Tutorial: Hoe een Franse vlecht te doen voor elke kinda Gal

Hou van de look van die trendy kant, een volledige Franse vlecht, maar geen idee hoe D.I.Y. We nemen het je niet kwalijk: deze super-Pinterestachtige vlechten kunnen zelfs de meest doorgewinterde vlechtliefhebber zeker intimideren.

Maar… wat als we het je zouden vertellen dat het leren doen van een franse vlecht nog gemakkelijker is dan het op de normale manier te doen? Het is niet zo moeilijk om te recreëren; je hebt een volledig beeld van wat je aan het doen bent. Met een gewone Franse vlecht aan de achterkant van je hoofd, vertrouw je op spiergeheugen – en jarenlange middelbare schooloefeningen – om die perfecte steek te maken. Wat, laten we eerlijk zijn, een uitdaging kan zijn, vooral tijdens die gehaaste ochtenden wanneer je het gewoon niet eens kunt. Om je te helpen, delen we een korte tutorial over het maken van een Franse zijvlecht, plus wat inspiratie voor elke soort look. Lees verder:

1

Stap 1

Begin met schoon, ontward haar.

Borstel eventuele knopen uit en zorg ervoor dat het haar goed is voorbereid. Scheid het haar in drie secties om je vlecht te beginnen.

hoe een franse vlecht aan de zijkant te doen: sectie haar

2

Stap 2

Begin met het weven.

Steek het linkergedeelte over het midden over en vervolgens rechts over het midden. Pak vervolgens het haar van elke kant terwijl je elk een ketting maakt om het op je hoofdhuid te bevestigen. Beweeg naar beneden langs je oor.

hoe een franse vlecht aan de zijkant te doen: vlecht weven

3

Stap 3

Schakel over op een gewone driestrengs vlecht.

Zodra je voorbij het oor bent gegaan (of geen hoofdhuid meer hebt), schakel je je weefsel over naar een gewone steek met drie strengen. Ga door tot het einde.

hoe een franse vlecht aan de zijkant te doen: driestrengs vlecht

4

Stap 4

Veilig met haarstropdas.

Bind de uiteinden af met een neutraal haarelastiek.

hoe een zijden Franse vlecht: veilig met elastiek

5

Stap 5

Pannenkoek je vlecht.

Nu het cruciale deel: pancaking! Dit is waar je je basisvlecht naar Instagrammable niveaus kunt brengen. Zorg ervoor dat je haarband stevig is vastgemaakt en trek elke kettingschakel voorzichtig uit elkaar om hem vet te mesten. Deze stap texturiseert je hele vlecht en geeft de illusie van volheid.

hoe een franse vlecht aan de zijkant te doen: pannenkoek

6

Stap 6

Bezet met haarlak.

Werk je vlecht af met TRESemmé Compressed Micro Mist Hairspray Verleng Hold Level 4

hoe een franse vlecht aan de zijkant te doen: bezet met haarlak

Deze echt veelzijdige stijl kan worden aangepast aan bijna elke gelegenheid. Scroll naar beneden voor enkele van onze favoriete manieren om deze look te dragen (en de meisjes waarvan we denken dat ze ze dagelijks kunnen bevoordelen):

1. De Festi-Gal Full French Braid

zijkant Franse vlecht voor festivals
Weef in een aantal delicate daisy chains voor een modern hippiegevoel.

Festivalhaar is semi-grungy haar, en als je van plan bent om dit seizoen de circuits te maken, is een side-braided look een zekere winnaar. Deze flirterige, campy kant Franse vlecht zorgt er niet alleen voor dat vochtminnende flyaways en kroezen aan je voorhoofd blijven plakken, het ontvouwt zich ook in een aantal sexy golven als je je look ’s middags wilt veranderen.

2. De Gym Godin Volledige Franse Vlecht

zijkant Franse vlecht voor de sportschool
Houd het simpel – en knus. Foto credit: Verity Jane Smith

Nooit niet sporten? Ontspan, we hebben alleen de look: een nette, knus Franse vlecht aan de zijkant die voornamelijk begint bij de deellijn en naar beneden slingert naar de uiteinden, houdt je lokken uit je gezicht terwijl je die #gains binnenhaalt, terwijl je de dingen haar op de stijl voorkant houdt. Kies voor een iets strakkere steek om te voorkomen dat losse strengen je flow verpesten, of ga nog een stapje verder en ga voor de full-on bun.

3. Het strandkonijn

de beachy kant franse vlecht
Laat een paar ranken los en piekerig voor een winderige blik.

De beachy, ietwat rommelige look zal altijd een publiekstrekker zijn. Het is moeilijk om te discussiëren met zijn jeugdige sexappeal, en een zijvlecht die niet lijkt alsof het te hard (of helemaal niet) heeft geprobeerd, zal dat doen verdient altijd zijn deel van street cred.

4. De influencer

perfecte kant Franse vlecht
Keer de steek om voor een unieke look.

Je hebt grote volgers die afstemmen op elke sartoriale beweging – dus wat moet je op sociale media doen om de dingen op te schudden? Beheers die trendy Franse zijvlecht en begin te pancaken als een professional, dat is wat. Deze look is het gemakkelijkst voor vrouwen met middelmatig tot dik steil of golvend haar (een volumineuze mousse, zoals Nexxus Mousse Plus Volumizing Schuim, kan ook helpen op die afdeling). Je kunt het script ook omdraaien op het bescheiden Frans en ook voor een Nederlandse vlecht gaan (zoals hierboven), wat resulteert in een nog hippere opgestoten look.

5. De Nieuwe Romanticus

zijkant franse vlecht met krullen
Een half-updo is minder het werk, en heeft twee keer de flirtfactor.

Vlechten zijn ook een mooie optie voor meer formele evenementen, zoals bruiloften, douches en dergelijke. Het flirterige, vrouwelijke gevoel van een zijvlecht half-updo, gecombineerd met wat losse krullen en dat modieuze, off-shoulder ensemble, is de ideale folie voor al je romantische gelegenheden – zelfs date night! Een glansspray, zoals Bedhoofd van TIGI Masterpiece Hairspray, voegt wat glans toe aan de afgewerkte look.