Rich, en ik zijn de mede-oprichters van Silver Sisters International, een affiniteitsgroep die vrouwen samenbrengt die de wens hebben om de kleurstof te dumpen en hun zilverstrengen vrij te maken. We zijn 7 maanden geleden begonnen op Instagram en we hebben al bijna 8K volgers.

Karen en ik besloten eerst om dit streven te starten als een Instagram-pagina. Maar toen vroegen we ons af hoe we deze virtuele ervaring naar de echte wereld konden brengen, dus besloten we een bedrijf op te richten. Een bedrijf met eindeloze ideeën over hoe we oth kunnen ondersteunenEr vrouwen op deze reis van echt leven ons authentieke zelf.

Onze eerste stap was het creëren van een conventie, #SILVERCON, die in juli 2020 in L.A. zal plaatsvinden. Het doel van #SILVERCON is om een ruimte te creëren voor mensen die al zijn overgestapt op zilver, of er gewoon aan denken om de kleurstof te laten vallen. We willen dat al deze mensen zich gesteund, opgeleid en mondig voelen. En we willen elkaar eindelijk knuffelen en vieren!

Bedankt voor het lezen van mijn verhaal. Als je dezelfde ideeën hebt over vrouwelijke schoonheid en lid wilt worden van onze gemeenschap van gelijkgestemde vrouwen, bezoek dan onze gemeenschap van zilveren zusters (www.silversistersinternational.com) en volg ons op Instagram.