Tutorial: Hoe een stijlvol sok knot kapsel te doen

Noem het innovatief, schraal, boomknuffelig of gewoon zuinig, maar wij bij Alles wat met haar te maken heeft zijn majoor liefhebbers van upcycling. Upcycling geeft niet alleen een nieuwe draai aan ‘goedkope sensatie’, maar op onze eigen kleine manier helpt dit ons ook om afval tot een minimum te beperken. Het is een win-win, dus toen de kans kwam om de sokkenbroodjestrend uit te proberen, grepen we de kans en leerden we hoe we een sokbroodje moesten doen.

Ten eerste: wat is een sokkenbroodje? Sokbroodjes zijn kapsels gemaakt met behulp van een oude sok met het teen- of voetgebied afgesneden, waardoor de sok wordt hergebruikt in een geïmproviseerde haardonut. Fans van de sokkenbroodje houden van het minder omvangrijke, meer elastische gevoel van deze D.I.Y.-versie versus het gebruik van een sponsachtige haardonut zelf, daarom hebben we een sokkenbroodje-tutorial gedaan om de hype te testen.

Klaar om te leren hoe je een sokkenbroodje maakt? Lees verder om de resultaten van dit geweldige experiment te zien, waarvan we voorspellen dat het je glam-spel ten goede zal veranderen:

1

Stap 1

Knip de teen van je sok af.

Zoek een oude, schone sok (we gebruiken graag onze ongepaarde, effen gekleurde) en knip de teen af. Opmerking: Gewone sokken in het midden van de kuit of onder de knie hebben de ideale lengte.

sokbroodje gesneden

2

Stap 2

Begin met schoon haar.

Begin met schoon, vers gewassen haar (we houden van de verhelderende eigenschappen van Suave Professionals Cafeïne en Chia Infusie Shampoo en Conditioner). Je kunt je ook verfrissen met een droogshampoo, zoals Dove Refresh +Care Ongeparfumeerde Droogshampoo.

sokbroodje droogshampoo

3

Stap 3

Knijp het erin.

Masseer de droogshampoo in.

sokbroodje massage

4

Stap 4

Borstel haar.

Borstel haar om eventuele klitten te verwijderen en je lokken glad te strijken.

sokbroodje borstel

5

Stap 5

Maak je pony.

Verzamel haar in een hoge paardenstaart.

sok bun pony

6

Stap 6

Knoop het af.

Zet je paardenstaart vast met een neutraal of haarkleurig elastiek.

sok bun tie

7

Stap 7

Rol het op!

De sleutel tot het leren hoe je een sokkenbroodje correct kunt maken, is het doen van een gelijkmatige rol! Rol of vouw voorzichtig over je verknipte sok. Je zou moeten eindigen met een ring, vergelijkbaar met een scrunchie of haardas, ongeveer 2 tot 3 centimeter breed.

sokbroodje rol

8

Stap 8

Trek het door.

Trek je sokkenbroodje door je paardenstaart.

sokbroodje doortrekken

9

Stap 9

Waaierhaar rond.

Net als bij een haardonut, begin je paardenstaarthaar gelijkmatig over de sok te waaieren en stop je het op een slanke, uniforme manier rond. Zorg ervoor dat je de hele sok bedekt om de sok te verbergen.

sok knot gespreid haar

10

Stap 10

Pin het vast.

Zet het haar vast met spelden op de ondernaad van je chignon. Gebruik er zoveel als je nodig hebt om ervoor te zorgen dat de bovenste knoop niet wiebelt bij het stylen van je sokbroodje.

sokbroodje pin

11

Stap 11

Werk af met haarspray.

Werk af met een spritzing van haarlak, zoals TRESemmé TRES Twee Ultrafijne Mist Hair Spray. Spray 12″ weg voor een gelijkmatigere dekking wanneer je een sokkenbroodje doet.

sok knot haarlak

12

Stap 12

Klaar!

Ta-da: Je bent er net in geslaagd om je een weg te banen naar een trendy nieuwe look, en redde wat moolah in het proces. High five! Nu weet je hoe je een sokkenbroodje moet doen.

sokbroodje finale