Tutorial: Hoe een Chignon Bun + 9 Chic Styles te doen die je zou moeten proberen

Een chignon of chignon knot is gewoon een updo kapsel met een lage knot in de nek. De naam van dit kapsel komt van de Franse uitdrukking ‘Chignon du cou’, wat zich vertaalt als de ‘nek van de nek. Deze verfijnde en verfijnde low bun stijl werkt voor de meeste haartypes. Het is ideaal voor bruiloften, proms, feesten de hele nacht in een zomerse soirée – of zelfs het toevoegen van een vleugje Parijse elegantie aan uw kantoorstijl.

Alles wat met haar te maken heeft YouTube Video

Je hoeft je niet te laten intimideren door het broodje chignon. U kunt deze ‘doen’ eenvoudig maken door onze videozelfstudie te bekijken.

1

Stap 1

Sectie Haar.

Maak twee secties aan de voorkant, u kunt haarclips gebruiken om op hun plaats te bevestigen.

Blond haar

2

Stap 2

Maak een paardenstaart.

Borstel het achterste gedeelte in een lage paardenstaart en zet vast met een elastiek.

Blond haar

3

Stap 3

Stropdas uiteinde van paardenstaart.

Zet het uiteinde van je paardenstaart vast met een elastische band.

Blond haar

4

Stap 4

Rol en stop paardenstaart.

Loop en rol je paardenstaart om om een chignonvorm te creëren en veilig te stellen met bobby pins.

Blond haar

5

Stap 5

Draai je voorste delen.

Loop en rol je paardenstaart om om een chignonvorm te creëren en veilig te stellen met bobby pins.

6

Stap 6

Gebruik Hairspray.

Werk af met een spritz van de Suave Professionals Natural Hold Micro Mist Haarlak.

Blond haar

Als er één ding is dat we leuk vinden aan chignons, zijn er zoveel variaties om uit te kiezen. Van ingewikkeld gevlochten updo’s tot meer ongedaan gemaakte, rommelige broodjes, er is een look die past bij elke sfeer waar de gelegenheid om vraagt. Blijf scrollen om enkele van onze favoriete chignon kapsels te zien, allemaal perfect voor je volgende chique gelegenheid.

Klassieke Lage Bun

  Donkerharige vrouw met een klassieke lage knot met krullende gezichtslijsten
Bron: Rupert Laycock

Soms is minder meer, en dit prachtige maar eenvoudige lage broodje is een perfect voorbeeld. Met de voorste stukken weggelaten en gekruld, voegt het een etherische, vrouwelijke touch toe, waardoor het absoluut perfect is voor elke bruids- of bruidsmeisjeslook.

Retro Krullende Chignon

  Vrouw met bronde geaccentueerd haar in een retro krullende chignon
Bron: Rupert Laycock

Kanaliseer de glamour van old-school Hollywood-sterren met deze retro-geïnspireerde chignon. Het krullen van je haar voordat je het terug in de stijl veegt, zal helpen om extra textuur en volume toe te voegen en het die extra finishing touch te geven.

Verpakte Chignon

Roodharig met een ingepakt chignon kapsel
Bron: Rupert Laycock

Dit is een andere eenvoudige draai aan de klassieke chignon die perfect is voor bruiloften of andere verfijnde zaken. Ten eerste moet je 1-2 centimeter haar in de buurt van je slapen weglaten. Begin dan met het maken van je chignon aan de nek van je nek voordat je de basis verbergt met de strengen die je opzij hebt gezet. Doe dit door de secties diagonaal te kruisen en de uiteinden onder de chignon vast te zetten met bobby pins.

Chignon met Twists

Blonde vrouw met een gedraaid chignon kapsel
Bron: Rupert Laycock

Als je het idee van een gevlochten chignon leuk vindt, maar je voelt je niet erg zelfverzekerd vlechtgewijs, dan is dit ‘do’ het antwoord. Laat twee kleine stukjes haar los aan de voorkant, in de buurt van je slapen. Trek de rest van je haar in een lage paardenstaart, draai het vervolgens in een knot en zet het vast met pinnen. Om af te ronden, neem je elk stuk haar en verdeel je het in tweeën en draai je het terug naar de knot. Wikkel de uiteinden rond de basis en verberg deze eronder met meer pinnen. Et voilà: een snel en makkelijk gedraaide chignon.

Hollandse Vlecht Chignon

Blonde vrouw met een Nederlands gevlochten knotkapsel
Bron: Rupert Laycock

Laat je niet afschrikken door de ingewikkelde esthetiek van deze vlecht. Geloof het of niet, het is eigenlijk makkelijker dan het lijkt! Begin met het weven van een Nederlandse vlecht aan één kant, werk je een weg naar de achterkant van je hoofd en zet deze vast met een haarstropdas. Maak vervolgens je chignon met je paardenstaart en speld je haar vast om de basis te verbergen.

Fooi: Om het gemakkelijker te maken om je haar te vlechten, spray Suave Professionals Zee Mineraal Infusie Texturizing Zeezout Spray. over je manen om je strengen extra grip te geven.

Gevlochten Chignon

Blonde vrouw met een laag gevlochten chignonbroodje
Bron: Rupert Laycock

De gelikte look en nette gevlochten details geven dit kapsel een ballerina-achtige elegantie.

Rommelig gevlochten broodje

Blond messy gevlochten lage chignon knot kapsel
Bron: Rupert Laycock

De perfect ongedaan gemaakte stijl van dit rommelige broodje zorgt voor een meer ontspannen optie terwijl het nog steeds formeel is.

Geknoopte Chignon

Vrouw met lichtbruin haar in een geknoopt chignonkapsel met gekrulde haarstukken
Bron: Rupert Laycock

Dit geknoopte broodje biedt een unieke statement twist op het klassieke gevlochten broodje voor een frisse en moderne look.