Tutorial: Hoe je je haar kunt stylen met een paddle-borstel

Natuurlijk neemt het een stuk onroerend goed in beslag op je ijdelheid, maar heb je ooit echt je peddelborstel ten volle benut? Sommigen gebruiken het soms als een last-minute blaasgereedschap (schuldig!), Maar meer dan dat is het een van de beste borstels die je in de winter kunt gebruiken. Yup, het helpt bij het wegwerken van statische en halo-kroezen veroorzaakt door je mutsen, truien en winter hoodies.

Wat is een peddelborstel?

Een peddelborstel is een grote, platte en brede haarborstel met een met lucht gevuld kussen en heeft plastic borstelharen, waardoor het buigt en naar de contouren van je hoofd beweegt. Het is deze flexibiliteit die betekent dat het perfect is voor het ontwarren en gladstrijken van haar. Het is een must-have in elke haarverzorgingskit en is geschikt voor alle haartypes, maar is een bijzonder goede optie voor lang, dik of van nature steil haar.

Omdat peddelborstels breder zijn dan andere haarborstels, zijn ze geweldig om de knikken op langere, dikkere haartypes recht te trekken. Ze zijn ook ideaal voor looks die niet veel volume vereisen. De borstel kan een slanke, rechte, glanzende look bieden in minder tijd dan andere borstels alleen.

Waarom heb je een peddelborstel nodig?

Een peddelborstel wordt gebruikt voor ontwarren, gladstrijken en polijsten. En hadden we al gezegd dat peddelborstels ook geweldig zijn voor de winter? Laten we eerlijk zijn, hoe schattig al die wollige lagen, hoeden en sjaals ook zijn, het zijn uitstekende statisch-inducerende materialen – daarom is een peddelborstel absoluut essentieel als je je lokken er de hele dag glad en kroesvrij uit wilt laten zien.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een peddelborstel?

In plaats van volume toe te voegen, zijn peddelborstels ideaal voor het creëren van slanke, rechte looks op lang, medium en korter haar. Dankzij de platte vorm is het antistatisch en ook geweldig voor het gladstrijken van kroezen en flyaways.

Hoe gebruik je een peddelborstel?

Er zijn twee verschillende manieren om een peddelborstel te gebruiken.

  • Voor ontwarren, gebruik de peddelborstel om klitten en knopen te verwijderen. Neem delen van je haar en borstel de klitten voorzichtig van de uiteinden van je haar en werk je een weg naar de wortels. Herhaal dit totdat al je haar ontward is.
  • Voor Smoothing föhnend haar met een haardroger tot het ongeveer 80-90% droog is. Gebruik vervolgens de peddelborstel terwijl u de droger (met mondstuk) gebruikt om uw haar glad te maken terwijl u klaar bent met drogen.

Hoe houd je je peddelborstel schoon?

Om je peddelkwast in de best mogelijke conditie te houden, moet je hem een keer per maand grondig reinigen. Om dit te doen, wast u het eenvoudig met shampoo en warm water voordat u het aan de lucht laat drogen. Dit zorgt er niet alleen voor dat uw borstel optimale prestaties biedt, maar verwijdert ook vuil, haar en oliën, waardoor u ze niet terug in uw schone manen kunt borstelen.

Lees verder voor een snelle handleiding voor het drogen en stylen van je haar met een peddelborstel:

1. Begin met schoon, vers gewassen haar.

drie vrouwen met lang bot steil haar
Een peddelborstel helpt die stick-straight look te geven zonder de knik. Foto credit: indigitalimages.com

Bereid je haar voor door te wassen met een systeem dat is ontworpen om strakheid te bieden. We houden van het zijdezachte gevoel dat we krijgen van Suave Professionals Lavendel + Amandelolie Frizz Kalmerende Shampoo en Conditioner. De amandelolie in dit product helpt de strengen glad te maken, terwijl de lavendel zorgt voor een kalmerende geur.

2. Ruw droog haar op een medium setting.

blonde vrouw die peddelborstel gebruikt om haar te borstelen
De brede kop van een peddelborstel maakt het ideaal voor dikke haartypes.

Voordat je je peddelborstel gebruikt, gebruik je eerst je vingers om het haar ongeveer vijf minuten ruw te drogen door je blaasmondstuk rond het haar te wiebelen totdat de strengen vochtig zijn. Een föhnbalsem gebruiken, zoals TRESemmé Thermal Creations Föhn balsem is een geweldige manier om je haar te beschermen tegen de hitte terwijl je een lichtgewicht houvast aan je lokken toevoegt

Om dit product te gebruiken, hoeft u alleen maar het product gelijkmatig door nat haar te masseren voordat u het föhnt, en dan kunt u thuis een salonwaardige blow-out bereiken.

3. Begin met het gebruik van je peddelborstel op je ponygebied.

Borstel met je peddelborstel het haar naar het gezicht en over de haarlijn. Ja, het zal over je voorhoofd vallen. Het zal echter helpen om een slanke, zijdelings geveegde afwerking te creëren. Blijf dit doen totdat de eerste helft van je hele hoofd helemaal droog is.

Opmerking: Het borstelen van haar naar achteren, ook wel bekend als hoe we normaal haar borstelen om op een normale dag te ontwarren, zal meer volume creëren.

4. Sectie van de zijkanten en achterkant.

Werk sectie voor sectie op haar dat ruw is gedroogd, laat de peddelborstel aan de onderkant van het haar lopen terwijl de luchtstroom op de bovenkant wordt gericht. Doe dit in een zachte, trekkende, neerwaartse beweging om de haarstreng af te sluiten. Leg extra focus op de uiteinden, zodat ze volledig door de borstelharen kunnen lopen voor een echt poker-straight look. Als je meer een bocht aan de uiteinden wilt, kantel je de borstelkop naar je toe, zodat het haar een lichte krul krijgt terwijl je het door de luchtstroom passeert. Herhaal dit op beide zijsecties.

Om de rug te drogen, gebruik je je peddelborstel om het haar naar boven en naar buiten te drogen, waardoor een lichte bult op je kruin ontstaat. Als alternatief kunt u het achterste gedeelte ook eenvoudig in tweeën splitsen en deze ook in de zijsecties opnemen.

5. Werk af met een anti-kroesspray.

peddelborstel föhn look
Creëer een gladde look die lang meegaat.

Een anti-kroesspray die het haar een strakke, gladde finish geeft, zoals Bedhoofd van TIGI Get Twisted Anti-Frizz Finishing Spray, is de beste finishing touch van deze look. De flexi-setting polymeren zorgen voor langdurige kleverigheid. Bovendien beschermt het ook het haar tegen vocht gedurende maximaal 72 uur.

.