Trendy Bardot Bangs voor 2023

Het spreekt bijna voor zich dat Brigitte Bardot een popcultuuricoon is. De Franse actrice, zangeres en sekssymbool werd populair in Amerika in de jaren 1950 en 1960, en hoewel haar stijl en tandige glimlach iconisch zijn, zijn het misschien die Bardot-knallen die de meest herkenbare eigenschap zijn. De laatste tijd rocken tonnen beroemdheden Bardot-knallen letterlijk of in hun eigen interpretatie.

De originele Bardot Bangs

Trends zijn in de loop der jaren gekomen en gegaan, maar Brigitte Bardot bangs zijn tijdloos en sexy gebleven. Gekenmerkt door een moeiteloze, onverzorgde look die korter is aan de voorkant en langer bij de slapen, wordt de Bardot-knal meestal boven het midden van het gezicht gescheiden, waardoor deze onmiddellijk herkenbaar en altijd sexy is.

Insluiten vanuit Getty Images

Wanneer je hieronder op Bardot te zien bent, is het duidelijk waarom deze flirterige gordijnknal terug is en met een wraak in 2023.

Insluiten vanuit Getty Images

Celebrity Inspiratie

Een andere iconische drager van de dikke, gescheiden knal is de tijdloze blondine Goldie Hawn. De zijdelingse look is een essentieel onderdeel geweest van haar moeiteloze en beminnelijke uiterlijk, net zo goed als haar persoonlijkheid. Het is belangrijk op te merken dat, net als Bardot, hawn’s knallen korter zijn aan de voorkant en geleidelijk langer worden aan de zijkanten.

Insluiten vanuit Getty Images

De schoonheid van de Bardot-knal is het vermogen om bij elke gezichtsvorm te passen, of je nu een lang gezicht, een diamantgezicht of zelfs een vierkant gezicht hebt. Voor een lang gezicht, vraag je kapper om je knallen rond de tempel te verbreden om het te openen.

Als je een rond gezicht hebt, is de Bardot-knal een dromerige optie. Afscheidsslagen in het midden breken een brede wang op waardoor het gestructureerder lijkt. Actrice Chloe Moretz weet precies hoe ze de look moet trekken.

Insluiten vanuit Getty Images

Als je een lang gezicht hebt met hoge jukbeenderen, overweeg dan rommelige Bardot-geïnspireerde knallen om je vrouwelijke kenmerken en romantische stemming te benadrukken. Alexa Chung draagt zulke franjes heel vaak omdat ze weet hoe schattig ze eruit zien!

Insluiten vanuit Getty Images

Een van de meest bekende celebrity bang-dragers aller tijden, Zooey Deschanel, weet bardot-knallen af te trekken met haar ovale gezichtsvorm. Ze draagt ze meestal dik en relatief recht over, maar kent de schoonheid van het openen in het midden voor een sexy, wijd opengesperde look.

Insluiten vanuit Getty Images

Zelfs beroemdheden met een hartvormig gezicht of een vierkant gezicht, zoals Georgia Jagger, kunnen Bardot-knallen uithalen. De dochter van twee iconen, Mick Jagger en Jerry Hall, Georgia weet de sexy knal een beetje edgier te maken.

Insluiten vanuit Getty Images

Krijg de look

Vraagt u zich af hoe uBardot-knallen voor uzelf kunt knippen? Volg deze eenvoudige tutorial. Hoewel het snijden van je eigen knallen lastig kan zijn, staat deze stijl niet bekend om zijn vlijmscherpe randen of perfectie. Als je het verprutst, zal het niet zo opvallen.

Nu je je Bardot-knallen hebt, kun je ze als volgt stylen. Als je het geluk hebt om geweldig haar te hebben wanneer je uit bed rolt, hoef je niet veel te doen. Voor de rest van ons, of je nu superfijn, krullend of kroeshaar hebt, zijn hier een paar snelle en eenvoudige stylingtips.

Om het er natuurlijk uit te laten zien, föhn je je pony’s zonder borstel. Je vingertoppen zijn alles wat je nodig hebt om het haar te scheiden. Werk af met een ronde borstel om ze eronder te krullen en voeg een beetje pit toe. Mogelijk moet je ze eerst raken met een stijltang en een serum als je textuur bijzonder moeilijk is.

Instagram Inspiratie

Het zijn niet alleen beroemdheden die een van de beroemdste franjes aller tijden rocken, de stijl is ook op enkele van de meest geliefde gezichten op Instagram gekropen.

Hoewel Bardot’s knallen beroemd zijn omdat ze langer aan de zijkanten zijn, stond ze er ook om bekend dat ze ze van tijd tot tijd recht tegenover elkaar wiegde. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen met een groter voorhoofd en een langere gezichtsvorm. Hartvormige gezichten zien er geweldig uit met de rechtere versie van de Bardot-knal om een meer puntige kin in balans te brengen.

Je hoeft niet de lange, trapsgewijze lokken van Bardot te hebben om deze sexy knallen uit te voeren. Een korte crop als een bob kan een totaal fris en bijgewerkt randje toevoegen aan de look van de jaren ’60.

Het is waar dat je zeker geen blondine hoeft te zijn om het sexappeal van Brigitte Bardot en haar knallen te kanaliseren. Voeg een rode lip toe om haar onmiskenbare poef na te bootsen.

Bardot knallen zien er perfect ingetogen uit, terwijl ze nog steeds sexy zijn wanneer ze gepaard gaan met een klassieke updo.

Ongeacht je haarkleur of gezichtsvorm, deze lange, zijdelings geveegde pony’s zijn ideaal voor iedereen. Het dragen van Bardot-knallen heeft hetzelfde effect, of het nu kort in het midden van je voorhoofd of lang bewaard en eenvoudig gescheiden.

De charme en sexiness van de Brigitte Bardot-knal heeft door de eeuwen heen standgehouden. Beroemdheden als Goldie Hawn, Chloe Moretz en zelfs Zooey Deschanel dragen de knallen in een tijd waarin alles kan, zolang het maar werkt. Ongeacht je gezichtsvorm kun je Brigitte Bardot bangs zelf uitproberen. Wat vind jij van deze frisse en vernieuwde look?