Tutorial: 2 hippe en klassieke half-up-half dons vlechtstijlen voor elke ocassion

Vlechten zijn een steunpilaar geworden in onze lijst met kapsels om regelmatig te dragen, en een van onze meest begeerde gevlochten kapsels is de half omhoog half dons vlecht. Het beste aan deze klassieke stijl is dat deze omhoog of omlaag kan worden gestyled. Lees verder om te leren hoe je half gevlochten kapsels op twee totaal verschillende manieren kunt krijgen:

half omhoog half omlaag vlecht tutorial
We houden van een snelle en gemakkelijke zijgevlochten stijl.

Als je niet kunt beslissen of je je haar omhoog of omlaag wilt dragen voor je aankomende reeks feesten of informele uitstapjes, is het goede nieuws: je hoeft niet te kiezen! De normcore half up vlecht, een van onze nieuwste street-style ontdekkingen, is de perfecte mix van praktische bruikbaarheid en brutale stijl. Voor look nummer één leren we je hoe je deze supereenvoudige half-op-half-omlaag Franse vlechtstijl kunt maken.

Stap 1: Was en verzorg je haar.

Begin eerst met schoon haar. Voor een vollere textuur, was het haar met Dove Nutritive Solutions Coconut &Hydration Shampoo | gevolgd door Dove Nutritive Solutions Coconut &Hydration Conditioner. Droog je haar vervolgens volledig met behulp van een beproefde luchtdroogmethode of met behulp van een föhn.

Stap 2: Maak textuur.

Nu je haar schoon is, heb je een supereenvoudige techniek nodig om je haar er meer versleten uit te laten zien om het die tweede dag haarlook te geven. Spray Bedhoofd van TIGI Superstar Queen voor een dagverdikkingsspray op de wortels en door je hele haar om het lichaam en lift te geven. Gebruik je vingers om het product door je haar te werken.

Stap 3: Maak strakke vlechten aan elke kant.

Voor een meer ongedaan gemaakte look, sla het perfecte middengedeelte over en kies voor een off-center optie. Nadat je je onderdeel hebt gemaakt, snijd je haar aan elke kant achter je oren om je bovenste helft te maken. Knip het achterste deel van het haar weg en werk vervolgens aan de voorkant. Maak een Franse vlecht aan elke kant, vlecht haar zo strak als je kunt en sluit de uiteinden af met een elastische band. Pro tip: Gebruik een doorzichtig elastiekje om op te gaan in je haarkleur.

half omhoog half naar beneden gevlochten stijl achteraanzicht
De pannenkoekentechniek helpt je bij het creëren van de dikke vlechten waar je naar hunkert. Foto credit: Verity Jane Smith

Stap 4: Voeg textuur toe aan je vlechten.

Pannenkoek je vlecht om een meer ‘doorleefde’ textuur te creëren, trek je vlecht dan nog meer uit elkaar om de ‘bedhoofd’-look los te maken en te verbeteren.

half omhoog half naar beneden gevlochten tutorial
Eenvoudige en mooie gevlochten haar half-up look. Foto credit: Verity Jane Smith

Stap 5: Stel uw stijl in.

Tot slot, om deze half opgevlochten haarlook compleet te maken, heb je een haarlak nodig die je vlecht op zijn plaats zet en tegelijkertijd flyaways op afstand houdt.  Breng een spritz van Dove Style + Care Compressed Flexible Hold Hair Spray over je hele haar om ervoor te zorgen dat deze problemen worden opgelost!

Een perkier, meer casual variatie op de gewone half-pony, de gevlochten half-updo heeft ook een lichte Trompe l’oeil effect, waarbij de staart van je paardenstaart alle naden aan het zicht onttrekt, waardoor je manen wat meer textuur en persoonlijkheid krijgen. Sommigen kunnen deze look zien als de toegangspoort tot doosvlechten of andere complexere touwstijlen; we noemen het onze nieuwe go-to look voor de winter, vooral omdat we allemaal op zoek zijn naar die tropische vacay en ook een vlecht nodig hebben die ruimte maakt voor mutsen.

Een perkier, meer casual variatie op de gewone half-pony, de gevlochten half-updo heeft ook een licht trompe l’oeil-effect, waarbij de staart van je paardenstaart alle naden aan het zicht onttrekt – waardoor je manen een beetje meer textuur en persoonlijkheid krijgen. Sommigen zien deze look als de toegangspoort tot doosvlechten of andere complexere touwstijlen; we noemen het onze nieuwe go-to look, vooral omdat we allemaal op zoek zijn naar die tropische vacay!

1

Stap 1

Begin met schoon, vers gewassen haar.

Bereid je haar voor voordat je gaat vlechten door te wassen met een voedend systeem. We houden van de pittige eilandgeur van Dove Nutritive Solutions Coconut &Hydration Shampoo | en Dove Nutritive Coconut &Hydration Conditioner |, die eerdere opbouw voorzichtig verwijderen en tegelijkertijd beschermen tegen uitdroging.

gevlochten half-updo begint op schoon haar

2

Stap 2

Maak je halve pony.

Ontwar en kam het haar tot het glad is en verzamel het bovenste gedeelte in een hoge paardenstaart op de kruin van je hoofd. Veilig met een neutraal gekleurde haarstropdas.

half omhoog half dons vlecht

3

Stap 3

Maak je accentvlechten.

Draai je halve pony naar je voorhoofd en uit de weg voor nu. Maak vervolgens twee tot drie accentvlechten over de achterkant van je hoofd (één aan elke kant, of links, midden en rechts van je hoofd), net onder je paardenstaart. Vlecht tot halverwege de lengtes of ver naar beneden tot aan de uiteinden; hoe korter of onvollediger de vlecht is, hoe meer “boho” het eruit ziet.

half omhoog half omlaag vlecht omhoog

4

Stap 4

Knoop ze aan elkaar.

Bind de vlechten samen via een letterlijke Keltische knoop, kruis ze kriskras over elkaar of vlecht ze zelfs samen tot één gigantische vlecht. Opmerking: doe gewoon een tot twee kettingen en houd het plat op het hoofd.

half omhoog half naar beneden vlechtknoop

5

Stap 5

Veilig met pinnen.

Bevestig de stijl aan je hoofd met pinnen aan elke kant, evenals onder de knoop.

half omhoog half dons vlecht veilig met pinnen

6

Stap 6

Klaar!

Draai ten slotte je halve paardenstaart terug tegen je kroon en lijn de paardenstaart uit zodat deze de knoop van je gedraaide vlechten verbergt. Strijk eventuele flyaways aan de basis van je half up half down vlechtstijl glad en je bent er helemaal klaar voor!

half omhoog half dons vlecht