Tutorial: Hoe maak je een coole kriskras-cross vlecht

Als je van vlechten houdt, maar op zoek bent naar iets anders dan de standaard driestrengsvlecht of zelfs de ingewikkelde visstaartvlecht, dan hebben we je gedekt. Deze kriskras vlecht is precies wat je zoekt! Niet alleen zal dit gevlochten kapsel je haar van je gezicht en nek halen, maar het zal er ook voor zorgen dat je je haar laat zien in een super coole (en gemakkelijke!) stijl die zeker de aandacht zal trekken.

We houden er ook van dat dit coole gevlochten kapsel een geweldige manier is om te pronken met je verfklus of highlights, omdat je haarkleur in de steken van de vlecht opduikt. Deze op pigtail geïnspireerde criss-cross gevlochten stijl is super schattig, we kunnen helemaal zien dat het een van de heetste looks is om deze zomer op het strand te komen. Lees verder om te leren hoe je dit coole kriskras gevlochten kapsel kunt maken in slechts 10 minuten of minder!

Stap 1: Begin met schoon haar

criss kruis vlecht tutorial pigtails

Was en conditioneer je haar met Dove Oxygen Moisture Shampoo en Conditioner om een natuurlijk volume aan je haar toe te voegen voordat je je kriskras vlecht maakt.

Als je geen wasbeurt nodig hebt, maar wel wat overtollige olie moet opnemen voordat je gaat stylen, kies dan voor het opfrissen van je haar met Dove Detox &Zuiver Droogshampoo. Deze formule werkt om olie uit de wortels te verwijderen, zonder residu achter te laten. Als je aan het wassen en conditioneren bent, zorg er dan voor dat je haar minstens 90% droog is voordat je begint met het maken van je kriskras vlecht.

Stap 2: Deel je haar in het midden.

Borstel je haar om ervoor te zorgen dat het zacht en handelbaar is. Verdeel vervolgens je haar in twee gelijkmatige secties door het in het midden te scheiden. We raden aan om een kam te gebruiken om dat gelijkmatige deel te maken, samen met de hulp van je vingers.

Stap 3: Vlecht elke kant diagonaal.

Begin aan je voorkeurszijde en maak een Hollandse vlecht diagonaal aan elke kant van je haar. Dit vestigt uw kenmerkende X-gevlochten stijl a.k.a de felbegeerde criss-cross look. Werk je een weg naar beneden totdat je de uiteinden bereikt.

Stap 4: Zet je uiteinden vast met een haarelastiek.

Houd je gevlochten kapsel op zijn plaats door je stijl vast te zetten met een haarelastiek. Bind elke kant vast. Herhaal stap 3 aan de andere kant van je haar en zet het vast. Dit gevlochten gedeelte zal bovenop de eerste vlecht liggen, waardoor die criss-cross patroonlook wordt voltooid.

Stap 5: Stel in met een sterke houdspray.

kriskras vlecht hollandse varkensstaarten

Spray je gevlochten kapsel met een spritz van wat haarlak, zoals TRESemmé TRES Twee Extra Hold Haarlak, om ervoor te zorgen dat uw kriskras vlecht de hele dag blijft zitten. Mogelijk moet je ook de zijkanten van je haar gladstrijken met wat extra serum om eventuele flyaways te temmen.