Tutorial: Hoe een natuurlijke krullende haar twist stap voor stap te doen

Op zoek naar een stijlvol nieuw kapsel voor je natuurlijke krullende haar? Nou, je hebt geluk, want onze favoriete naturalista Breanna (a.k.a Mini Marley) is teruggekeerd met nog een van haar snelle en eenvoudige (en superleuke!) haartutorials in de nieuwste aflevering van onze #StyleItOn reeks!

Nadat Nikki Phillippi de aftrap gaf nieuw kapsel serie met een prachtige gevlochten bovenste knoop, Mini Marley is de uitdaging aangegaan en heeft een head-turning kapsel gecreëerd dat perfect voor dames met afro’s of natuurlijk gekrulde strengen. Klaar om een nieuwe look op je natuurlijke haar uit te proberen? Lees verder om te zien hoe je deze natuurlijke krullende haar tutorial kunt maken met een leuke twisted updo.

1

Stap 1

Begin met schoon haar.

Om deze krullende updo te creëren, wil je beginnen met schone lokken, dus was je haar met de Suave Professionals Kokosmelk Infusie Shampoo en Suave Professionals Kokosmelk Conditioner. Deze producten voeden je krullen, verzachten kroezen en zorgen ervoor dat je lokken ultrazacht aanvoelen!

Voordat u begint met het stylen van uw lokken, spuit u ook de Nexxus New York Salon Care Humectress Luxe Lichtgewicht Conditioning Mist over je manen. Dit handige product werkt om je haar te hydrateren en te ontwarren, plus het ruikt behoorlijk geweldig! Wat wil een meisje nog meer?!

Twisted Updo voor natuurlijk krullend haar

2

Stap 2

Sectie het haar en het deel.

Deel je haar nu horizontaal doormidden in twee grote secties (de bovenkant en de onderkant) en knip het onderste gedeelte voorlopig uit de weg – we komen er later op terug!

Neem vervolgens met behulp van een kam een twee inch breed gedeelte van de voorkant van je haar en maak een nette gebogen scheiding.

natural curly hair tutorial begint wanneer je je haar scheidt

3

Stap 3

Breng gel aan en draai.

Voor een super strakke look volg je de handige tip van Mini Marley: spuit wat gel, zoals TRESemmé Tres Twee Extra Stevige Control Gel, op een reservetandenborstel en gebruik deze glad langs je pluizige randen. Neem vervolgens het eerste kleine stukje haar en maak je platte draai.

Om dit te doen, verdeelt u eenvoudig het kleine gedeelte in de buurt van de scheiding in twee kleinere, gelijke delen en draait u deze secties om elkaar heen. Gebruik het afscheid als leidraad terwijl je er weer langs beweegt. Wanneer je halverwege de achterkant van je hoofd bent, beveilig je je draai met een duidelijk elastiek. Zien? Niet zo moeilijk als het lijkt!

natural curly hair tutorial voor Natural Curly Hair clip je haar

4

Stap 4

Herhaal het draaiproces.

Herhaal het draaiproces op de rest van je voorste deel van het haar en zorg ervoor dat je elk gedeelte vastzet met heldere haarelastieken.

natural curly hair tutorial: draai je haar

5

Stap 5

Creëer een puff updo.

Om je schattige puff updo te creëren, trek je een grote elastische hoofdband over je hoofd en creëer je een hoge paardenstaart!

Tip van de redactie: Als je je updo slanker wilt maken zoals die van Breanna, gebruik dan gewoon meer haargel aan de randen van je haar en een natuurlijke borstel om het glad te maken.

natuurlijk krullend haar tutorial met een trekje

6

Stap 6

Wikkel je haar in en zet in met haarlak.

Nadat je je natuurlijke krullende haar in een ananas hebt gemaakt, wikkel je een zijden sjaal om de wendingen om ze neer te leggen. Stel vervolgens de look in met wat Dove Style + Care Strength en Shine Flexible Hold Hairspray, omdat dit je wendingen van dag tot nacht op hun plaats houdt!

natuurlijk krullend haar tutorial sjaal aanbrengen sjaal

7

Stap 7

Laatste blik.

En daar heb je het: een mooie, verwrongen updo die als een droom zal pronken met natuurlijk krullend haar!

natuurlijke krullend haar tutorial en video

Als je van plan bent om Mini Marley’s natuurlijke krullende haar tutorial uit te proberen, vergeet dan niet om de hashtag #StyleItOn te gebruiken bij het plaatsen van je voltooide look op Instagram of Twitter!

Hield van deze natuurlijke krullend haar tutorial en wil je meer van deze coole tutorials uitproberen? Bekijk de rest van onze Style It On-serie.